Πάτρα: Το δέλεαρ της φοιτητικής ζωής έγινε το… «σπίτι μου το πατρικό»!

    Ημερομηνία:

    Το δέλεαρ της φοιτητικής ζωής έχει περάσει στα άγραφα λόγω της ακρίβειας και του κόστους ζωής.  

    Το βασικό κριτήριο της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων έχει πάψει να είναι η πόλη που θα τους εξασφαλίσει μια καλή φοιτητική ζωή, αλλά έχει να κάνει με την επιλογή μιας σχολής που να βρίσκεται στην πόλη τους.

    Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που διατυπώνουν εκπαιδευτικοί και φροντιστηριακοί κύκλοι που ασχολούνται και έχουν παρακολουθήσει το όλο θέμα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού.

    Σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς, εκείνο που ρωτούσαν οι υποψήφιοι τους ειδικούς συμβούλους του κάθε φροντιστηρίου για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι το αν υπήρχαν σχολές πάνω στο επιστημονικό πεδίο που να τους ενδιαφέρει που να βρίσκονται είτε στην πόλη τους, είτε κοντά σε αυτή.

    Αν δεν υπήρχε τότε διάλεγαν μια παρεμφερή σχολή που όμως έχει ένα διαφορετικό επιστημονικό και γνωσιολογικό πεδίο. Το χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι ότι οι πρωτοετείς έχουν πάψει να νοιάζονται για το ποια πόλη θα τους παρέχει μια καλή φοιτητική ζωή, με διασκέδαση, αλλά επιλέγουν την πάτρια πόλη τους, μένοντας και ως σπουδαστές στο πατρικό τους.

    Άλλωστε, τα ενοίκια είναι τόσο υψηλά και γενικότερα το κόστος ζωής που δεν θα τους επέτρεπαν να ζήσουν άνετα και να περνούν καλά ως φοιτητές που ζουν μόνοι σε μία ξένη πόλη.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σιτάρι: Προς τη χειρότερη σοδειά από το 1983 η Γαλλία (γράφημα)

    Η Γαλλία προβλέπεται να έχει τη χειρότερη συγκομιδή μαλακού σιταριού εδώ...

    «Mega» deal στη βιομηχανία τροφίμων: Ποια εταιρεία σνακ θέλει να αγοράσει η Mars

    Η Μars, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής γλυκών σνακ, εξετάζει...

    Live You: Ο Άρης Πορτοσάλτε και η Μαρία Αναστασοπούλου στη νέα καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

    Με τον Άρη Πορτοσάλτε και τη Μαρία Αναστασοπούλου ο...