Συναυλία ειρήνης by Eυανθία Ρεμπούτσικα: Σμίγει με μαγικές φωνές από Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    «Γέφυρες» τιτλοφορείται το νέο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η συμπατριώτισσα συνθέτης και βιολονίστρια Ευανθία Ρεμπούτσικα στις 4 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο.

    Θα εμφανιστεί πλαισιωμένη από 14 μουσικούς και 3 διεθνούς φήμης γυναίκες σολίστ: Τις τραγουδοποιούς, ερμηνεύτριες και ακτιβίστριες από Ισραήλ και Παλαιστίνη, Γιασμίν Λεβί (Yasmin Levy) και Μίρα Αγουάντ (Mira Awad) αλλά και την περιζήτητη Ελληνίδα σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση που μας σύστησε σε παραγωγές της, η Εθνική Λυρική Σκηνή.

    Πρόκειται για «μια ταπεινή απάντηση στους καιρούς που ζούμε». Οι «Γέφυρες» που εστιάζουν σε μελωδίες από τη λεκάνη της Μεσογείου, φέρνουν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα του «μαζί» και υπογραμμίζουν την ενωτική και θεραπευτική αξία της μουσικής.

     Μετά από την περσινή επιτυχημένη συναυλία της στο Ηρώδειο, η Ευανθία επιστρέφει κάτω από την Ακρόπολη, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της αγάπης και της συνύπαρξης.  Σε αυτή τη σημαντική βραδιά,  άπαντες θα αναπολήσουν τις κοινές ρίζες με συνδετικό κρίκο το βιολί της. Με καταγωγή από την Κάτω Αχαία, η δημιουργός έχει συνδέσει το όνομά της με τηλεοπτικά και κινηματογραφικά σάουντρακς, όπως αυτό του φιλμ «Πολίτικη Κουζίνα» που αγαπήθηκε πολύ, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ερμηνευτές. Μετά από τις σπουδές της (Ωδείο Πατρών- Ελληνικό Ωδείο Αθηνών- École Normale de Musique Παρισιού) συνέπραξε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, ενώ αγαπήθηκαν πολύ οι δουλειές της, δισκογραφικές και συναυλιακές, με Κότσιρα, Πασπαλά, Πρωτοψάλτη, Θεοδωρίδου.

     *Εισιτήρια 30-85 ευρω.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιντερνετ με… δοκιμή από τα τέλη Αυγούστου

    Ιντερνετ με… δοκιμή, τουλάχιστον ως προς τις πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης,...

    Τι συμβαίνει και ο κόσμος δεν… αγοράζει τόσο μπέργκερ

    Δεν βλέπουν, πλέον, τις πόρτες των χιλιάδων καταστημάτων τους...

    Η αποκλιμάκωση της ακρίβειας στο «καλάθι» της ΔΕΘ – Φοροκίνητρα για συνεπείς οφειλέτες

    Ρυθμίσεις για την ελάφρυνση των φορολογούμενων οι οποίοι είναι...

    ΑΕΚ – Νόα 1-0: Εκτός Ευρώπης από τον Δεκαπενταύγουστο

    Η Ενωση πλήρωσε την αυτοκτονία στην Αρμενία και τη...