Νέα επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες

    Ημερομηνία:

    Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ισραήλ καθώς εντοπίστηκαν αρκετές ρουκέτες που είχαν εκτοξευτεί από τον Λίβανο να περνούν πάνω από την Άνω Γαλιλαία.

    Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε στο κιμπούτς Ayelet HaShahar στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη. Οι οικογένειές τους ειδοποιήθηκαν, σημείωσε το IDF.

     

    Η Αρχή Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Ισραήλ επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

    Νωρίτερα  δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της iσραηλινής εφημερίδας «The Jerusalem Post» που επικαλείται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η ανέφερε ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ «αναμένεται άμεσα» και μάλιστα σε πολλαπλά μέτωπα.

    Άλλο δημοσίευμα του αμερικανικού NBC, που επικαλείται ανώνυμο ισραηλινό αξιωματούχο ανέφερε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης, η οποία θα περιλαμβάνει την εκτόξευση πυραύλων στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια πολλών ημερών.

    Το Ισραήλ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του θα αντιμετωπιστεί με αντίποινα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να το επαναλαμβάνει λέγοντας στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή ότι «το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε έναν πολυμέτωπο πόλεμο εναντίον του άξονα του κακού του Ιράν».

    Οι αναφορές για τα αντίποινα των Ιρανών αλλά και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου έγιναν την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμιν Νετανιάχου συναντούσε στο Τελ Αβίβ τους επικεφαλείς ασφαλείας ενώ και ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ πραγματοποιούσε παρόμοιες διαβουλεύσεις με ανώτερους στρατιωτικούς και αμυντικούς αξιωματούχους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΕΚ – Europa Conference League: Αυτό θα είναι το “ζευγάρι” της

    Με τον νικητή του παιχνιδιού Ρουζομπέροκ - Χάιντουκ θα...

    Εξωδικαστικός μηχανισμός: Νέο ρεκόρ ρυθμίσεων τον Ιούλιο

    Ο ανοδικός ρυθμός του εξωδικαστικού μηχανισμού συνεχίστηκε, οδηγώντας στο νέο ρεκόρ...

    Καταγγελία: Παιδί παρενοχλήθηκε από το θείο του

    Στο κρατητήριο οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας από αστυνομικούς...

    Ναύπακτος: Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη για παρενόχληση ανήλικης

    Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ενός 30χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου,...