ΠΑΤΡΑ: Αργοπεθαίνουν οι νεραντζιές στην Τριών Ναυάρχων – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Μπορεί οι εργασίες ανάπλασης στην Τριών Ναυάρχων να έχουν ολοκληρωθεί όμως ακόμα δεν έχει γίνει κάτι με το θέμα του πρασίνου στα παρτέρια και της ενίσχυσης του και ενώ την ίδια στιγμή τα δέντρα παραμένουν απότιστα.

    Η αγωνία των καταστηματαρχών και των κατοίκων της περιοχής της Τριών Ναυάρχων έχει να κάνει πλέον με τα περίπου 280 δέντρα του πεζόδρομου, δηλαδή νεραντζιές που αποτελούν και το σήμα κατατεθέν της γειτονιάς.

    Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της περιοχής τα δέντρα εδώ και δύο χρόνια έχουν ποτιστεί μόλις μια φορά. Οι εργασίες ανάπλασης που έγιναν και κράτησαν για αρκετούς μήνες αχρήστεψαν τον εξοπλισμό του ποτίσματος και από τότε τα δέντρα, αλλά και τα γύρω φυτά στα παρτέρια ξεραίνονται.

    Την κατάσταση τους δυσχέραναν ασφαλώς και οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες των δύο τελευταίων καλοκαιριών και όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα δέντρα να έχουν άμεσο πλέον κίνδυνο.

    «Αργοπεθαίνουν οι νεραντζιές… Αν περάσει κανείς από τον πεζόδρομο και παρατηρήσει τα φύλλα τους θα διαπιστώσει ότι από πράσινα που ήταν έχουν ξεκινήσει να γίνονται κίτρινα» αναφέρει επαγγελματίας της περιοχής.

    Παράλληλα, η όλη αυτή κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα τα νεράντζια, οι καρποί των δέντρων αυτών να έχουν ξεραθεί και να έχουν πέσει σε διάφορα σημεία και να σαπίζουν, κάνοντας τα επικίνδυνα για τους πεζούς που διασχίζουν τον πεζόδρομο.

    Όπως αναφέρουν επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής έχουνε πάρει από δέκα φορές στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου ενημερώνοντας τους για το θέμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερευνα: Σε ποια χώρα η γαστρονομία προσελκύει τους περισσότερους ταξιδιώτες παγκοσμίως

    Υψηλή προτεραιότητα σε προορισμούς διάσημους για το φαγητό τους φαίνεται...

    Τρόφιμα: Γιατί οι επιστήμονες προειδοποιούν για μια επισιτιστική πολυκρίση

    Όλα όσα νομίζουμε ότι ισχύουν στην παγκόσμια αλυσίδα τροφίμων, σύντομα θα είναι...

    Φαγητό έξω: Πώς η εφορία ελέγχει κάθε τραπέζι

    Από την Πέμπτη, 1η του μηνός έσφιξε ο κλοιός της εφορίας για εκατοντάδες...

    Online shopping: Έρευνα αποκαλύπτει με ποιο κριτήριο ψωνίζουν οι Έλληνες

    Aναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων έχουν γίνει οι διαδικτυακές αγορές με...