Σύζυγος Καραϊβάζ: «Ο αγώνας για τη δικαίωση του Γιώργου δεν σταματά»

    Ημερομηνία:

    Αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα για τη μνήμη του συζύγου της, Γιώργου Καραϊβάζ, δηλώνει η Στάθα Αλεξανδροπούλου αναφερόμενη στην απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωση λόγω αμφιβολιών των δύο κατηγορουμένων.

    «Η δικαίωση για τον Γιώργο είναι η αναγνώριση της ανιδιοτελούς υπηρέτησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος επί 26 χρόνια μέχρι και την ημέρα που δολοφονήθηκε. Δεν λύγισε, δεν φοβήθηκε, δεν συμβιβάστηκε. Αυτό προέκυψε από όλα τα στοιχεία της διαδικασίας που τελείωσε μόλις χθες. Ο αγώνας για τη μνήμη και τη δικαίωση του Γιώργου δεν σταματά», τονίζει στη Realnews η Στ. Αλεξανδροπούλου, η οποία το μεσημέρι της Τετάρτης άκουσε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ότι τα αδέλφια 41 και 49 ετών αθωώνονται λόγω αμφιβολιών για τη δολοφονία τον Απρίλιο του 2021 του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

    Η ίδια εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και σημειώνει ότι όποια και αν ήταν η απόφαση του δικαστηρίου ο αγαπημένος της σύζυγος πάντα θα λείπει από την ίδια και από το παιδί τους. «Σεβόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και όλες τις Αρχές του τόπου. Συνεχίζουμε παρακάτω τις ζωές μας… Ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω», καταλήγει η σύζυγος του δημοσιογράφου.

    Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους που είχαν καθίσει στο εδώλιο ως φυσικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, θεωρήθηκε ανατροπή μετά και την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία είχε ταχθεί υπέρ της ενοχής τους. Συγκεκριμένα, είχε εμφανιστεί πεπεισμένη πως αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος, ενώ στον 49χρονο απέδωσε ρόλο άμεσου συνεργού στην ανθρωποκτονία.

    Ωστόσο, η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν διαφορετική. Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κατά πλειοψηφία (5-2), μειοψηφούντων του προέδρου και της εξ αριστερών συνέδρου, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία. Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος κατηγορούμενος, μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

    Για ελληνική μαφία κάνει λόγο από την πλευρά του ο Αντώνης Ξυλουργίδης, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας της Στ. Αλεξανδροπούλου. «Το κράτος δικαίου είναι σε ανοιχτό μέτωπο με το οργανωμένο έγκλημα. Θα έπρεπε να αποτελεί μείζον θέμα δημοκρατίας η δολοφονία δημοσιογράφων στην ελληνική επικράτεια εάν έτσι το αντιλαμβάνονταν οι εκπρόσωποι των θεσμών, των κομμάτων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Η ελληνική μαφία είναι παντοδύναμη και το αποδεικνύει κάθε ημέρα που περνά, το ζήτημα είναι πώς απαντούν η πολιτεία και οι θεσμοί στις δολοφονίες ανθρώπων που εκφράζουν την άποψή τους μέσω της έρευνας και του λειτουργήματός τους», δηλώνει στην «R» ο Αντ. Ξυλουργίδης. Οπως σημειώνει, η δολοφονία του Καραϊβάζ είχε ως στόχο, τον οποίο πέτυχε, να φιμώσει τη δημοσιογραφία και να φοβίσει όλους τους δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους.

    «Η δολοφονία του Γιώργου φόβισε και πέτυχε τον σκοπό της. Πλέον όλοι οι δημοσιογράφοι πριν αποτυπώσουν σκέψεις θυμούνται τι συνέβη στον Καραϊβάζ, γι’ αυτόν τον λόγο πέρασε από την ειδησεογραφία ως ένα θέμα όπως τα υπόλοιπα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το “τέρας” και το “τρίτο μάτι” βρίσκονται εκεί έξω, έχουν τη δύναμη, τα χρήματα και τον τρόπο να λειτουργούν, η κοινωνία είναι εκτεθειμένη και απροστάτευτη. Η Ελληνική Αστυνομία έκανε υποδειγματικά τη δουλειά της, άλλωστε αυτό αναδείχθηκε και από την πληρέστατη και καθηλωτική πρόταση της εισαγγελικού λειτουργού του δικαστηρίου. Αν κάποιοι έκλεισαν τα μάτια τους είναι επιλογή τους, ευτυχώς έχουμε και κρίση και αντίληψη. Εχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας», καταλήγει ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας της Στ. Αλεξανδροπούλου.

    Η εκτέλεση το 2021

    Υπενθυμίζεται ότι η εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος κάλυπτε επί σειρά ετών το αστυνομικό ρεπορτάζ και ήταν υπεύθυνος ειδησεογραφικού site, έγινε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στην οδό Θέμου Αννινου 29, στον Αλιμο. Ο έμπειρος δημοσιογράφος είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι του από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού που εργαζόταν, όταν δύο άνδρες τον πλησίασαν με μια μηχανή σκούτερ μάρκας Beverly. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στην καθαριότητα, ο συνεπιβάτης κατέβηκε και πυροβόλησε τον δημοσιογράφο χρησιμοποιώντας πιστόλι με σιγαστήρα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ: Αυτές είναι οι αιτίες που δεν θα πληρώσουμε… ακριβό ηλεκτρικό

    Χαμηλότερα από το επίπεδο του Ιουλίου διαμορφώνονται από αρκετούς...

    Μέση Ανατολή: Νεκρός ο υπουργός Οικονομικών της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα

    Τη δολοφονία του υπουργού Οικονομίας της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα...

    Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός, έφυγε με στρατιωτικό ελικόπτερο για Ινδία

    Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πληροφορίες, ενώ επιβεβαίωσε...

    Ηλεία: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την πανώλη

    Σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης τίθενται οι δύο κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις...