Κυλλήνη: Τι να κάνετε στο διαμάντι της Ηλείας

    Ημερομηνία:

    Τι να κάνετε

    Άφθονες, πεντακάθαρες, άλλοτε με φαινομενικά ατέλειωτες αμμουδιές, άλλοτε με το πράσινο να αγγίζει τα ανοιχτόχρωμα νερά, φιλικές για οικογένειες με παιδιά και κατάλληλες για παιχνίδια στην άμμο ή ρομαντικούς περιπάτους την ώρα που δύει ο ήλιος, οι παραλίες της Κυλλήνης θα σας κάνουν να απορήσετε γιατί δεν τις είχατε ανακαλύψει ως τώρα.

    Το όνομά τους αλλάζει ανάλογα με τους οικισμούς ή τα μεγάλα θέρετρα που απλώνονται πίσω τους, όμως το συνολικό τους μήκος φτάνει τα 10χλμ. ως τη Γλύφα στα νότια, λιγότερο κοσμική, αλλά σίγουρα ειδυλλιακή λόγω του δάσους που λειτουργεί ως καταπράσινο φόντο και του μικρού λιμανιού του ναυτικού ομίλου της περιοχής.

    Καθώς θα απολαμβάνετε τη δροσιά τους, ένα γραφικό παραθαλάσσιο σκηνικό ξεπροβάλει ανάμεσά τους, μοιάζοντας με φωτογραφία από καρτ ποστάλ εποχής. Είναι το Αρκούδι, με τον κουκλίστικο κόλπο του να προσφέρει υπέροχη θέα στο Ιόνιο, με γαντζωμένα στην ακροθαλασσιά σπίτια που θυμίζουν νησί, άφθονα καφέ και ταβερνάκια και μπόνους το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

    Ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό και μάλιστα σαν βγαλμένο από μεσαιωνικό παραμύθι, σας περιμένει στο Κάστρο, ένα ημιορεινό χωριό, που κρύβεται ανάμεσα σε λόφους με ελαιώνες και στεφανώνεται από ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, το θεαματικό Κάστρο Χλεμούτσι, που στέκει αγέρωχο από το 13ο αιώνα και την εποχή του Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Οι Φράγκοι που έχτισαν το σημαντικότερο οχυρωματικό έργο τους στα Βαλκάνια, του έδωσαν το όνομα Clermont, στα Ελληνικά το όνομα του κάστρου έγινε Χλεμούτσι, ενώ μετά τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο που το χρησιμοποίησε ως στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο, πέρασε στα χέρια των Οθομανών και των Βενετών. Η επίσκεψη εντός της εντυπωσιακής και σχεδόν άθικτης εξαγωνικής δομής του, μας μεταφέρει περισσότερα από 800 χρόνια πίσω, στα χρόνια της Φραγκοκρατίας, αλλά και στο σκηνικό που ο σκηνοθέτης Uberto Pasolini διάλεξε για τα γυρίσματα της ταινίας του The Return, με πρωταγωνιστή το διάσημο ηθοποιό Ralph Fiennes, μόλις δυο χρόνια πριν.

    Φέτος εκτός από το Μουσείο που ήδη λειτουργούσε εντός του κάστρου, εγκαινιάστηκε και δεύτερος μουσειακός χώρος, κι έτσι τα δύο πλέον μουσεία, παρουσιάζουν μια πλούσια συλλογή αντικειμένων της φράγκικης εποχής που βρέθηκαν στην περιοχή. Η θέα από το κάστρο απέναντι στα Επτάνησα, είναι άκρως εντυπωσιακή και σίγουρα θα σας βάλει σε πειρασμό να περάσετε με το πλοίο απέναντι, στις τόσο κοντινές Ζάκυνθο ή Κεφαλονιά. Αν όχι ως εκεί, τουλάχιστον φτάστε ως τον όμορφο, πετρόκτιστο φάρο της Καυκαλίδας, μιας βραχονησίδας που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Κυλλήνης στην τοποθεσία Γλαρέντζα.

    Πού να μείνετε

    Με την προνομιακή θέση του πάνω στη χρυσαφένια αμμουδιά της Κυλλήνης και την εμπνευσμένη αρχιτεκτονική του ταυτότητα, το Mandola Rosa της Grecotel ξεχωρίζει από κάθε άλλο πολυτελές συγκρότημα της περιοχής, καθώς μοιάζει με κομψοτέχνημα της μπελ επόκ που φέρνει κάτι από τον αέρα μεγαλοπρεπούς κομψότητας της Κυανής Ακτής στις θεαματικές ακτές της Ηλείας. Οι πλούσιοι κήποι του, άψογης αισθητικής και σχεδιασμένοι στην εντέλεια όπως κάθε υπηρεσία και λεπτομέρεια του Mandola Rosa, με χαρακτηριστικό τους πανύψηλους φοίνικες που κατηφορίζουν ως την ακτή, μοιάζουν με φυσική συνέχεια της δασώδους βλάστησης που το χωρίζει από τη μαγευτική, μήκους 2 χλμ. και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία. Από εδώ, οι πολυτελείς κατοικίες, σουίτες και βίλες του πεντάστερου συγκροτήματος απέχουν λίγα μόνο βήματα.

    Επίκεντρο του resort, το νεοκλασικό κεντρικό κτήριο θυμίζει θερινή ανακτορική έπαυλη, ενώ οι απαλοί ροζ τόνοι του, όπως και το όνομα του Mandola Rosa, φέρνουν στο νου εικόνες των αμυγδαλιών που ανθίζουν στην κοντινή Αρχαία Ολυμπία. Τα δε κλιμακωτά επίπεδα και οι στολισμένες με κολώνες, αγάλματα και γλυπτά βεράντες, δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε στη λίμνη του Κόμο, οδηγώντας με εντυπωσιακό τρόπο στην κοινόχρηστη πισίνα, απ΄όπου θα αγναντεύετε το Ιόνιο κολυμπώντας ή χαλαρώνοντας.

    Περισσότερη ιδιωτικότητα προσφέρουν οι ξεχωριστές πισίνες που διαθέτουν κάποιες από τις εκθαμβωτικές βίλες και τις εντυπωσιακές κατοικίες, που ακολουθώντας το ίδιο εκλεκτικό ύφος, μοιάζουν με ιδιωτικά ανάκτορα, λουσμένα στο φως χάρη στα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, με διαλεχτά έργα τέχνης να στολίζουν τους χώρους τους, αστραφτερά μάρμαρα, απαλών τόνων κομψή επίπλωση, αποκλειστικές βεράντες και άπλετη θέα από όλες στη θάλασσα. Πρόκειται πραγματικά για μοναδικού χαρακτήρα επιλογές διαμονής, που μπορούν να φιλοξενήσουν ως 12 άτομα, με την ιδιαίτερη αισθητική της η καθεμιά, όπως υποδηλώνουν και τα ονόματά τους.

    Η δύο επιπέδων Apollonia, λαμπερή όσο ο θεός Απόλλωνας του οποίου φέρει το όνομα, μοιράζει τα 210τ.μ. της σε 4 υπνοδωμάτια, 3 ευρύχωρα μαρμάρινα μπάνια που θυμίζουν ιδιωτικά spa, καθιστικό και τραπεζαρία, ενώ εκτός από δική της πισίνα και απευθείας πρόσβαση στην παραλία, διαθέτει εκτενές εξωτερικό καθιστικό, αίθριο, ιδιωτικό κήπο και σκιερές επιπλωμένες βεράντες. Mικρότερη αλλά εξαιρετικά καλόγουστη, η Villa Iolas ονομασμένη προς τιμήν του σημαντικού γκαλερίστα και συλλέκτη τέχνης Αλέξανδρου Ιόλα, μοιάζει με ρομαντικό καταφύγιο που φωλιάζει στην άκρη ενός αμμόλοφου, απ΄τον οποίο προσφέρει μαγευτική θέα και είναι ιδανική για τετραμελείς οικογένειες που μεταξύ της καλαίσθητης τραπεζαρίας και του άπλετου εξωτερικού χώρου με το τζάκι και την ιδιωτική πισίνα, θα βρουν την απόλυτη άνεση και ιδιωτικότητα.

    Για όσους δε, αποζητούν το ανώτατο επίπεδο πολυτέλειας και απομόνωσης, μία ακόμη βίλα, δύο Pavillions και τρεις ανεξάρτητες κατοικίες, με τη μελετημένη διαρρύθμιση των 250 ως 440τ.μ. τους, το απαράμιλλο στυλ, το αρμονικό ταίριασμα κλασσικών και design στοιχείων, τις έως τρεις πισίνες που τις χωρίζουν από την παραλία και πλαισιώνονται από ιδιωτικούς κήπους,  μοιάζουν να βγήκαν από glossy περιοδικό διακόσμησης. Προσθέστε και τον σημαντικό παράγοντα του ανώτατου επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών που φέρουν την υπογραφή της Grecotel, κι έχετε τον ορισμό του ιδιωτικού σας παράδεισου γαλήνης, χαλάρωσης κι εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.

