Σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο έκανε δουλειές η διαβόητη “Νάνσυ Νο 2”

    Ημερομηνία:

    Η «μαφιόζα κόμισσα», η διαβόητη «Νάνσυ», η προϊσταμένη που είχε συστήσει συμμορία μέσα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, δεν τα έπαιρνε χοντρά μόνο απ’ τους προσωρινούς ενοικιαστές του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και απ’ τον πολυχώρο του θεάτρου Badminton στου Γουδή, όπως και από διοργανωτές σε εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής σε ακίνητο της ΕΤΑΔ στην Κέρκυρα, η οποία διαχειρίζεται και τους κήπους του διάσημου ανακτόρου Αχίλλειο.

    Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της 49χρονης προϊσταμένης ήταν και τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος, όπως αυτά του Παρνασσού και του Καϊμακτσαλάν. Η πολυσέλιδη δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών βρίθει από τους όρους μαφίας που εφάρμοζε κατά γράμμα η 49χρονη, για να πουλά εκδούλευση και «προστασία» σε ιδιώτες που ενδιαφέρονταν να τα μισθώσουν. Μέχρι και ο αντικαταστάτης της που δεν ενέδωσε δέχτηκε τον περασμένο Ιούνιο σφυροκόπημα στο κεφάλι, ενώ καταγράφονται ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί και μια ανθοδέσμη με σφαίρα, ακόμα και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ.

    «Κομάντο» στην απάτη

    Η «μαφιόζα κόμισσα» είχε αποθρασυνθεί τόσο πολύ, που -όπως καταγράφεται στη δικογραφία- παρέλαβε τσάντα με 30.000 ευρώ, αλλά και σακούλα με λεφτά κάτω απ’ τα γραφεία της ΕΤΑΔ, στην οδό Βουλής, στο Σύνταγμα. Δεν λογάριαζε ούτε τον Στρατό, αφού ειδικά η δράση της και στο θέατρο Badminton στου Γουδή αποκαλύφθηκε εξαιτίας της ενόχλησης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όταν με εντολή της τοποθετήθηκε κοντέινερ μέσα στον πολυχώρο που είναι αφιερωμένος στη διοργάνωση εκδηλώσεων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας, και βρίσκεται εντός του μητροπολιτικού πάρκου Αλσος Στρατού της Αθήνας, στου Γουδή.

    etad010842

    Ο χώρος είναι κολλητά με έκταση του Στρατού και η «κόμισσα» τους φύτεψε εκεί ακόμα και φράκτη με συρματόπλεγμα. Οσον αφορά πάντως τη δράση της στο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, καταγράφεται επώνυμη κατάθεση επιχειρηματία ο οποίος διέθετε εστιατόριο – επιχείρηση σε πλωτό χώρο εκδηλώσεων, που βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο στο λιμανάκι, και έδινε… αναγκαστικά «μίζα» στη 49χρονη. Στη δικογραφία υπάρχει κατάθεση επιχειρηματία για μία μίσθωση της ΕΤΑΔ στη Ζάκυνθο, για την οποία η κυρία προϊσταμένη φέρεται ότι είχε παραλάβει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, σε μαύρη τσάντα.

    Αλλος ιδιώτης – διοργανωτής εκδηλώσεων κατά τα έτη 2022 και 2023 είχε μισθώσει δύο φορές ακίνητα από την Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη με σχετική έγκριση απ’ την καθ’ ύλην αρμόδια 49χρονη προϊσταμένη, πληρώνοντας στην ΕΤΑΔ το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Λίγους μήνες αργότερα αιτήθηκε τη μίσθωση του ίδιου ακινήτου για τον ίδιο σκοπό, ωστόσο, όπως ενημερώθηκε από τη 49χρονη τομεάρχισσα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τον χώρο είχε μισθώσει έτερος διοργανωτής. Οπως διαπίστωσε ο ίδιος, το συγκεκριμένο ακίνητο είχε μισθώσει ο πρώην συνεργάτης του Μ.Δ., ο οποίος διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με την ανώτερη υπάλληλο.

