Βρετανία: Σκηνές χάους στους δρόμους με διαδηλώσεις και ταραχές – Αυξάνεται η αστυνόμευση στα τζαμιά

    Ημερομηνία:

    Η βρετανική αστυνομία αναπτύσσει περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους, μετά από προειδοποιήσεις για πιο βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο, ενώ έχουν ενισχυθεί και τα μέτρα ασφάλειας στα τζαμιά, μετά την πυρπόληση αυτοκινήτων από διαδηλωτές κατά των μεταναστών.

    Επεισόδια ξέσπασαν στο Μάντσεστερ, όπου μια μεγάλη σύγκρουση κατεστάλη γρήγορα από αστυνομικούς με γκλομπ μετά από ρίψεις φωτοβολίδων, αναφέρει η Daily Mail στο εκτενές ρεπορτάζ της.

    Παρόμοιες καταστάσεις χάους σημειώθηκαν στο Λιντς, το Στόουκ, το Λίβερπουλ και το Χαλ, εν μέσω αυξημένης αστυνομικής παρουσίας και μέτρων ασφαλείας στα τζαμιά λόγω των αντιμεταναστευτικών αισθημάτων στους δρόμους και παρουσίας ακροδεξιών στοιχείων μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ, που στοίχισε τη ζωή σε 3 μικρά κορίτσια.
    Στο Μάντσεστερ, η αστυνομία επενέβη σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών του «Enough is Enough» και αντιφασιστικών οργανώσεων, όπως το «Unite Against Fascism» και «Stand Up to Racism», προχωρώντας σε δύο συλλήψεις και δίνοντας εντολή διάλυσης. Στο Λιντς, έξω από την Πινακοθήκη, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών υπέρ της Παλαιστίνης και του Τόμι Ρόμπινσον, ενός από τους πιο επιφανείς ακροδεξιούς ακτιβιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στο Στόουκ-ον-Τρεντ σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις που οδήγησαν σε κλείσιμο καταστημάτων και σε έντονη αστυνομική παρουσία.

    Στο Χαλ, διαδηλωτές πήγαν έξω από ένα ξενοδοχείο που φιλοξενούσε αιτούντες άσυλο, ενώ στο Λίβερπουλ υπήρξαν εκτεταμένες ταραχές. Παράλληλα, στο Μπέλφαστ, οι αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκαν να επέμβουν για να χωρίσουν τους διαδηλωτές κατά του Ισλάμ και τους αντιρατσιστές στο Δημαρχείο της πόλης.

    Οι διαμαρτυρίες, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καθοδηγούνται από ακροδεξιές ομάδες με το πρόσχημα της εναντίωσης στη μετανάστευση και της προστασίας των τοπικών κοινοτήτων, έχουν προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις. Οι ομάδες αυτές, συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτών του Τόμι Ρόμπινσον και του Αγγλικού Αμυντικού Συνδέσμου (EDL), έχουν κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύονται την τραγωδία στο Σάουθπορτ για να υποκινήσουν τη βία και να εξαπλώσουν τον διχασμό στη χώρα.

    Τοπικοί ηγέτες, όπως ο βουλευτής του Σάντερλαντ Λιούις Άτκινσον και ο βουλευτής του Στόουκ-ον-Τρεντ Γκάρεθ Σνελ, καταδίκασαν τη βία και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό, ενώ εθνικοί ηγέτες, όπως οι υποψήφιοι για την ηγεσία των Τόρις, Ρόμπερτ Τζένρικ και Πρίτι Πατέλ, επέκριναν την αντίδραση της κυβέρνησης και την εμπλοκή ακροδεξιών στοιχείων. Ο πρωθυπουργός Κιρ Στράμερ καταδίκασε τη βία και τόνισε την ανάγκη διατήρησης της τάξης και δίωξης των εμπλεκομένων.

    Απλοί πολίτες αντιτάχθηκαν επίσης στις διαδηλώσεις αυτές, ενώ πολλοί συμμετείχαν σε αντιδιαδηλώσεις που οργανώθηκαν από διάφορες ομάδες. Αυτές οι συγκεντρώσεις κάλεσαν σε ενότητα και καταδίκασαν τις ενέργειες των ακροδεξιών ομάδων, δίνοντας έμφαση σε μηνύματα ειρήνης.

    Τα βίαια επεισόδια τροφοδοτήθηκαν από τη διάδοση παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο σχετικά με την ταυτότητα του υπόπτου για τα μαχαιρώματα στο Σάουθπορτ. Σε αυτό το πλαίσιο, το Δικαστήριο του Λίβερπουλ δημοσιοποίησε όνομα και φωτογραφία του δράστη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ενδοοικογενειακή βία: Πλάκωσε στο ξύλο τους γονείς του

    Στα νεύρα του τα οποία δεν ελέγχει απέδωσε ένας...

    Ο «λογαριασμός» της εφορίας: 1,5% λιγότεροι φορολογούμενοι πληρώνουν… 800 εκατομμύρια περισσότερα

    Έσπασαν όλα τα ρεκόρ οι φετινές φορολογικές δηλώσεις! Σχεδόν 100.000 φορολογούμενοι λιγότεροι από...

    Ερντογάν: Την Τετάρτη η αίτηση παρέμβασης της Άγκυρας στη δίκη κατά του Ισραήλ στη Χάγη

    Η Τουρκία θα υποβάλει επίσημα την Τετάρτη, 7 Αυγούστου,...

    Πάτρα: Συγχαρητήρια στην Ασφάλεια από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

    Η άμεση εξιχνίαση της ληστείας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ...