Θερμό και πιο ξηρό το φθινόπωρο που έρχεται – Οι θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα και οι βροχοπτώσεις ανά μήνα

    Ημερομηνία:

    Το καλοκαίρι θα σκεπάσει το φθινόπωρο αφού οι υψηλές θερμοκρασίες και ο αφόρητος καύσωνας του Αυγούστου θα δώσει τη σκυτάλη σε εξίσου υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή που θα κρατήσουν όλο ο τρίμηνο (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος και Νοέμβριος), τόσο στην Ελλάδα, όσα και ειδικότερα στην Δυτική Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε   ο έμπειρος επιχειρησιακός προγνώστης καιρού, Νίκος Θεοδοσόπουλος,   οι θερμοκρασίες τους μήνες του φθινοπώρου θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο των μέγιστων θερμοκρασιών των περασμένων ετών.

    Αναλυτικά τον Σεπτέμβριο στην Δυτική Ελλάδα με βάση τις παρατηρούμενες τιμές της θερμοκρασίας τις αντίστοιχες περιόδους των περασμένων ετών ο μέσος όρος της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν στους 29 βαθμούς. Φέτος θα είναι στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

    Τον Οκτώβριο ο μέσος όρος της μέγιστης θερμοκρασίας στην Δυτική Ελλάδα ήταν στους 24 βαθμούς. Φέτος θα είναι στους 27 με 28 βαθμούς.

    Τον Νοέμβριο πάλι με βάση τους ίδιους δείκτες των περασμένων ετών η μέγιστη θερμοκρασία στην αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν στους 19 βαθμούς. Φέτος θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς.

    Ακόμα λιγότερες βροχοπτώσεις

    Πέρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα πάντα με τον Νίκο Θεοδοσόπουλο, θα έχουμε μια πτωτική τάση στις βροχοπτώσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα πέσει λιγότερο νερό σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

    Στην Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Δυτική Αχαΐα το σύνολο της μέσης τιμής των βροχοπτώσεων κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν στα 35 χιλιοστά.

    Τον Οκτώβριο το σύνολο της μέσης τιμής των βροχοπτώσεων ήταν στα 85 χιλιοστά, ενώ τον Νοέμβριο ήταν στα 130 χιλιοστά.

    Ο μέσος μηνιαίος αριθμός των ημερών βροχοπτώσεων στην Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Δυτική Αχαϊα κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν οι πέντε μέρες, τον Οκτώβριο ανέβαινε στις δέκα ημέρες και τον Νοέμβριο στις 13 ημέρες.

    Όλα αυτά τα στοιχεία των βροχοπτώσεων θα είναι μειωμένα, με τις θερμοκρασίες ταυτόχρονα να είναι πιο υψηλές και όλες τις εκτιμήσεις να λένε ότι βαδίζουμε σε ένα ακόμα πιο ξερό και ζεστό φθινόπωρο, ύστερα από ένα πολύ καυτό καλοκαίρι που ζούμε και βρίσκεται σε εξέλιξη. Συμπερασματικά θα έχουμε επιμήκυνση του φετινού καλοκαιριού εις βάρος του  φθινοπώρου (για το πρώτο ήμισυ αυτού).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νόσος Πάρκινσον: Νέα ελπιδοφόρος θεραπεία από τον βυθό της θάλασσας

    Η νόσος Πάρκινσον είναι μια νευρεκφυλιστική διαταραχή που προκαλεί σοβαρά προβλήματα...

    Κάπως έτσι θα είναι το Dacia Bigster

    Το Dacia Bigster αναμένεται με ανυπομονησία το 2025 και ήδη έχει...

    Λευκή άσφαλτος: Η λύση για τους καύσωνες στις πόλεις; (+video)

    Με την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, πόλεις σε...

    Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων για τη Δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

    Η Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας γνωστοποιεί με...