Γιώργος Τουλιάτος: Ο Dr τεστοστερόνη με το ελιξίριο της νεότητας!

    Ημερομηνία:

    Ο «Dr Τεστοστερόνη» Γιώργος Τουλιάτος αποκαλύπτει τη φόρμουλα για ισχυρή ερωτική διάθεση, αποκατάσταση της αντρικής ανικανότητας και εξαφάνιση της παχυσαρκίας. Με αφορμή το άρθρο που δημοσίευσε επίσημα το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ότι «τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης συνδέονται με μικρότερη διάρκεια ζωής», μιλήσαμε με τον πλέον εξειδικευμένο σε θέματα τεστοστερόνης, ιατρό – βιοπαθολόγο, αλλά και πρωταθλητή του bodybuilding Γιώργο Τουλιάτο, προκειμένου να μας αποκαλύψει τι ισχύει στην ελληνική ιατρική κοινότητα για το θέμα αυτό, αναλύοντας ταυτόχρονα όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και τις αντικρουόμενες απόψεις για τη χρήση της.

    Σε μια ειλικρινή εξομολόγηση ο «Dr Τεστοστερόνη» (προτού γίνει γνωστός στην ιατρική κοινότητα, ήταν αγαπημένο μοντέλο του σχεδιαστή Νίκου Αποστολόπουλου, μεγάλων εταιριών αθλητικών ρούχων, ενώ συμμετείχε σε πολλές επιδείξεις μόδας Ελλήνων σχεδιαστών) μιλάει για τη χρήση αναβολικών που έκανε την περίοδο κατά την οποία γυμναζόταν για πρωταθλητισμό στο bodybuilding, αναλύει κάθε πρωτόκολλο τεστοστερόνης που τέσταρε πρώτα στον εαυτό του, για το μπούλινγκ που βίωσε, αλλά και για το ντοπάρισμα της… 104χρονης γιαγιάς του.

    touliatos02084

    Είναι τελικά η λήψη τεστοστερόνης, όταν απαιτείται θεραπευτικά, το «κλειδί» κατά της παχυσαρκίας, της κατάθλιψης και της στυτικής δυσλειτουργίας;

    Ναι, αφού έρχεται να αποκαταστήσει τα παθολογικά χαμηλά επίπεδα στον άντρα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται υπογοναδισμός και θεραπεύεται -όταν δεν είναι αναστρέψιμη με χρήση πρωτοκόλλων επαναφοράς της- μόνο με χορήγηση εξωγενούς δόσης τεστοστερόνης, ενέσιμης ή κρέμας τζελ.

    Πότε μπορεί να τη διακόψει ο ασθενής;

    Η θεραπεία με τεστοστερόνη είναι ισόβια, ενώ η αποκατάσταση των επιπέδων της επαναφέρει τον ασθενή σε εφηβικά επίπεδα. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άντρες με τεστοστερόνη κάτω του φυσιολογικού ξεχνούν εύκολα, εμφανίζουν παχυσαρκία, κατάθλιψη, οστεοπενία ή οστεοπόρωση, περιορισμένη σεξουαλική επιθυμία (libido), σοβαρή αδυναμία ανταπόκρισης στο σεξ, στυτική δυσλειτουργία και γερνάνε γρήγορα.

    touliatos020842

    Είναι η τεστοστερόνη το ελιξίριο της νεότητας;

    Ναι, χωρίς σκοτεινά σημεία παραπληροφόρησης. Οι νέες μελέτες καταρρίπτουν την άποψη ότι η χρήση της ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη. Δεν είναι μυστικό ότι έχω πειραματιστεί -στο σώμα μου- σε κάθε πρωτόκολλο εξωγενούς λήψης τεστοστερόνης.

    Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε στη ζωή σας;

    Το μόνο που θα άλλαζα είναι η χρήση των αναβολικών. Η τεστοστερόνη, όμως, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και όταν δεν παράγεται από τον οργανισμό, επιβάλλεται να χορηγείται ως θεραπεία, διά βίου.

    Συνεχίζοντας ο «Dr T» αναφέρεται στο γεγονός ότι το 25% των ανδρών -άνω των 30 ετών- παρουσιάζει μείωση των επίπεδων τεστοστερόνης κατά 10% σε κάθε δεκαετία. «Η έλλειψη τεστοστερόνης δημιουργεί παχυσαρκία, κατάθλιψη, αμνησία, έλλειψη συγκέντρωσης, σκοτεινές σκέψεις, μείωση αυτοπεποίθησης, αφού οι άντρες που διαθέτουν χαμηλά επίπεδα εμφανίζουν σωματοδομή αλλά και συμπεριφορά ευνούχου. Καθόλου λίμπιντο και ανύπαρκτη στύση. Και αυτό είναι φαινόμενο που το συναντάμε όχι μόνο σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και σε νέους 20 ετών. Η θεραπεία στην περίπτωση αυτή γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος, να προκαλέσουμε την αύξησή της και, ο δεύτερος, χορηγώντας την εξωγενώς».

    Υπάρχουν κίνδυνοι στη χορήγηση και τη χρήση της τεστοστερόνης;

    Οταν χορηγείται κατόπιν διάγνωσης και με παράλληλη ιατρική παρακολούθηση, δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Εάν κάποιος διακόψει τη θεραπεία, υπάρχει ο κίνδυνος να επανέλθει σε κατάσταση κατάθλιψης, αδυναμίας και ίσως σε σκοτεινές σκέψεις.

    touliatos020841

    Το μπούλινγκ και η ντόπα στην γιαγιά του

    Εχετε υποστεί μπούλινγκ σε κάποια περίοδο της ζωής σας;

    Από το σχολείο είχα βιώσει το μπούλινγκ. Στη σωματοδομή μου διέθετα λίγο βάρος περισσότερο από τα άλλα παιδιά και στα αγωνίσματα με πίεζε ο προπονητής μου. Επειδή αισθάνθηκα απίστευτα άσχημα με τη συμπεριφορά αυτή, έφτασα στο σημείο να χάσω πολύ βάρος (35 kg) σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κόβοντας τελείως το φαγητό. Αμέσως μετά έπεσα στα αναβολικά και στη σκληρή προπόνηση. Εκτός αυτού, ακόμα και ο δάσκαλος του σχολείου με αντιμετώπιζε απαξιωτικά, σε σχέση με την αριστούχα αδελφή μου. Υστερα από χρόνια, όταν είχα πάρει το πτυχίο της ιατρικής και έκανα ειδικότητα, με είδε στον δρόμο και αισθάνθηκε άσχημα. Επίσης, άσχημη συμπεριφορά αντιμετώπισα και από τους συναδέλφους μου όταν έκανα ειδικότητα στο νοσοκομείο. Μου έλεγαν: «Τι θέλεις την ιατρική ποδιά πάνω από τα μπράτσα; Καλώς τον Baywatch! Γιατί δεν μένεις μοντέλο και bodybuilder κι έρχεσαι να γίνεις γιατρός;» Eμεναν στην εικόνα και θεωρούσαν ότι δεν είχα μυαλό. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και στον χώρο όπου έκανα πρωταθλητισμό. Μου έλεγαν: «Τι ζητάς εσύ ένας γιατρός, ανάμεσά μας;». Για τους γιατρούς, λοιπόν, ήμουν ένας bodybuilder και για τους bodybuilders, ένας γιατρός.

    Για ποια πράγματα είστε περήφανος στη ζωή σας;

    Για τις αρχές που πήρα από την οικογένειά μου, αλλά και τη Μανιάτισσα γιαγιά μου (σ.σ.: η μισή καταγωγή του είναι από τη Μάνη και η μισή από την Κεφαλλονιά), που τη λάτρευα και έζησε υγιής και χαρούμενη έως το 106 της χρόνια. Τη φροντίζαμε εγώ και η αδερφή μου (αριστούχα ιατρός) και της χορήγησα αναβολικά στα 104 της χρόνια.

    touliatos020843

    Τι; Της χορηγήσατε αναβολικά όταν ήταν 104 ετών;

    Ασφαλώς! Τα αναβολικά φτιάχτηκαν για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, για να τους κρατήσουν γερούς και υγιείς. Η γιαγιά μου δεν έσπασε ποτέ κόκαλο, πήγαινε με τη μαγκούρα της στην εκκλησία ως τα 100 της χρόνια και έκανε τις φυσικοθεραπείες της έως την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, έχοντας πλήρη διαύγεια και κινητικότητα. Επίσης, είμαι περήφανος για το ότι κατόρθωσα να ακολουθήσω το επάγγελμα που αγαπούσα -γιατί κατάγομαι από οικογένεια ιατρών- αλλά και για τη δική μου οικογένεια. Εχουμε αποκτήσει ένα υπέροχο κοριτσάκι, ενώ περιμένουμε σύντομα το δεύτερο μωράκι μας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι άνδρες που ενδιαφέρονται πραγματικά μόνο για τον εαυτό τους, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές

    Η αναγνώριση της αυτάρεσκης και εγωκεντρικής συμπεριφοράς, δεν είναι...

    Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από το χλώριο της πισίνας

    Ίσως παρατηρήσετε ότι η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, τραχιά...

    Έρχεται στην Πάτρα η παράσταση “Μπαμπάδες με ρούμι” με Βίκυ Σταυροπούλου και Χρήστο Χατζηπαναγιώτη

    Η κωμωδία «Μπαμπάδες με ρούμι» κωμωδία  των Θανάση Παπαθανασίου...

    Η Fiat παρουσίασε στην Ελλάδα το νέο της B-SUV που ονομάζεται 600 και ξεκινάει από τις 23.990 ευρώ.

    Σαν νούμερο, το 600 σημαίνει πολλά για τους παλιότερους...