Οι πιο επικίνδυνες συμμορίες του πλανήτη

    Ημερομηνία:

    Η παγκόσμια εγκληματικότητα δεν περιορίζεται μόνο στις μεμονωμένες πράξεις βίας και παρανομίας. Σε πολλές περιοχές του κόσμου, οργανωμένες συμμορίες δρουν με ακραία βία και επιρροή, ελέγχοντας ολόκληρες κοινότητες και διακινώντας τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων.

    Πρόκειται για συμμορίες που δεν περιορίζονται μόνο στις παραδοσιακές εγκληματικές δραστηριότητες αλλά επεκτείνονται και σε πολιτικές και οικονομικές σφαίρες, προκαλώντας χάος και ανασφάλεια.

    MS-13 (Mara Salvatrucha) – Κεντρική Αμερική και Ηνωμένες Πολιτείες

    Η Mara Salvatrucha, γνωστή ως MS-13, ιδρύθηκε από Σαλβαδοριανούς μετανάστες στο Λος Άντζελες τη δεκαετία του 1980. Σήμερα, η συμμορία έχει εξαπλωθεί σε όλη την Κεντρική Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με χιλιάδες μέλη. Γνωστή για την ακραία βία και τις βάναυσες τακτικές της, η MS-13 ασχολείται με την εμπορία ναρκωτικών, ανθρώπων και όπλων. Οι δολοφονίες, οι εκβιασμοί και οι απαγωγές είναι καθημερινότητα για τα μέλη της, που δεν διστάζουν να σκοτώσουν για να διατηρήσουν την επιρροή τους.

    Los Zetas – Μεξικό

    Οι Los Zetas ξεκίνησαν ως στρατιωτική πτέρυγα του καρτέλ του Κόλπου, αλλά σύντομα ανεξαρτητοποιήθηκαν και έγιναν ένα από τα πιο ισχυρά και βίαια καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό. Οι πρώην στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων που αποτελούν τη συμμορία εκπαιδεύονται σε τακτικές πολέμου, καθιστώντας τους εξαιρετικά επικίνδυνους. Οι Los Zetas είναι υπεύθυνοι για μαζικές σφαγές, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο.

    Yakuza – Ιαπωνία

    Η Yakuza είναι η ιαπωνική μαφία με ρίζες που χρονολογούνται αιώνες πίσω. Αν και έχουν μια παράδοση και έναν κώδικα τιμής, οι δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν εκβιασμούς, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, πορνεία και τυχερά παιχνίδια. Με δεκάδες χιλιάδες μέλη σε όλη την Ιαπωνία, η Yakuza έχει διεισδύσει σε πολλούς τομείς της ιαπωνικής κοινωνίας και οικονομίας, επηρεάζοντας από πολιτικούς μέχρι επιχειρηματίες.

    18th Street Gang – Κεντρική Αμερική και Ηνωμένες Πολιτείες

    Η 18th Street Gang, γνωστή και ως Calle 18, είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο διαβόητες συμμορίες στον κόσμο. Ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες και έχει επεκταθεί σε πολλές χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Η συμμορία είναι γνωστή για την ακραία βία, τη διακίνηση ναρκωτικών, τις απαγωγές και τους φόνους. Ο αριθμός των μελών της εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες, με συνεχή αύξηση λόγω της στρατολόγησης νέων μελών.

    Camorra – Ιταλία

    Η Camorra είναι μια από τις παλαιότερες και πιο ισχυρές μαφιόζικες οργανώσεις στην Ιταλία, με έδρα τη Νάπολη. Η δομή της είναι αποκεντρωμένη, με πολλές ανεξάρτητες οικογένειες που συνεργάζονται για κοινά εγκλήματα. Οι δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων, εκβιασμούς και πορνεία. Η Camorra έχει μια φήμη για την αδίστακτη βία και τη διαφθορά που φτάνει μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

    Aryan Brotherhood – Ηνωμένες Πολιτείες

    Η Aryan Brotherhood είναι μια νεοναζιστική φυλακή-συμμορία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και αρχικά ξεκίνησε ως μια φυλακή-συμμορία για την προστασία των λευκών κρατουμένων, σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις, εμπλεκόμενη σε δολοφονίες, εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. Η ιδεολογία της είναι εξαιρετικά ρατσιστική και βίαιη, με μέλη που είναι διατεθειμένα να διαπράξουν φρικτά εγκλήματα για να διατηρήσουν την ισχύ και την επιρροή τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σκέφτεται να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της – «Δεν αντέχω μία αηδιαστική συνήθεια του στον ύπνο»

    Το ροχαλητό, ο άστατος ύπνος, το παραμιλητό στον ύπνο,...

    Έκθεση “φωτιά” για τις συντάξεις γήρατος

    Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Ήλιος , η κατάσταση...

    Έρχεται μεγάλη μεταβολή του καιρού από Οκτώβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια 2024

    Τα Μερομήνια κάνουν τη δική τους πρόβλεψη μέσα από τη γνωστή πανάρχαια μέθοδο...

    Γιγάντιο άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε θα μεταφερθεί μετά από χρόνια διαμάχης

    Γιγάντιο άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε στο κέντρο του Παλμ...