Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Αίγιο Συμμετοχή σε Πρωτοβουλίες και Εκδηλώσεις – Έγκριση Απολογισμού

    Ημερομηνία:

    Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, στην πόλη του Αιγίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

    Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν εξαιρετικά  ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που θα εξελιχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα στην περιοχή της Αχαΐας.

    –         Ο κ. Δημήτρης Δρούκας, μέλος του Δ.Σ., παρουσίασε μια δική του πρωτοβουλία που αφορά τόσο στην ανάδειξη της Αχαΐας ως τόπο επενδυτικών πρωτοβουλιών για Έλληνες ομογενείς, αλλά και ως περιοχή για εγκατάσταση «ψηφιακών νομάδων». Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε μέσα από τρία εξαιρετικής ποιότητας βίντεο που αναδεικνύουν τα θέματα μέσα από βιωματικές εμπειρίες και περιγραφές ομογενών που έχουν επενδύσει στην περιοχή, αλλά και πολιτών άλλων χωρών που ψηφιακά εργάζονται για εταιρείες, διαμένοντας στην Αχαΐα.

    Το υλικό αυτό θα αξιοποιηθεί στο επόμενο διάστημα από το Επιμελητήριο Αχαΐας, στις εξωστρεφείς δραστηριότητες που θα εξελιχθούν και θα διακινηθεί προς όλους τους αναπτυξιακούς φορείς αλλά στην κοινωνία και την αγορά μέσω του διαδικτύου.

    Ο Πρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας «Οινοξένεια» κ. Άγγελος Ρούβαλης, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που και φέτος θα αναληφθούν, με βασική από αυτές το ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ, από 23 έως και 31 Αυγούστου 2024, στο οποίο συνδιοργανωτής θα είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας, αλλά και μια ξεχωριστή δράση με την επίσκεψη στην Αχαΐα και τη φιλοξενία δύο κορυφαίων δημοσιογράφων οίνου. Πρόκειται για τις Tara Q. Thomas και Julia Harding, Masters of Wine, που θα ταξιδέψουν στην Αχαΐα από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και θα αποτελέσουν τις καλύτερες «πρέσβεις» των ποιοτικών κρασιών της Αχαΐας στην διεθνή αγορά οίνου!

    Ο κ. Ρούβαλης περιέγραψε τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων για τα φετινά «Οινοξένεια» που θα έχουν τίτλο «Γέφυρα ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο» και που όπως είπε «θα κεφαλαιοποιήσουν τη μεγάλη επιτυχία της επετειακής διοργάνωσης του 2023 και θα είναι

    όπως πάντα ελεύθερες για τους πολίτες και στους επισκέπτες της περιοχής». Παράλληλα για πρώτη χρονιά φέτος τα «Οινοξένεια» πραγματοποιούν ένα συμβολικό άνοιγμα στην πόλη της Πάτρας, καθώς στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μια εκδήλωση στο Κάστρο Ρίου, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων. Στις δυο δράσεις του Δικτύου «Οινοξένεια» ομόφωνα αποφασίστηκε να είναι συνδιοργανωτής το Επιμελητήριο Αχαΐας.

    –         Ο κ. Ανδρέας Τσιλήρας, εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ «MOSAIC», παρουσίασε στο Δ.Σ. μια ξεχωριστή και ιστορικού χαρακτήρα εκδήλωση – αφιέρωμα στην ιστορική συνοικία της Πάτρας «Μαρκάτο» στην οποία επίσης θα είναι συνδιοργανωτής το Επιμελητήριο και προγραμματίζεται για το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου 2024.

    Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ με την ονομασία “MarkatoLab”, το οποίο θα περιλαμβάνει πλούσιες καλλιτεχνικές δράσεις, αφιερώματα, εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που θα τιμήσει την διαχρονική ιστορία της περιοχής του Μαρκάτου, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη στήριξη των δεκάδων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που στεγάζονται στην περιοχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάδειξης και ενίσχυσης του οικοσυστήματος των παραδοσιακών επιχειρήσεων του Μαρκάτου.

    Απώτερος στόχος των εκδηλώσεων, είναι να δοθεί στους ανθρώπους της γειτονιάς του ιστορικού «Μαρκάτου» η δυνατότητα τη συνδιαμορφώσουν την ταυτότητα του MarkatoLab, έτσι ώστε αυτό να γίνει θεσμός και οι επόμενες διοργανώσεις να είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλιών και προτάσεων που θα ξεκινούν από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του Μαρκάτου.

    –         Ο κ. Λεωνίδας Μαυρουδής παρουσίασε το Σχέδιο «Ανάπλαση του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού του Αιγίου & μετατροπή του σε Εκθεσιακό, Συνεδριακό & Εκπαιδευτικό «Σταθμό» Τεχνολογίας & Πολιτισμού με τον γενικό τίτλο «ταξιδεύοντας με το ίδιο τρένο».

    Στόχος είναι η δημοσιοποίηση και η προβολή ενεργειών και     δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών ιδιαίτερα των νέων στις ενέργειες αυτές.

    Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός δράσεων του Επιμελητηρίου για το 2023.

          Στην έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αιγιώτη βιομήχανου Πάνου Δούσκα, που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο και ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Βιομηχανικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΥΑΠ: Χωρίς νερό το κέντρο της Πάτρας τα ξημερώματα της Τετάρτης

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ, μεθαύριο ξημερώματα Τετάρτη 7...

    Απήγαγε και βίασε 13χρονη στην Αγία Νάπα

    Ένας νεαρός άνδρας κατηγορείται για την απαγωγή και τον...

    Ελλείψεις ΕΣΥ: Γιατροί του στρατού σε Σάμο και Καστελλόριζο

    Στρατιωτικός ιατρός με ειδικότητα χειρουργού ουρολόγου διατέθηκε στο Γενικό...

    ΑΕΚ – Europa Conference League: Αυτό θα είναι το “ζευγάρι” της

    Με τον νικητή του παιχνιδιού Ρουζομπέροκ - Χάιντουκ θα...