ΠΑΝΩΛΗ και στους 3 νομούς της Δυτικής Ελλάδος – Αυτοψία σήμερα

    Ημερομηνία:

    Τις πρώτες 15 ημέρες η πανώλη στα αιγοπρόβατα χτύπησε την Θεσσαλία στους νόμους Τρικάλων και Λάρισας. Αυτή η πρώτη εμπειρία της αντιμετώπισης της νόσου ήταν ο «μπούσουλας» που οι αρχές ακολούθησαν όταν πλέον η πανώλη άρχισε να «χτυπάει» και άλλες περιοχές οι οποίες επί της ουσίας προέκυψαν από την ιχνηλάτηση της Θεσσαλίας.

    Τώρα που η Θεσσαλία φαίνεται να τελειώνει από την πανώλη είναι σχεδόν βέβαιο πως ζώα από εκεί διατέθηκαν προς τις περιοχές που χτυπήθηκαν στην συνέχεια από την νόσο. Η Κορινθία που ήταν η επόμενη, έβαλε σε συναγερμό τις αρχές αλλά φαίνεται πως και αυτήν πλέον είναι σε ύφεση. Προφανώς υπήρξε ανησυχία στο υπουργείο όμως με όπλο την διαχείριση στη Θεσσαλία αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στην εν λόγω περιοχή.

    Τα νέα κρούσματα
    Η νόσος πλέον χτύπησε κι άλλες περιοχές με νέα κρούσματα, όπως τη Βόνιτσα (1 μπορεί και παραπάνω) και την Ηλεία (ένα στο Βαρθολομιό και ένα στη Νεμούτα) ανοίγοντας νέους κύκλους επιτήρησης και ελέγχου. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για 2 κρούσματα στην Αχαϊα. Σε αυτές τις περιοχές η κατάσταση είναι πιο διαχειρίσιμη καθώς δεν έχουν πληθυσμό ζώων ανάλογο της Θεσσαλίας. Στην Κομοτηνή οι κτηνιατρικές αρχές πήραν δείγματα από ζώα και αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα και στην περιοχή της Αχαϊας και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.  Στην Κρήτη που επίσης έχουμε κρούσματα οι αρχές έριξαν το βάρος τις τελευταίες ημέρες εκεί, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Η μόνη δυσκολία που αντιμετώπισαν είναι το δύσβατο του εδάφους προσπαθώντας να προσεγγίσουν μονάδες για να λάβουν δείγματα. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν η εξάπλωση θα «φρενάρει», ώστε σύντομα πλέον να δούμε την λήξη του συναγερμού στη χώρα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέση Ανατολή: Νεκρός ο υπουργός Οικονομικών της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα

    Τη δολοφονία του υπουργού Οικονομίας της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα...

    Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός, έφυγε με στρατιωτικό ελικόπτερο για Ινδία

    Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πληροφορίες, ενώ επιβεβαίωσε...

    Ηλεία: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την πανώλη

    Σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης τίθενται οι δύο κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις...

    Συγκλονιστική η Εθνική πόλο πάτησε την Ιταλία

    Ένα απίστευτο παιχνίδι πραγματοποίησε η Εθνική πόλο ανδρών κόντρα...