Παπανδρέου για υποκλοπές: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για να είναι σεβαστές, πρέπει και να κρίνονται

    Ημερομηνία:

    Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου με δήλωσή του αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης «συνδέονται ευθέως και με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών».

    Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «οι πολίτες βρέθηκαν ενώπιον αποφάσεων για σημαντικές υποθέσεις δημόσιου ενδιαφέροντος, που έπληξαν βαρύτατα το κύρος και τη αξιοπιστία της” και αποκαλύφθηκε “η συνάφεια δικαστών με το πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα που κρατά σε ομηρία τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες».

    Η δήλωση του Γ. Παπανδρέου

    Η Δικαιοσύνη, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια της τη φύση και την αποστολή της.

    Οι αποφάσεις της στην υπόθεση των υποκλοπών, δεν αφορούν απλά την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, μελών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων, ακόμη και υπουργών της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά συνδέονται ευθέως και με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, μη εξαιρουμένης της ίδιας της Δικαιοσύνης.

    Οι Έλληνες πολίτες, στα πενήντα χρόνια που μεσολάβησαν από τη Μεταπολίτευση, περιέβαλαν με σεβασμό τη Δικαιοσύνη.

    Παρά τα όποια προβλήματα, η πλειοψηφία των Ελλήνων πίστευε ότι, “υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα”. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, οι πολίτες βρέθηκαν ενώπιον αποφάσεων για σημαντικές υποθέσεις δημόσιου ενδιαφέροντος, που έπληξαν βαρύτατα το κύρος και τη αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Συνακόλουθα, αποκάλυψαν τη συνάφεια δικαστών με το πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα που κρατά σε ομηρία τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος

    Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 28 Ιουνίου...

    ΠΑΤΡΑ: Οι φωτιές στον καταυλισμό ρομά… και ο Χρυσοχοϊδης

    Ακούσαμε τον κ. Χρυσοχοϊδη να λέει προ ημερών πώς...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ: Ο μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΩΝ και αθλητής του ράγκμπι που έπιασε τα 18.000 μόρια!

    Είναι ο Γιώργος Νικολίτσης μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Πατρών...

    ΠΑΤΡΑ: “Βανδάλισαν” το ΣΤΟΠ – Κίνδυνος τροχαίου

    Εχουμε κατά καιρούς αναφέρει πώς πολλά σήματα της Τροχαίας...