Το δίλημμα των βαθύπλουτων – Με το ένα πόδι στο Ντουμπάι οι Βρετανοί εκατομμυριούχοι

    Ημερομηνία:

    Πόλος έλξης για βαθύπλουτους Ευρωπαίους και ιδίως Βρετανούς γίνονται όλο και περισσότερο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία υπολογίζεται πως θα υποδεχθούν επιπλέον 6.700 εκατομμυριούχους από ολόκληρο τον κόσμο φέτος, αριθμό-ρεκόρ, χάρη στο μηδενικό φόρο εισοδήματος, τα προγράμματα Χρυσής Βίζας, τις πολυτελείς παροχές και τη στρατηγική τοποθεσία στον παγκόσμιο χάρτη.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση Henley Private Wealth Migration Report που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, τα ΗΑΕ απέχουν πολύ από τη δεύτερη χώρα στη λίστα, τις ΗΠΑ, που εκτιμάται πως θα προσελκύσουν φέτος 3.800 εκατομμυριούχους.

    Τα ΗΑΕ αποτελούσαν ανέκαθεν μαγνήτη για πλουσίους της Ινδίας, της Ρωσίας και της Αφρικής. Πρόσφατα, όμως, φαίνεται να πληθαίνουν οι εκατομμυριούχοι που αναζητούν «καταφύγιο» από τα υψηλά κόστη και τη φορολογία στη χώρα τους, μία τάση η οποία σύμφωνα με αναλυτές αναμένεται να κλιμακωθεί στη Βρετανία μετά τη σαρωτική νίκη των Εργατικών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, η περίπτωση του Ντουμπάι, που αποτελεί μεγάλο κέντρο εκπατρισμένων και προσφέρει πολυτελείς ανέσεις, φαίνεται ιδανική.

    Από τη μία πλευρά, η προοπτική αύξησης των φόρων υπό τη νέα κυβέρνηση δείχνει να «σπρώχνει» περισσότερους Βρετανούς προς τη Μέση Ανατολή. Ενδεικτικά, μία από τις δεσμεύσεις των Εργατικών είναι η φορολόγηση των διδάκτρων για ιδιωτικά σχολεία, μέτρο που μπορεί να ανεβάσει το συνολικό κόστος κατά 20%. Από την άλλη πλευρά, έχει καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι το Ντουμπάι είναι εξαιρετικά ασφαλές, ενώ οι μεταρρυθμίσεις για τη βίζα ενθαρρύνουν τη μετανάστευση στα ΗΑΕ.

    Τα ΗΑΕ θέλουν να προσελκύσουν κόσμο

    Εξάλλου, η προσέλκυση ξένων πλουσίων είναι εν μέρει αποτέλεσμα μιας μακράς και μεθοδικής διαδικασίας των ΗΑΕ, μέσω της οποίας αναπτύχθηκε ένα οικοσύστημα διαχείρισης πλούτου. «Σε λιγότερο από πέντε χρόνια, τα ΗΑΕ υιοθέτησαν ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο προσφέρει στους πλουσίους μια μεγάλη γκάμα καινοτόμων λύσεων, ώστε να προστατεύουν, να διατηρούν και να ενισχύουν την περιουσία τους», σχολίασε στο CNBC η Sunita Singh-Dalal, partner στο γραφείο διαχείρισης περιουσίας Hourani & Partners με έδρα στο Ντουμπάι.

    Παράλληλα, το Ντουμπάι προσφέρει σύγχρονες υποδομές, ένα ισχυρό διεθνές εκπαιδευτικό δίκτυο, γεωγραφική συνδεσιμότητα, χαμηλή εγκληματικότητα, μηδενικό φόρο εισοδήματος, βίζα τηλεργασίας και μια τεράστια γκάμα επενδυτικών κινήτρων, που αποτελούν «μαγνήτες» για τους πλούσιους.

    Σημειώνεται απεναντίας ότι ο αριθμός των εκατομμυριούχων της Βρετανίας αναμένεται να συρρικνωθεί από 3.061.553 πέρυσι στους 2.542.464 μέχρι το 2028, σύμφωνα με την έκθεση Global Wealth Report της UBS που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο. Βέβαια, η Βρετανία εξακολουθεί να έχει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό εκατομμυριούχων στον κόσμο, φιλοξενώντας πολλούς ξένους μεγιστάνες από Ρωσία, Μέση Ανατολή και αλλού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακρίβεια: Το κόστος ζωής στην Αθήνα σε σχέση με άλλες πόλεις – Σύγκριση τιμών αγαθών και υπηρεσιών

    Το κόστος ζωής για τους Έλληνες παραμένει νούμερο ένα...

    Γεννήθηκε δικέφαλη αγελάδα σε φάρμα στο Κεντάκι – Απίστευτες εικόνες

    Η μεταλλαγμένη αγελάδα γεννήθηκε σε μια φάρμα στο Κεντάκι...

    Sin Boy: «Δεν με ήθελαν οι γκόμεvες επειδή ήμουν Αλβανός»

    Η εξομολόγηση του νεαρού ράπερ που κάνει επιτυχία με...
    Best Shop