«Καμπανάκι» από την Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, αλλά και από επιστημονικούς φορείς, καθώς μέσα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας, απόρροια και αυτό της κλιματικής αλλαγής και της σημαντικής μείωσης των βροχοπτώσεων.
Λόγω της ελάχιστων βροχοπτώσεων και των ακόμα λιγότερο χιονοπτώσεων που είχαμε τον φετινό χειμώνα η μείωση του υδροφόρου ορίζοντα είναι μια κοινή πραγματικότητα από την οποία δεν αποκλείεται ούτε η Πάτρα, ούτε η ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.
Περιοχές που αφορούν κυρίως τους πρώην Καπποδιστριακούς δήμους. «Το πρώτο πράγμα που έχουμε κάνει για την μείωση του νερού αφορά το φράγμα του Πείρου Παραπείρου και την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του. Παίρνουμε από εκεί γύρω στα 1.400 κυβικά νερού την ημέρα.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την δημιουργία ενός νέου διυλιστηρίου, επεκτείνοντας το ήδη υπάρχον στην θέση του Ριγανόκαμπου, έχοντας ολοκληρώσει πλέον τις σχετικές μελέτες και ψάχνοντας να βρούμε την χρηματοδότηση για ένα τόσο σημαντικό έργο. Με το νέο διυλιστήριο θα δίνουμε νερό σε περισσότερες περιοχές εκτός του κέντρου της Πάτρας».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα έργα που συνεχίζονται για την αντικατάσταση του δικτύου της ύδρευσης του νερού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε αλλάξει κοντά στα 300 χιλιόμετρα αγωγούς ύδρευσης και θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο με τα 150 που απομένουν, φτάνοντας συνολικά τα 450».
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι μειωμένα υδατικά αποθέματα ισχύουν και για την Πάτρα και για αυτό όπως τόνισε χρειάζεται μια καλύτερη διαχείριση του νερού από όλους μας αφού «υπάρχουν καταναλώσεις που είναι πραγματικά μεγάλες και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν».