Ένας ήρωας στην Πάτρα – Ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ομιλητής σε εκδήλωση για το Κυπριακό στο ΚΕΤΧPublished

    Ημερομηνία:

    Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ένας θρύλος της Κύπρου, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο ΚΕΤΧ για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και την κατοχή έως σήμερα του 37% της Μεγαλονήσου.

    Το 1974, σε ηλικία 34 ετών, ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος ήταν διοικητής του 336 Τάγματος της Κυπριακής Εθνοφρουράς, το οποίο μαζί με την ΕΛΔΥΚ «κράτησε» την αποκαλούμενη «Πράσινη Γραμμή» στη Λευκωσία, από την περιοχή της ΕΛΔΥΚ έως την οδό Λήδρας. Αφοσιωμένος στην Κύπρο, ήταν ανάμεσα στους πρώτους εθελοντές αξιωματικούς που μετέβησαν στο νησί το 1964, συμμετείχε στην εκπαίδευση εθελοντών Ελληνοκυπρίων και έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις της Μανσούρας, που στόχο είχαν να περιορίσουν τουρκοκυπριακές επιθέσεις και τουρκικές επιχειρήσεις επιρροής.
    Η πολεμική δράση του κατά των Τούρκων εισβολέων εξυμνήθηκε από τον ελληνικό και κυπριακό Τύπο, έγινε ένας από τους ήρωες εκείνης της περιόδου, ενώ ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Έγκωμης Λευκωσίας για τις υπηρεσίες του στη διάσωση της Λευκωσίας.
    Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Αγωνιστών Κύπρου 1974 Αχαΐας «Η Ενότητα» και ο Σύνδεσμος Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή» για τα 50χρονα από την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.
    Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο Αχαιών Πεσόντων και Αγνοουμένων, μπροστά από την προτομή του Ζακυνθινού ήρωα της Κύπρου Ανδρέα Μουζάκη, το όνομα του οποίου φέρει το στρατόπεδο, ενώ σημειώνεται ότι στο αλσύλλιο έναντι της πύλης του στρατοπέδου έχει κατασκευαστεί αναμνηστική στήλη προς τιμή των Αχαιών πολεμιστών της Κύπρου και με τα ονόματα των πεσόντων και των αγνοουμένων.
    Ακολούθως, σε αίθουσα του ΚΕΤΧ, εκτός από τον Δημήτρη Αλευρομάγειρο που θα είναι ο κεντρικός ομιλητής, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Γεώργιος Αλεξίου, ταξίαρχος, διοικητής του ΚΕΤΧ, ο Γιώργος Βουρλιόγκας, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Αγωνιστών Κύπρου 1974 Αχαΐας και ο Αναστάσιος Στασής, πρόεδρος του Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή».
    Τον συντονισμό και την παρουσίαση θα κάνει ο δημοσιογράφος, Θανάσης Μπαμπανέβας, πρόεδρος του ΤΕΑΣ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βάρη: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον καθηγητή που συνελήφθη για εμπρησμούς

    Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον 65χρονο καθηγητή, που κατηγορείται για εμπρησμούς στην...

    Η Τζένι Καρινιάν έγινε η πρώτη γυναίκα αρχηγός ενόπλων δυνάμεων χώρας – μέλους της G7 ή της G20

    Γυναίκα αρχηγός ενόπλων δυνάμεων; Γιατί όχι; Ο κόσμος βλέπει μπροστά....

    Γερμανία: Γιατρός κατηγορείται ότι σκότωσε τέσσερις ασθενείς του

    Ένταλμα σύλληψης για τέσσερις ανθρωποκτονίες, εμπρησμό και απόπειρες εμπρησμού...