    Πίσω στο κεντρικό κτήριο, όπου επίσης διατίθενται πολυτελή, ευρύχωρα οικογενειακά δωμάτια με δικά τους μπαλκόνια, το πλούσιο πρωινό που σερβίρεται στο Le Salon δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσει μια μέρα γεμάτη συναρπαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους: είτε πρόκειται για παιχνίδι στο διπλανό υδάτινο πάρκο του διαχρονικά αγαπημένου resort Riviera Olympia & Aqua Park, για τις περιποιητικές υπηρεσίες αναζωογόνησης κι ομορφιάς του Elixir Spa Center, για watersports και ιππασία στην παραλία ή ακόμη και trekking, mountain biking κι εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής, οι μέρες στο Mandola Rosa κυλούν συναρπαστικά.

    Ιδιαίτερο ρόλο στην όλη εμπειρία παίζουν και οι γεμάτες ρομαντισμό και πλούσιες γαστρονομικές εμπειρίες βραδιές. Σαν αυτές που θα ζήσετε στην ειδυλλιακή βεράντα του Cap Voyage που επιβλέπει την ακτογραμμή κάτω από την υποβλητική σκιά του κεντρικού κτηρίου του Mandola Rosa και με τη σοφιστικέ ατμόσφαιρα και το χαμηλό φωτισμό του, δίνει την αίσθηση ότι απολαμβάνετε το δείπνο σας κάπου στις όχθες της ιταλικής Λίμνης Κόμο. Η δημιουργική, εκλεπτυσμένη κουζίνα του, φέρνει στο τραπέζι σας τις πιο αγνές και φρέσκες πρώτες ύλες της Πελοποννήσου και τις χαρακτηριστικότερες γεύσεις της περιοχής, σε πιάτα που αποτελούν μια μοντέρνα ερμηνεία στην ελληνική κουζίνα και συνοδεύονται από εξαίσια κρασιά όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των σημαντικότερων οινοπαραγωγικών περιοχών παγκοσμίως.

    Την ίδια στιγμή, τα fusion δημιουργικά πιάτα του εξωτικού κόσμου του L’ Orient, σας παρασύρουν σ΄ένα ταξίδι – αποκάλυψη της ασιατικής κουζίνας. Ιδανικό για χαλαρό al fresco δείπνο, προσφέρεται ακόμη και για μυηθείτε στο τελετουργικό της παραδοσιακής τεϊοποσίας όπως συνηθίζεται στην Άπω Ανατολή, δίνοντας ένα διαφορικό τόνο σ΄ένα καλοκαιρινό σας απόγευμα.

    Κάθε ξεχωριστή εμπειρία σαν τις παραπάνω, φέρνει έναν κοσμοπολίτικο αέρα στις διακοπές σας, παντρεύοντάς τον ιδανικά με το γνήσιο ελληνικό στοιχείο αυτής της μοναδικής περιοχής της Πελοποννήσου και αποδεικνύοντας ότι, τόσο για μικρούς όσο και μεγάλους, στο Mandola Rosa υπάρχει το “la vie en rose”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιντερνετ με… δοκιμή από τα τέλη Αυγούστου

    Ιντερνετ με… δοκιμή, τουλάχιστον ως προς τις πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης,...

    Τι συμβαίνει και ο κόσμος δεν… αγοράζει τόσο μπέργκερ

    Δεν βλέπουν, πλέον, τις πόρτες των χιλιάδων καταστημάτων τους...

    Η αποκλιμάκωση της ακρίβειας στο «καλάθι» της ΔΕΘ – Φοροκίνητρα για συνεπείς οφειλέτες

    Ρυθμίσεις για την ελάφρυνση των φορολογούμενων οι οποίοι είναι...

    ΑΕΚ – Νόα 1-0: Εκτός Ευρώπης από τον Δεκαπενταύγουστο

    Η Ενωση πλήρωσε την αυτοκτονία στην Αρμενία και τη...