    Διοργάνωση εκδήλωσης

    Το έτος 2023 ο «Κερκυραίος» αιτήθηκε στην ΕΤΑΔ τη μίσθωση ακινήτου στη Θεσσαλονίκη για διοργάνωση εκδήλωσης, και γι’ αυτό τον λόγο απευθύνθηκε εκ νέου στη 49χρονη. Ωστόσο, επειδή η έκδοση της απόφασης καθυστερούσε και θεωρούσε ότι ο λόγος της καθυστέρησης ήταν η ίδια και ο ιδιώτης στενός φίλος της, απευθύνθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ και παρέλαβε τη σχετική απόφαση δύο μέρες αργότερα. Σχετικά με τις εκδηλώσεις που λάμβαναν χώρα στο Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, ο «Κερκυραίος» ανέφερε στους αστυνομικούς ότι, όπως έμαθε από συζήτηση, η «κόμισσα» προωθούσε τον Δ.Μ. και τον σύστηνε στους διοργανωτές ως αρμόδιο του χώρου στάθμευσης, προκειμένου να πληρώνουν το σχετικό αντίτιμο στον ίδιο, παρόλο που ο χώρος στάθμευσης παραχωρήθηκε στους διοργανωτές δωρεάν, με την απόφαση μίσθωσης από την ΕΤΑΔ.

    etad01084

    Ο Μ.Π. ανέφερε ότι από τα τέλη του 2022 έως τα τέλη του 2023 εργαζόταν στην ΕΤΑΔ εκτελώντας χρέη διευθύνοντος συμβούλου. Κατά την ανωτέρω θητεία του είχε διαπιστώσει προβλήματα στη λειτουργία του τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όπου τομεάρχισσα ήταν η 49χρονη. Επειδή, όμως, η συνεργασία της δεν ήταν η αρμόζουσα, καθώς δεν τον ενημέρωνε, ως όφειλε, για τις ενέργειές της στον τομέα στον οποίο ήταν υπεύθυνη αλλά και γιατί δεν είχε εκτελέσει κάποιες από τις εντολές του, τη μετακίνησε από τη θέση της σε έτερο τομέα της ΕΤΑΔ. Παράλληλα, για τα προβλήματα που είχε διαπιστώσει στη λειτουργία του τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ζήτησε από την ιδιωτική εταιρία DELOITTΕ, η οποία ερευνά οικονομικές εταιρικές απάτες, να προβεί σε σχετική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παραδόθηκαν στη νέα διευθύνουσα σύμβουλο Χ.Η.

    Εβαλε φράχτες στο Πάρκο Στρατού στου Γουδή

    Κατά την εξέτασή του, ο Μ.Π. ανέφερε περιστατικά στα οποία εμπλεκόταν η 49χρονη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι είχε περιφραχθεί έκταση διαχείρισης της ΕΤΑΔ και είχε τοποθετηθεί κοντέινερ. Η έκταση βρισκόταν στου Γουδή, στο θέατρο Badminton, και περιτριγυριζόταν από διάφορες μισθώσεις του Ταμείου Εθνικής Αμυνας, που διαμαρτυρήθηκε έντονα.  Γι’ αυτό τον λόγο την κάλεσε και της έδωσε την εντολή να ξηλώσουν άμεσα την περίφραξη και να απομακρύνουν το κοντέινερ, πράγμα το οποίο έγινε την επόμενη μέρα. Εκείνη, όμως, συνέχισε ακάθεκτη. Στο αμέσως μετά χρονικό διάστημα, ο διευθύνων ενημερώθηκε ότι η 49χρονη σύστησε το άτομο που περιέφραξε την περιοχή στου Γουδή ως τον νέο μισθωτή της έκτασης – πάρκινγκ στις επιχειρήσεις που βρίσκονταν πλησίον.

    Και μια… σύμπτωση: Ο παρκαδόρος του Badminton στου Γουδή ήταν το ίδιο άτομο με αυτόν που διαχειρίζονταν το πάρκινγκ στον Ολυμπιακό Πόλο στο Τάε Κβον Ντο. Ακόμα ένας ιδιώτης κατέθεσε ότι σε συνάντηση που είχε με έναν διοργανωτή του Τάε Κβον Ντο, τον Β.Ν., ο τελευταίος τού ανέφερε ότι από το 2018 έως το 2023, με εξαίρεση τα χρόνια που είχαμε κορονοϊό, πραγματοποιούσε εκδηλώσεις στον Ολυμπιακό πόλο Φαλήρου πληρώνοντας κάθε χρόνο στον συγκατηγορούμενο συνάδελφο της 49χρονης το ποσό των 10.000 ευρώ, όπως μάλιστα του ζητούσε η ίδια. Για συγκεκριμένη εκδήλωση ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε στο Τμήμα Εκβιαστών πως τα λεφτά αυτά ποτέ δεν έφτασαν στην εταιρία, αφού τα συμβόλαια ήταν εικονικά

    etad010841

    Εξεταζόμενος ο ιδιώτης Π.Δ., ανέφερε ότι αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων και από το έτος 2021 συνεργάζεται με την ΕΤΑΔ, καθώς μισθώνει ακίνητα του Δημοσίου στα οποία διεξάγονται οι διοργανώσεις που αναλαμβάνει. Κατά τη συνεργασία του με την ΕΤΑΔ, είχε έρθει σε επαφή με τη 49χρονη και συνάδελφό της που βρίσκεται στην ίδια δικογραφία. Και στους δύο έδινε χρήματα, είτε διά ζώσης είτε ταχυδρομικά, προκειμένου να του παραχωρούν ακίνητο του Δημοσίου για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Μάλιστα, ο ίδιος καταθέτει: «Σχετικά για μία μίσθωση στην Κέρκυρα το 2021, έδωσε στον “Κερκυραίο” το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, σαν δανεικά, για να πληρώσει την ΕΤΑΔ ο τελευταίος και να κλείσει τον χώρο. Για τον λόγο αυτό συναντήθηκαν μαζί με την προϊσταμένη στην Κέρκυρα.

    Στην εν λόγω συνάντηση του πρότεινε ένα καλό ακίνητο στη Ζάκυνθο και το επόμενο διάστημα συζήτησαν για τη μίσθωσή του. Για τον λόγο αυτό τον Μάιο 2022 ο ίδιος ενδιαφερόμενος μετέβη στην οδό Βουλής μαζί με τον “Κερκυραίο” και εκεί έδωσε έναν φάκελο στον υφιστάμενο – συγκατηγορούμενο της 49χρονης με το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ σε μετρητά. Λίγες μέρες, όμως, μετά του απέστειλαν τις αποφάσεις από την ΕΤΑΔ, οι οποίες ανέγραφαν διαφορετικά ποσά από αυτά που είχε πραγματικά πληρώσει. Οταν τελείωσε η μίσθωση, το 2022, ο ιδιώτης, παρόλο που ζητούσε τιμολόγιο αποχρέωσης για την Εφορία, η προϊσταμένη δεν του το έδωσε ποτέ. Την επόμενη χρονιά, το 2023, ο ίδιος ιδιώτης ήθελε ξανά να κάνει τη μίσθωση τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά η 49χρονη του έλεγε ότι υπήρχε ένα θέμα με τον προϊστάμενό της».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΥΡΙΖΑ: Νέες «φουρτούνες» στην Κουμουνδούρου λόγω Πολάκη – Στήριξη στην Αθηνά Λινού από την «φρουρά» Τσίπρα

    Νέες αναταράξεις προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι συνεχείς επιθέσεις μέσω...

    ΗΠΑ: Γιατί έκανε μήνυση στο TikTok

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των...

    Η «χρυσή» Simone Biles αποκαλύπτει τι τρώει καθημερινά – Θα εκπλαγείτε

    Η Simone Biles επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού...

    “Eφιάλτης” για διερχόμενους Πατρινούς ανήλικος ρομά στην Αγίας Σοφίας! ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

    «Πονοκέφαλος» έχει γίνει για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. ανήλικος ρομά...