«Aπογείωση» Αράξου και με ιδιωτικές πτήσεις, στο 50% η αύξηση των αφίξεων στην Αχαΐα

    Ημερομηνία:

    Η ανοδική πορεία, που έχει ξεκινήσει από τη αρχή της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, συνεχίζεται στο Αεροδρόμιο Αραξου, το οποίο σε λίγες μέρες θα «αποχαιρετήσει» τον Ιούλιο με αύξηση 50% σε σχέση με το 2023.

    Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2024 έγιναν συνολικά 54 τακτικές πτήσεις, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στις 92 τον Ιούνιο και θα κλείσει στις 114 πτήσεις τον Ιούλιο, αν και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 109.

    Αν και ακόμα δεν έχει βγει το αναλυτικό πρόγραμμα του Αυγούστου, ωστόσο, σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση, θα προκύψει νέα αύξηση στον αριθμό πτήσεων, που λογικά θα ξεπεράσει τις 140.

    Σε αυτές θα πρέπει να προστεθεί και ο αριθμός ιδιωτικών πτήσεων, που έρχονται πολύ συχνά και ειδικά φέτος παρουσιάζουν άνοδο, σε σχέση με άλλα καλοκαίρια. Ο λόγος που προτιμάται το Αεροδρόμιο Αράξου είναι ότι οι ιδιοκτήτες λίαρ τζετ πληρώνουν λιγότερα τέλη, επειδή είναι Κρατικό, σε σχέση με αυτά που πρέπει να καταβάλλουν σε Αερολιμένες του ανήκουν σε ιδιώτες.

    Με βάση τα δεδομένα αυτά και την άνοδο, που παρουσιάζουν οι πτήσεις, είναι εφικτό να επιτευχθεί ο στόχος της μετακίνησης περισσότερων των 150.000 επιβατών για το καλοκαίρι, τον οποίο έχει θέσει ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, από τη στιγμή που το 2023 μετακινήθηκαν συνολικά 139.160 επιβάτες.

    Το Αεροδρόμιο στο Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας, να σημειωθεί ότι κινείται επίσης ανοδικά, αφού τον Ιούνιο του 2024 είδε αύξηση επιβατικής κίνησης 7,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Βασίλης Λιακόπουλος

    Η ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ: Ο Βασίλης Λιακοπουλος έφυγε από κοντά...

    Παρίσι 2024: Τρίτη και καλύτερη…έναν αιώνα μετά

    Η Μαρία Σαράφογλου γράφει για την φαντασμαγορική τελετή έναρξης...

    Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: Τα μήλα της ατεκνίας από τον Παράδεισο και η προστασία των εγκύων

    Στους ιερούς ναούς, που κάθε χρόνο στις 28 Ιουλίου τιμάται...

    Καλιφόρνια – Park Fire: Μια από τις μεγαλύτερες φωτιές στην ιστορία της Πολιτείας (εικόνες)

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη δασική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια, η οποία...