Πέντε ολυμπιακά μετάλλια με «άρωμα Ελλάδας» κάτω από τον Πύργο του Άιφελ ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Η Ελλάδα συνεχίζει να εντυπωσιάζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέχρι στιγμής οι αθλητές μας έχουν κατακτήσει πέντε μετάλλια. Οι στιγμές αιώνιας δόξας που ζουν οι πρωταθλητές μας στο Παρίσι δεν περιγράφονται με λόγια.

    Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) συνάντησε πέντε Ολυμπιονίκες στο ιστορικότερο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Πύργο του Αίφελ και φωτογραφήθηκαν με τα μετάλλια στο στήθος. Σε μία ιστορική συνάντηση, καθώς ο «αργυρός» στα 200μ. ύπτιο, Απόστολος Χρήστου και τα «χάλκινα» πληρώματα της κωπηλασίας, Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαιδατζής και Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού ένωσαν τις… δυνάμεις τους και προσέφεραν απλόχερα χαρά.

    ολυμπιακά

    Η κούρασή τους ήταν εμφανής, αλλά πώς να μην είναι, όταν στις πλάτες τους «σήκωσαν» την Ελλάδα και μας έκαναν υπερήφανους. Το κέντρο των Παρισίων, πέριξ του Πύργου του Άιφελ, ήταν το δυσκολότερο σημείο πρόσβασης, καθώς διεξαγόταν ο ποδηλατικός γύρος, αλλά αυτό δεν μας πτόησε!

    Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά στο τέλος δικαιωθήκαμε! Μάλιστα πριν βρούμε το ιδανικότερο σημείο για την φωτογράφιση από τον Αχιλλέα Χήρα, αναρωτηθήκαμε με εμφανή δόση χιούμορ, εάν ήταν πιο εύκολο να κατακτήσεις ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ή να πλησιάσεις τον πύργο του Άιφελ…

    Ο Απόστολος Χρήστου ήταν εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια που έκανε. Άλλωστε τα συναισθήματά του και η ψυχική του δύναμη δοκιμάσθηκαν πολύ. «Από την κόλαση στον παράδεισο, σαν να ήταν σενάριο ταινίας» μας είπε χαρούμενος. Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης «έγραψε Ιστορία» κι έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που κατέκτησε μετάλλιο στην πισίνα.

    ολυμπιακά

    Ο Ολυμπιονίκης στο άθλημα της κολύμβησης Απόστολος Χρήστου, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, φωτογραφίζεται μπροστά από τον πύργο του Άιφελ.

    Παράλληλα, τα κορίτσια μας… έλαμπαν. Η κούραση σαφώς, φαινόταν στα μάτια τους, αλλά η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη! «Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Η αγάπη του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που δεν έχουμε προλάβει να διαβάσουμε ακόμα τα μηνύματα που μας έχουν στείλει» .

    ολυμπιακά

    Οι Ολυμπιονίκες στο άθλημα της κωπηλασίας Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού και Αντώνης Παπακωνσταντίνου , Πέτρος Γκαϊδατζής, φωτογραφίζονται μπροστά από τον πύργο του Άιφελ με τα μετάξια τους.

    Το σημείο συνάντησης βρίσκεται κάτω από το κοκτέιλ μπαρ των επισήμων στις εγκαταστάσεις του Beach Volley. Ενα πανέμορφο σημείο με θέα τον Πύργο του Άιφελ. Μόλις έγιναν αντιληπτοί οι αθλητές μας, με τα μετάλλια που κατέκτησαν, αμέσως οι παρευρισκόμενοι μας κάλεσαν να ανέβουμε. Μάλιστα στην προσπάθεια να πείσουν τους αθλητές, τους έταξαν και… σαμπάνιες, αλλά η κούραση ήταν τόσο μεγάλη που οι Ολυμπιονίκες μας, δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν την πρόταση!

    «Δεν έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί, ίσως να το συνειδητοποιήσουμε σε… τριάντα χρόνια», είπε ο Πέτρος Γκαϊδατζής, ενώ ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου απολάμβανε τις… φωτογραφίες με τους εθελοντές και τους περαστικούς.

    Ηταν η πρώτη φορά, από όσο μπόρεσα να θυμηθώ που πέντε Ολυμπιονίκες, αμέσως μετά τις επιτυχίες τους, φωτογραφήθηκαν για ένα Μέσο Ενημέρωσης. Και αυτή η συνάντηση, εγινε για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Η ιστορική αυτή συνάντηση, άρχισε με μία μικρή… περιπέτεια, καθώς δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε τον Πύργο του Άιφελ και… ολοκληρώθηκε με περιπέτεια! Αφού περάσαμε σχεδόν δύο ώρες στο συμβολικό μνημείο των Παρισίων και αφού πρώτα είχαμε πάρει την απαραίτητη έγκριση από τον υπεύθυνο ασφαλείας, ήλθε η ώρα της αποχώρησης!

    Πριν προλάβουμε να φύγουμε και ενώ άρχισε να ψιχαλίζει, μας προσέγγισαν τέσσερα άτομα από την ασφάλεια της εγκατάστασης, καθώς δεν είχαμε περάσει από… έλεγχο! Οι απαραίτητες εξηγήσεις δόθηκαν κι αφού μας κράτησαν τα στοιχεία, μάς επέτρεψαν να φύγουμε.

    Το συναίσθημα να είσαι κοντά σε πέντε Ολυμπιονίκες δεν περιγράφεται, το μόνο που μπορέσαμε να τους πούμε φεύγοντας ήταν ένα τεράστιο ευχαριστώ!

    ολυμπιακάολυμπιακάολυμπιακά

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αποστολή Νίκος Λακατας

    Φωτό: Αχιλλέας Χήρας

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κρήτη: Έκλεβαν, παρίσταναν τις μητέρες και έκρυβαν σε… καρότσια τα κλοπιμαία

    Τα βρεφικά καροτσάκια τα οποία έσπρωχναν τρεις Ελληνίδες σε...

    Αδιανόητο ξύλο σε πανηγύρι – «Έφυγαν» καρέκλες σε κεφάλια και παρέες κατέληξαν στο νοσοκομείο

    Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (3/8) σε πανηγύρι που έγινε...

    ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο στον Ψαθόπυργο – Σμπαράλια τα αυτοκίνητα – ΦΩΤΟ

    Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων στον Ψαθόπυργο σήμερα το μεσημέρι....

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Καλάβρυτα: Σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου

    Το σημαντικό έργο αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων...