Πάτρα: Αφήνουν την εστίαση και πιάνουν το… πηλοφόρι και το μυστρί!

    Ημερομηνία:

    Θα το πιστεύατε αν σας το λέγαμε αυτό πριν από μερικά χρόνια;

    Δεν νομίζουμε. Κι όμως έτσι είναι. Παιδιά που εργάζονταν τα τελευταία χρόνια σε ψησταριές, πιτσαρίες και γενικότερα στην κουζίνα των καταστημάτων εστίασης, φεύγουν από τα μαγαζιά για να πιάσουν δουλειά πού νομίζετε;

    Στην οικοδομή! Εκεί δηλαδή που στα χρόνια τις οικονομικής κρίσης δεν υπήρχαν δουλειές, αλλά και σε έναν κλάδο που λίγοι επέλεγαν αφού οι περισσότεροι από τους νέους ήθελαν να είναι κομψοί, στην τρίχα και όχι μέσα στα χώματα και στον ασβέστη.

    Τα μεροκάματα που τους δίνουν στην οικοδομή, σύμφωνα με τα όσα λένε εξηγώντας στους φίλους την απόφαση τους αυτή, να κάνουν δηλαδή μια ριζική στροφή στον τομέα της εργασίας τους, είναι πολύ καλύτερα από αυτά που παίρνουν στην εστίαση.

    Αν μάλιστα έχουν δουλέψει και στο παρελθόν στην οικοδομή, έχοντας ειδικευτεί ως τεχνίτες τα χρήματα που τους προσφέρονται είναι τουλάχιστον 40% με 50% πάνω από αυτά στην εστίαση.

    Εξηγούμαστε όμως έτσι; Πρόκειται για παιδιά που έχουν μάθει να δουλεύουν από μικρά και προέρχονται κυρίως από οικογένειες μεταναστών και προσφύγων που έχουν έρθει στην Ελλάδα την τελευταία τριακονταετία.

    Σίγουρα το όλο θέμα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο κλάδος της οικοδομής είναι σε ανάκαμψη, ενώ της εστίασης παραμένει σε μια σταθερότητα αφού εκεί μπορεί να υπάρχει κίνηση όμως τα έξοδα είναι πολλά και τα μεροκάματα σπανίως ανεβαίνουν.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανταγωνισμός στα φάρμακα απώλειας βάρους – Απειλείται το δίπολο των κολοσσών

    Το δίπολο της αμερικανικής Eli Lilly και της δανέζικης...

    ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: 19+1 λύσεις για λάθη και παραλείψεις

    Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στο...

    Ιντερνετ με… δοκιμή από τα τέλη Αυγούστου

    Ιντερνετ με… δοκιμή, τουλάχιστον ως προς τις πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης,...