Πήγε με έμφραγμα στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου και τον έδιωξαν… λέγοντας ότι έπαθε ψύξη

    Ημερομηνία:

    Επισκέφτηκε επειγόντως το Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης με αφόρητο πόνο στο στήθος, αυξημένη πίεση και παλμούς και παρά τις ενδείξεις του καρδιογραφήματος ο γιατρός διέγνωσε… ψύξη. Ο 42χρονος τότε υδραυλικός, πατέρας δύο παιδιών, από θαύμα έμεινε ζωντανός καθώς το επόμενο πρωί, βλέποντας ότι οι πόνοι του στο στήθος δεν υποχωρούσαν, έσπευσε σε ιδιωτική κλινική, όπου διαγνώστηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα. Μάλιστα υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική για την αντιμετώπιση της στένωσης που είχε σε αρτηρία και εξαιτίας της οποίας κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του.

    Ο υδραυλικός με αγωγή του στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης διεκδικεί αποζημίωση, καθώς λόγω της καθυστέρησης στην αντιμετώπιση της κατάστασής του έχει νεκρώσει η συγκεκριμένη αρτηρία και αδυνατεί να ανταποκριθεί πλήρως στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

    «Ο άνθρωπος κινδύνεψε να πεθάνει. Το 20% της καρδιάς του έχει νεκρώσει λόγω αυτού που πέρασε. Ήταν έμφραγμα που διακρίνεται και από το καρδιογράφημα και ο γιατρός το ερμήνευσε ως μυοσκελετικό άλγος. Τον παραπλάνησε και δεν πήγε άμεσα στο νοσοκομείο με συνέπεια να κινδυνέψει», είπε από την πλευρά του ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας του 46χρονου, Αθανάσιος Στυλίδης.

    Στην αγωγή που συζητήθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και με την οποία ο υδραυλικός διεκδικεί αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη και όσα υπέστη, υπογραμμίζεται ότι ο γιατρός δεν τήρησε το πρωτόκολλο τέτοιων καταστάσεων για άτομα της ηλικίας του. Εκτός του καρδιογραφήματος, όπως αναφέρεται και σε τεχνική έκθεση που έχει προσκομιστεί στο δικαστήριο, έπρεπε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και να ελεγχθούν οι τιμές τροπονίνης.

    «Μολονότι όμως ως άτομο ανήκα σε ομάδα πληθυσμού με υψηλή πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, καθώς ήμουν σε ηλικία άνω των 40 ετών και καπνιστής, δεν διενεργήθηκαν οι ως άνω απαραίτητες εξετάσεις», αναφέρεται στην αγωγή που κατατέθηκε.

    Ο καθηγητής καρδιολογίας που υπογράφει την τεχνική έκθεση, η οποία έχει προσκομιστεί το δικαστήριο από το θύμα του ιατρικού λάθους, τονίζει τους κινδύνους που διατρέχουν άτομα με τα χαρακτηριστικά του 46χρονου (ηλικία, καπνιστής). «Αν σε ένα άτομο με πόνο στο στήθος δεν διενεργηθούν τα δέοντα προκειμένου να διαγνωστεί ένα πιθανό οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και εν τέλει διαπιστώνεται ότι όντως τα συμπτώματα του οφείλονταν σε οξύ στεφανιαίο σύνδρομο, αφενός τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του, καθώς διατρέχει άμεσο κίνδυνο αιφνιδίου θανάτου, και αφετέρου χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη διάνοιξη της αποφραχθείσας στεφανιαίας αρτηρίας του», καταγράφεται στην έκθεση.

    «Έχουν τεράστια ευθύνη επειδή δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο. Ήταν συμπτώματα που ευθέως παραπέμπουν μόνον σε έμφραγμα, κινδύνεψε ο άνθρωπος να πεθάνει», σημείωσε ο κ. Στυλίδης στη Voria.gr. «Εγώ πιστεύω ότι ο γιατρός δεν ήξερε να διαβάζει καρδιογράφημα. Δεν μπορεί να βλέπει έναν 42χρονο με πόνο στο στήθος, ταχυπαλμία, καρδιογράφημα που έδειχνε ότι υπάρχει πρόβλημα και να μην έχει διαγνώσει το έμφραγμα και να λέει ότι έχω ψύξη», είπε από την πλευρά του ο υδραυλικός, ο οποίος παραπονέθηκε για τη μετέπειτα συμπεριφορά των υπαλλήλων στο Κέντρο Υγείας. Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε, δεν του έδιναν τα αποτελέσματα του καρδιογραφήματος παρά μόνον όταν προσκόμισε σχετικά έγγραφα από τον συνήγορό του.

    Από την κατάσταση αυτή η υγεία του έχει επιβαρυνθεί και όπως αναφέρεται και στις πρόσφατες εξετάσεις υπέστη νέκρωση μέρους του μυοκαρδίου του. «Οι βλάβες που έχω υποστεί, από την υπαίτια συμπεριφορά των εναγομένων, έχουν προκαλέσει νέκρωση μέρους του μυοκαρδίου της αριστερής κοιλίας της καρδιάς μου με συνέπεια να έχει υποβαθμιστεί σημαντικά η λειτουργία της. Αυτό φυσικά αυξάνει τους παράγοντες κινδύνου και την πιθανότητα να πάθω και άλλο έμφραγμα ενώ συνεπάγεται και δραματική χειροτέρευση της ποιότητας της ζωής μου», υπογραμμίζεται στην αγωγή.

    Από την πλευρά των υγειονομικών υπηρεσιών ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, η οποία ακόμη είναι σε εξέλιξη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ: Αυτές είναι οι αιτίες που δεν θα πληρώσουμε… ακριβό ηλεκτρικό

    Χαμηλότερα από το επίπεδο του Ιουλίου διαμορφώνονται από αρκετούς...

    Μέση Ανατολή: Νεκρός ο υπουργός Οικονομικών της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα

    Τη δολοφονία του υπουργού Οικονομίας της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα...

    Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός, έφυγε με στρατιωτικό ελικόπτερο για Ινδία

    Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πληροφορίες, ενώ επιβεβαίωσε...

    Ηλεία: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την πανώλη

    Σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης τίθενται οι δύο κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις...