Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Η απάντηση του Ποστιλιόνε στον Ντούσκο: «Τέσσερις τελικοί και δύο μετάλλια, ποιο είναι το λάθος της ομοσπονδίας;»

    Ημερομηνία:

    Ο Στέφανος Ντούσκος δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε. Σε δηλώσεις του μετά τον τελικό των 50μ. μονού σκιφ στην κωπηλασία, ο χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο καταφέρθηκε κατά της Ομοσπονδίας και του προπονητή του.

    Ντούσκος: «Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ το βράδυ»

    «Δεν έχω τι να πω. Δεν ήμουν ο εαυτός μου σήμερα. Κάποια πράγματα που κάνουν η Ομοσπονδία και ο προπονητής επηρεάζουν και την δική μου ψυχολογία. Ελπίζω άλλες Ομοσπονδίες να μην κάνουν τέτοια λάθη. Δεν ξέρω τι να πω. Έχω κοιμηθεί τρεις ώρες όλο το βράδυ. Είμαι πολύ χάλια σήμερα. Θέλω να πω συγγνώμη στους Έλληνες. Θα μπορούσα να κατακτήσω ένα μετάλλιο, αλλά δυστυχώς το σώμα μου με άφησε στα 1.500 μέτρα. Δεν είχα άλλη ενέργεια για να μπορέσω να συνεχίσω. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί μπορούσα να δώσω παραπάνω, αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και δεν ξέρω πώς», ανέφερε ο Στέφανος Ντούσκος, κάνοντας λόγο για λάθος αποφάσεις.

    «Δεν θέλω να λέω ψέματα. Θέλω πάντοτε να λέω την αλήθεια και δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες. Η ομοσπονδία και ο προπονητής πήραν μια απόφαση και αυτό ήταν μεγάλη αδικία για κάποιους. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και δεν μπορούσα να βάλω σε σειρά το μυαλό μου εχθές το βράδυ», τόνισε ο Έλληνας κωπηλάτης.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζιάνι Ποστιλιόνε έδωσε τη δική του απάντηση στις αιτιάσεις του Ντούσκου, κάνοντας λόγο για «εκ του αποτελέσματος απόλυτη επιτυχία στη σύνθεση της εθνικής ομάδας της κωπηλασίας».

    Ποστιλιόνε: «Τέσσερις τελικοί, 100% επιτυχία»

    «Ο Στέφανος είναι καταπληκτικός, είναι ο καλύτερος μου αθλητής. Η έκτη θέση του είναι μια χαρά, θα κάνει πολλά πράγματα», ανέφερε ο Εθνικός προπονητής της κωπηλασίας, Τζιάνι  Ποστιλιόνε μιλώντας στο gazzetta.gr, τονίζοντας επανειλημμένα το ταλέντο του Έλληνα πρωταθλητή, και συνέχισε: «Ο Στεφάνος είναι πολύ συναισθηματικός και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Εγώ είμαι Ιταλός και είμαστε κι εμείς πολύ παθιασμένοι οπότε το καταλαβαίνω. Αλλά όταν υπάρχουν πολλά συναισθήματα, ξέρεις, δεν βγαίνει σε καλό. Το θέμα του ήταν προσωπικό, ο ίδιος άφησε τα συναισθήματα να τον επηρεάσουν».

    «Πως μπορώ να αλλάξω ένα πλήρωμα, όταν πηγαίνουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μου φέρνουν ασημένιο μετάλλιο; Πως να τους πω πως δεν μπορούν να πάνε στους Ολυμπιακούς και πρέπει να τις αλλάξω, αφού είναι γρήγορες», αναρωτήθηκε ο Ποστιλιόνε.

    «Ποιο είναι το λάθος μας»;

    «Πείτε μου εσείς, ποιο λάθος έκανε η ομοσπονδία; Τέσσερα πληρώματα, Τέσσερις τελικοί, 100% επιτυχία. Κανένα άλλο πλήρωμα στους Ολυμπιακούς δεν το κατάφερε αυτό. Τέσσερις τελικοί, δύο μετάλλια. Που είναι το λάθος; Και σήμερα το πρωί που ο Στέφανος δεν ήταν καλά, προσπάθησα την κακή του ψυχολογία να την στρέψω υπέρ του. «Είσαι θυμωμένος μαζί μου; Κάνε κάθε κουπιά σα να με χτυπάς, σα να είναι εναντίον μου», του είπα. Και πραγματικά τον είχα ετοιμάσει, θα έβγαζε όλο του τον θυμό στον αγώνα αλλά… καθυστέρησε ο Λευκορώσος, καθυστέρησε ο αγώνας και το σχέδιο μου καταστράφηκε. Γενικά παίζω με την ψυχολογία των παιδιών, διαβάζω το μυαλό τους και πάντα βρίσκουμε τρόπο. Αποδεκτό το παράπονο του Στέφανου, καλώς είπε τη γνώμη του και τώρα εμένα η δίκη μου δουλειά είναι να σωπάσω. Δεν με ενοχλεί, ο Στέφανος είναι καταπληκτικός αθλητής και όταν περάσει ο καιρός θα καταλάβει. Και θα κάνουμε πολλά ακόμη φοβερά πράγματα», επεσήμανε ο Ιταλός τεχνικός.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ενδοοικογενειακή βία: Πλάκωσε στο ξύλο τους γονείς του

    Στα νεύρα του τα οποία δεν ελέγχει απέδωσε ένας...

    Ο «λογαριασμός» της εφορίας: 1,5% λιγότεροι φορολογούμενοι πληρώνουν… 800 εκατομμύρια περισσότερα

    Έσπασαν όλα τα ρεκόρ οι φετινές φορολογικές δηλώσεις! Σχεδόν 100.000 φορολογούμενοι λιγότεροι από...

    Ερντογάν: Την Τετάρτη η αίτηση παρέμβασης της Άγκυρας στη δίκη κατά του Ισραήλ στη Χάγη

    Η Τουρκία θα υποβάλει επίσημα την Τετάρτη, 7 Αυγούστου,...

    Πάτρα: Συγχαρητήρια στην Ασφάλεια από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

    Η άμεση εξιχνίαση της ληστείας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ...