ΦΩΤΟ: Συνεχείς οι δράσεις μέσω του έργου «Symsite» στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

    Ημερομηνία:

    Συνεχείς οι δράσεις μέσω του έργου «Symsite» στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας – Βήματα… προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον

     

    Συνεχίζονται οι δράσεις, που γίνονται από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας για την ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Symsite. Το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει αρκετές ενημερωτικές εκστρατείες, συνέδρια και εργαστήρια με την ενεργή συμμετοχή, πέραν ανθρώπων του επιστημονικού, επιχειρηματικού κλάδου και ευαισθητοποιημένων πολιτών της Δυτικής Αχαΐας σχετικά με τα λύματα και τα απόβλητα. «Το έργο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, όπου οι αστικοί και βιομηχανικοί τομείς μπορούν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα καθαρότερο και πιο αποδοτικό περιβάλλον. Προχωράμε σ’ ένα πιο βιώσιμο», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

    Επιτεύγματα έως Σήμερα:

    • Ο πιλότος του Ελληνικού EcoSite έχει συναρμολογηθεί πλήρως και λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2023, χρησιμοποιώντας βιομηχανικά λύματα, αστικά λύματα και υγρά από το Δίκτυο Καφέ Κάδων.
    • Βασικά στοιχεία για τον πιλότο, όπως ο σπειροειδής τύπος και ο ξηραντήρας/θρυμματιστής, έχουν παραληφθεί και εγκατασταθεί με επιτυχία.
    • Έχει φτιαχτεί χώρος όπου θα τρέχει αυτή πιλοτική εφαρμογή.
    • Έχουν διεξαχθεί εκστρατείες εμπλοκής της κοινότητας για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με το έργο και την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους.
    • Τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν ότι τα λύματα από τις Ελαιουργικές Επιχειρήσεις Πατρών (EEP) ενισχύουν την παραγωγή βιοαερίου στη διαδικασία επεξεργασίας αναερόβιας μεμβράνης (AnMBR).

    Το έργο αναμένει αρκετά βασικά αποτελέσματα, όπως:

    • Βελτιωμένες διαδικασίες επεξεργασίας για αστικά και βιομηχανικά λύματα.
    • Αυξημένη παραγωγή βιοαερίου μέσω αναερόβιας ζύμωσης.
    • Ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μοντέλου βιομηχανικής-αστικής συμβίωσης που μπορεί να αναπαραχθεί σε άλλες περιοχές.
    • Βελτιωμένη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή της κοινότητας σε βιώσιμες πρακτικές.
    • ΦΩΤΟ: Συνεχείς οι δράσεις μέσω του έργου «Symsite» στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας ΦΩΤΟ: Συνεχείς οι δράσεις μέσω του έργου «Symsite» στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας ΦΩΤΟ: Συνεχείς οι δράσεις μέσω του έργου «Symsite» στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας ΦΩΤΟ: Συνεχείς οι δράσεις μέσω του έργου «Symsite» στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας ΦΩΤΟ: Συνεχείς οι δράσεις μέσω του έργου «Symsite» στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας
    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μικ Τζάγκερ: Ο αειθαλής ροκ σταρ που συνεχίζει να μαγνητίζει

    Ο Μικ Τζάγκερ, η εμβληματική φιγούρα των Rolling Stones,...

    Στο Κατάκολο η Κλέλια Ανδριολάτου – Στιγμιότυπα από τις διακοπές της

    Στο Κατάκολο, τόπο καταγωγής της, βρίσκεται η γνωστή ηθοποιός...