Πάτρα: Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 7 Αυγούστου στην Τριών Συμμάχων

    Ημερομηνία:

    Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα προγραμματίζεται αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση με αφορμή τη συμπλήρωση 79 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας – Δυτ. Αχαΐας, θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με αντιπολεμικά τραγούδια. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι: Δυναμώνουμε την πάλη για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές. H Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας καλεί λοιπόν σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων «για να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας».

    Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    “Συμπληρώνονται 79 ολόκληρα χρόνια από τις 6 και τις 9 Αυγούστου του 1945, όταν οι ΗΠΑ με τη ρίψη των ατομικών βομβών εξόντωσαν μέσα σε λίγες στιγμές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα πέθαιναν αργότερα από τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Η ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ ήταν επίδειξη ισχύος απέναντι στην Σοβιετική Ένωση, η οποία είχε αποκτήσει αυξημένο κύρος στους λαούς λόγω της τεράστιας συμβολής της στη συντριβή του ναζισμού. Στόχευε να τρομοκρατήσει τους λαούς, την ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Ακόμη και σήμερα η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων, ενώ ο ιμπεριαλιστικός Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει!

    Σήμερα, 79 χρόνια αργότερα, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ από τη μια και τη Ρωσία και την Κίνα από την άλλη για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, στις σφαίρες επιρροής. Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου. Είναι άκρως επικίνδυνες για τον λαό μας και τους άλλους λαούς. Τροφοδοτούν την κλιμάκωση και την επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται εδώ και δυόμισι χρόνια στην Ουκρανία, όπου οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η αστική τάξη της Ουκρανίας συγκρούονται με την καπιταλιστική Ρωσία. Οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ ενισχύουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για να συνεχίσει την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

    Η περαιτέρω πυρηνική προετοιμασία, ο εκσυγχρονισμός του πυρηνικού οπλοστασίου της λυκοσυμμαχίας και η αποθήκευσή του σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο τους λαούς. Οι μύθοι ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί “αμυντική συμμαχία”, εγγυητή της ειρήνης και της ασφάλειας έχουν καταρρεύσει. Το ΝΑΤΟ είναι το οπλισμένο χέρι του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, που προκαλεί πολλά δεινά στους λαούς.

    Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που, με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων νατοϊκών κομμάτων και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, έχει εμπλέξει τη χώρα μας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, με τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού και πυρομαχικών στον πόλεμο στην Ουκρανία, την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ.

    Ο λαός μας υποφέρει εξαιτίας των χαμηλών μισθών και συντάξεων, της εκτόξευσης των τιμών στην ενέργεια και στα τρόφιμα, των πληγμάτων στη δημόσια υγεία και παιδεία. Και ενώ οι κυβερνώντες επικαλούνται την έλλειψη χρημάτων για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών του λαού, κάθε χρόνο δαπανούν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ 7 και πάνω δις ευρώ και επιπλέον 8,5 δις ευρώ για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων.

    Η φρεγάτα Ύδρα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού την οποία έστειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συνενοχή των άλλων νατοϊκών πολιτικών δυνάμεων, στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ κοστίζει στον λαό 500.000 ευρώ την ημέρα, κόστος που θα συνεχιστεί και μετά την αντικατάστασή της από τη φρεγάτα Ψαρά. Πληθαίνουν οι αποστολές ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, που και αυτών το κόστος το πληρώνει ο λαός.

    Με ευθύνη της κυβέρνησης και υπό αμερικανονατοϊκή εποπτεία πραγματοποιού­νται τα παζάρια με τη νατοϊκή Τουρκία, που συνεπάγονται μεγάλους κινδύνους για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Υπό την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ προωθείται διχοτομική λύση στην Κύπρο, που νομιμοποιεί την πενηντάχρονη εισβολή και κατοχή του τουρκικού κράτους στο 37% των εδαφών του νησιού.

    Μπροστά σε αυτές τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα η οποία επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς!. Ο λαός με την πάλη του έχει τη δύναμη να βγει στο προσκήνιο της Ιστορίας, να διεκδικήσει ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

    Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

    Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.

    Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής.

    Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ,

    να επιστρέψει η φρεγάτα Ψαρά από την Ερυθρά Θάλασσα και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

    Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

    Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

    Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση για τα 79 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών”.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 30/7/2024 – Οι ελληνικές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

    11:10 ΕΡΤ3 Παρίσι 2024 – Κωπηλασία (Στέφανος Ντούσκος) 4η...

    Ύπνος: Το άγνωστο σημάδι του καρκίνου που μπορεί να εντοπιστεί σε σεντόνια και μαξιλάρια το πρωί

    Εάν σας συμβαίνει αυτό τακτικά, θα πρέπει να μιλήσετε...

    Brat: Τι είναι το trend που υιοθετεί η Κάμαλα Χάρις στην προεκλογική της εκστρατεία

    Ο όρος «Brat» έχει κατακλύσει τις αρχικές σελίδες των χρηστών σε...

    Σύγχυση και άγνοια για τον ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας

    Σύμφωνα με έρευνα Focus Bari σε δείγμα 1.005 ατόμων που...