Great Taste Awards 2024: Όσκαρ της γεύσης για τις ποικιλίες μελιού της Ιεράς Μονής Τρικόρφου

    Ημερομηνία:

    Οι διακρίσεις στα μελισσοκομικά προϊόντα της Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδος, συνεχίζονται και για το 2024. Επιτυχία 100% με 4 βραβεία για ισάριθμες συμμετοχές, αυτή τη φορά η μοναστηριακή μελισσοκομία της Ιεράς Μονής Τρικόρφου βραβεύτηκε από τον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό “Great Taste Awards”. Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός γαστρονομίας που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Λονδίνο και αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο αναφοράς πιστοποίησης τροφίμων απ’ όλο τον κόσμο και βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου.

    Ο “Great Taste Awards” έχει χαρακτηριστεί ως τα «Όσκαρ της γεύσης». Τα βραβεία με τα αστέρια των Great Taste Awards είναι ισοδύναμα με τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων.

    Ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός γευσιγνωσίας «Great Taste Awards» διοργανώνεται από τον οίκο «Guild of Fine Food» από το 1994 μέχρι σήμερα και είναι το μεγαλύτερο, μακροβιότερο και πιο σεβαστό σύστημα διαπίστευσης τροφίμων στον κόσμο για παραγωγούς gourmet και εξειδικευμένων τροφίμων και ποτών, όπου κρίνεται αποκλειστικά και μόνο η γεύση και η ποιότητα των προϊόντων και όχι η συσκευασία ή το λογότυπο ή το branding τους.

    Η μοναστηριακή μελισσοκομία της Ιεράς Μονής Τρικόρφου, συμμετείχε με 3 ποικιλίες μελιού και με ένα gourmet μελισσοκομικό προϊόν υπερτροφής (superfood), όπου βραβεύτηκαν και τα 4 προϊόντα, αναδεικνύοντας τη μοναστηριακή μελισσοκομία της Ιεράς Μονής Τρικόρφου, ανάμεσα στους κορυφαίους παραγωγούς τροφίμων παγκοσμίως.

    Το πολυβραβευμένο μέλι ελάτου της Ιεράς Μονής Τρικόρφου απέσπασε oscar γεύσης και ποιότητας με 2 χρυσά αστέρια για το 2024 από τον Great Taste Awards, ενώ το 2023 είχε βραβευτεί σε δυο διαγωνισμούς με το πλατινένιο βραβείο, τόσο από τον διεθνούς φήμης διαγωνισμό γευσιγνωσίας “Olymp Awards”, όσο και στον 3 διαγωνισμό Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest, που διεξήχθη στα πλαίσια του 14 Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού στο ΣΕΦ.

    Μικρό απόσπασμα από την τελική κριτική των γευσιγνωστών για το μέλι ελάτου:

    «Αυτό έχει ένα όμορφο, πλούσιο, κεχριμπαρένιο χρώμα με φανταστική υφή. Είναι ένα νόστιμο προϊόν που έχει πραγματικά έντονη γεύση ελάτου, που λάτρεψαν οι κριτές. Αυτό το προϊόν έχει μια υπέροχη καθαρότητα και είναι πολύ καλά ισορροπημένο στη γεύση».

    Το μέλι πεύκου της Ιεράς Μονής απέσπασε oscar γεύσης και ποιότητας με 2 χρυσά αστέρια για το 2024 από τον Great Taste Awards και οι γευσιγνώστες διαπίστωσαν ότι:

    «Το σκούρο χρώμα και οι γεύσεις πεύκου του δάσους το καθιστούν ένα πολύ καλό είδος μελιού. Το πευκώδες άρωμά του και το υπέροχο χρώμα του αφήνουν μια εξαιρετική και γεμάτη γεύση στον ουρανίσκο. Βρήκαμε ότι αυτό είναι ένα θετικά αναζωογονητικό μέλι».

    Το θυμαρίσιο μέλι της Ιεράς Μονής Τρικόρφου, απέσπασε oscar γεύσης και ποιότητας με 1 χρυσό αστέρι για το 2024 από τον Great Taste Awards και οι γευσιγνώστες διαπίστωσαν ότι:

    «Αυτό είναι ένα ευχάριστο μέλι σε τόνους κεχριμπαριού με υπέροχο ιξώδες. Ελκυστικό περίπλοκο άρωμα που κρατά λουλουδένιες και ποώδεις νότες. Οι αρωματικές ιδιότητες στον ουρανίσκο είναι βαθιές και αναμφισβήτητες».

    Παρόλο που δεν είναι από θυμαρότοπους κάποιου ελληνικού νησιού, και είναι από την περιοχή της Φωκίδας (Γαλαξίδι και Δεσφίνα), κατάφερε να διακριθεί.

    Η υπερτροφή (superfood) από μέλι εξαιρετικής ποιότητος αναμεμειγμένο με φρέσκια γύρη και βασιλικό πόλτο της Ιεράς Μονής μας απέσπασε oscar γεύσης και ποιότητας με 2 χρυσά αστέρια για το 2024 από τον Great Taste Awards και οι γευσιγνώστες διαπίστωσαν ότι:

    «Το βρήκαμε εξαιρετικά όμορφο και μπορούμε να το φανταστούμε πολύ ευέλικτο. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα φυσικού προϊόντος. Με ελκυστική εμφάνιση, αυτό το μέλι έχει ένα χρυσοκαφέ χρώμα και μια ελκυστική, παχιά, γυαλιστερή υφή. Η γεύση μας χάρισε μερικές «ουάου» στιγμές. Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί καταναλωτές θα θέλουν να το βρουν στα ράφια».

    Ακόμα μια τιμητική διάκριση για τα προϊόντα μέλισσας της Ιεράς Μονής μας που παρασκευάζονται από τους μοναχούς με προσευχή, αγάπη, επίπονη εργασία, σεβασμό απέναντι στο θαυματουργό δημιούργημα του Θεού, αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία, οι οποίοι αγωνίζονται με επίμονη προσπάθεια και αξιοποιούν τα αγνά και φυσικά αγαθά του Θεού, για να προσφέρουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

    Με την ευλογία του Θεού, την αγάπη και φροντίδα για το δημιούργημά Του που είναι η μέλισσα, την προσευχή, τη γνώση, την επιστημονική κατάρτιση, τη θέληση, τη δημιουργία μοναδικών γευστικών ανόθευτων προϊόντων, είναι οι προδιαγραφές που έχουν οι πατέρες της Ιεράς Μονής Τρικόρφου που ασχολούνται με τη μοναστηριακή μελισσοκομία προσφέροντας προϊόντα πολύτιμα για τον άνθρωπο.

    Τα βραβευμένα μελισσοκομικά προϊόντα της Ιεράς Μονής θα τα βρείτε στο μοναστήρι μας, σε φυσικά καταστήματα στην Αθήνα Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας, Σοφοκλέους 15, Αναλήψεως και Νικ. Αρώνη στο Βύρωνα, αλλά και στο eshop της Ιεράς Μονής μας monastiriakokelari.gr όπου μπορούν να σταλούν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: 19+1 λύσεις για λάθη και παραλείψεις

    Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στο...

    Ιντερνετ με… δοκιμή από τα τέλη Αυγούστου

    Ιντερνετ με… δοκιμή, τουλάχιστον ως προς τις πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης,...

    Τι συμβαίνει και ο κόσμος δεν… αγοράζει τόσο μπέργκερ

    Δεν βλέπουν, πλέον, τις πόρτες των χιλιάδων καταστημάτων τους...