Στη Δυτική Αχαΐα παρακαλούν για έναν επερχόμενο βαρύ χειμώνα για να μην ξεμείνουν από νερό

    Ημερομηνία:

    Τον χορό της βροχής θα πρέπει να ξεκινήσουν να χορεύουν οι αγρότες και οι παραγωγοί της Δυτικής Αχαϊάς, παρακαλώντας να κάνει έναν βαρύ χειμώνα τους επόμενους μήνες διαφορετικά υπάρχει περίπτωση από τον ερχόμενο Απρίλιο και τον Μάιο να μην υπάρχει σταγόνα νερού στα χωράφια.

    Με ότι καταστροφικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τους αγρότες και τους παραγωγούς. Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο αντιδήμαρχος αγροτικής παραγωγής και πρόεδρος των αγροτών της Δυτικής Αχαίας, Γιώργος Βεσκούκης, μιλώντας στον Max και στον Γιάννη Γεωργόπουλο, οι αγρότες ανακγάζονται καθώς έχει κατέβει η στάθμη των γεωτρήσεων να παίρνουν νερό από την θάλλασα κάτι που είναι καταστροφικό για τις καλλιέργειες και την παραγωγή.

    «Το 90% του αρδευτικού νερού στην Δυτική Αχαΐα προέρχεται από τις γεωτρήσεις που έχει ο κάθε παραγωγός και μόλις το 10% από το φράγμα του Πηνειού. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει αν πάρουμε κάποια μέτρα για να σταματήσει η αλόγιστη χρήση του νερού. ΄

    Κάποιες καλλιέργειες κατά την άποψη μου θα πρέπει να σταματήσουν.  Η ανοβρία έχει δυσχεράνει την κατάσταση σε μεγάλο βαθμό, καθώς έχουμε να δούμε κανονικούς χειμώνες εδώ και τέσσερα χρονια.

    Στο φράγμα του Πηνειού ήμαστε πίσω, έχουν να γίνουν επεμβάσεις εδώ και 50 χρόνια. Οπότε ή θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα για τις καλλιέργειες και ταυτόχρονα να προχωρήσουν στη συντήρηση του φράγματος του Πηνειού εμπλουτίζοντας το και από άλλα ποτάμια και το κυριότερα να παρακαλάμε να δούμε έναν βαρύ χειμώνα με βροχές».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερευνα: Σε ποια χώρα η γαστρονομία προσελκύει τους περισσότερους ταξιδιώτες παγκοσμίως

    Υψηλή προτεραιότητα σε προορισμούς διάσημους για το φαγητό τους φαίνεται...

    Τρόφιμα: Γιατί οι επιστήμονες προειδοποιούν για μια επισιτιστική πολυκρίση

    Όλα όσα νομίζουμε ότι ισχύουν στην παγκόσμια αλυσίδα τροφίμων, σύντομα θα είναι...

    Φαγητό έξω: Πώς η εφορία ελέγχει κάθε τραπέζι

    Από την Πέμπτη, 1η του μηνός έσφιξε ο κλοιός της εφορίας για εκατοντάδες...

    Online shopping: Έρευνα αποκαλύπτει με ποιο κριτήριο ψωνίζουν οι Έλληνες

    Aναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων έχουν γίνει οι διαδικτυακές αγορές με...