Ολυμπιακοί Αγώνες: Το «δείπνο με τον Διόνυσο» ήταν εμπνευσμένο από τον Ολυμπο, απαντά ο σκηνοθέτης

    Ημερομηνία:

    Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού δήλωσαν την Κυριακή ότι «λυπούνται πραγματικά» για οποιαδήποτε προσβολή προκάλεσε η τελετή έναρξης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχαν καμία πρόθεση να δείξουν ασέβεια «σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα».

    Ορισμένες καθολικές ομάδες και Γάλλοι επίσκοποι καταδίκασαν αυτό που θεώρησαν «σκηνή χλευασμού και εμπαιγμού του χριστιανισμού» στην παρέλαση της Παρασκευής που «χορογράφησε» ο καλλιτεχνικός διευθυντής και θεατρικός σκηνοθέτης Τομά Ζολί

    Η κριτική επικεντρώθηκε σε μια σκηνή στην οποία συμμετείχαν χορευτές, drag queens και ένας DJ σε πόζες που θύμιζαν απεικονίσεις του Μυστικού Δείπνου, όπως είχε φιλοτεχνηθεί από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγγνώμη των διοργανωτών για τον «Μυστικό Δείπνο» με τον Διόνυσο

    Απαντώντας, ο Ζολί διέψευσε ότι είχε εμπνευστεί από το Μυστικό Δείπνο. Στη σκηνή συμμετείχε ο Γάλλος ηθοποιός Φιλίπ Κατρίν, ο οποίος εμφανίστηκε σχεδόν γυμνός και βαμμένος μπλε ως Διόνυσος, ο Ελληνας θεός του κρασιού και της ηδονής.

    «Η ιδέα ήταν να κάνουμε ένα μεγάλο παγανιστικό πάρτι που συνδέεται με τους θεούς του Ολύμπου», δήλωσε ο Ζολί στο κανάλι BFM την Κυριακή.

    «Δεν θα βρείτε στη δουλειά μου καμία επιθυμία να κοροϊδέψω ή να υποτιμήσω κάποιον. Ηθελα μια τελετή που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, που συμφιλιώνει, αλλά και μια τελετή που επιβεβαιώνει τις δημοκρατικές μας αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ο Αντιδήμαρχος Έργων Π. Μελάς για την αποκατάσταση τη Μαρίνας: “Άμεσα οι δύο πρώτες εξέδρες…”

    Ξεκίνησαν το πρωί οι εργασίες αποκατάστασης στη Μαρίνα Πατρών,...

    Αχαΐα: Οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον Εορτασμό του Πολυτεχνείου

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει και φέτος στην Πάτρα...

    Πάτρα: Ξεκίνησε η αναβάθμιση των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου (Φώτο)

    Ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάπλαση των συντριβανιών της...

    Γλυκά Νερά: Τον ξυλοκόπησαν και τον βασάνισαν για χρέος από διακίνηση κάνναβης – Eτών 16 το θύμα

    Θύμα αρπαγής και άγριων βασανιστηρίων έπεσε ένας 16χρονος στην...