Χριστίνα Αλεξοπούλου: Άμεσα οι τελικές ενισχύσεις στους αγρότες της Αχαΐας για τις ζημιές από τις φωτιές του 2021

    Ημερομηνία:

    Καταβάλλονται άμεσα, από τον ΕΛΓΑ, οι τελικές επιχορηγήσεις στους αγρότες της Αχαΐας που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της βουλευτού Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνας Αλεξοπούλου.

    Ήδη, έχουν χορηγηθεί, πανελλαδικά, προκαταβολές συνολικού ύψους 42,5 εκατ. ευρώ.

    Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική απόφαση, από τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

    Η βουλευτής Αχαΐας και τ. Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκφράζει την ικανοποίησή της και σε δήλωσή της σημειώνει:

    «Η εξέλιξη αυτή, για την οποία υπήρξε στενή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία,  αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους αγρότες, προσφέροντάς τους την αναγκαία υποστήριξη για την αποκατάσταση των ζημιών και την επανεκκίνηση της παραγωγικής τους δραστηριότητας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδίου της άμεσης κρατικής αρωγής σε πολίτες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, παράλληλα με τις ενισχύσεις που καταβάλλονται για ζημιές στον εξοπλισμό και στα προϊόντα τους».

    Σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση, η επιχορήγηση αφορά αγροτικές εκμεταλλεύσεις κατ’ επάγγελμα αγροτών αλλά και μη κατ’ επάγγελμα, όπως και αγροτικές επιχειρήσεις σε φυτικά μέσα παραγωγής.

    Το ανώτατο όριο της τιμής στην περίπτωση ολικής καταστροφής έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 100,80 ευρώ ανά ελαιόδεντρο, ενώ για τις λοιπές καλλιέργειες στα 67,2 ευρώ ανά δέντρο. Για τα αμπελοειδή στο ποσό των 2.450 ευρώ ανά στρέμμα και για τα πολυετή αρωματικά φυτά στο ποσό των 1.400 ευρώ ανά στρέμμα. Για τους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες, τα ποσά διαμορφώνονται στο μισό των παραπάνω τιμών.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εκλογές στις ΗΠΑ: 8 «δικοί μας» στο επιτελείο της Χάρις – Ο Ελπιδοφόρος και η… Μαλλιωτάκη στην ομάδα Τραμπ

    Το προεκλογικό τοπίο στις ΗΠΑ διαρκώς ανατρέπεται. Η απόσυρση...

    Το αεροδρόμιο του Αράξου επιστρέφει στην προ πανδημίας εποχή – Αύξηση της κίνησης στο 20%

     Σε μια δύσκολη περίοδο για τον εσωτερικό τουρισμό λόγω...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Λείψανα Αγίων στο Τρίκορφο

    Από 1η μέχρι και 28η Αυγούστου 2024 στην Γυναικεία...

    Πατρών Χρυσόστομος: Η πιο θλιβερή τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων

    Στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἐλευθερίου Πατρῶν ἐλειτούργησε τήν...