ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Και στην Αχαϊα αδήλωτα ακίνητα

    Ημερομηνία:

    Το τελευταίο «καμπανάκι» χτυπάει στις 30 Νοεμβρίου για ακίνητα τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως «Αγνώστου Ιδιοκτήτη». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περισσότερα από 160.000 ακίνητα σε 313 περιοχές της χώρας. Εξ αυτών, τα περίπου 15.000 ακίνητα 35 περιοχών θα έπρεπε να έχουν δηλωθεί έως το 2018, καθώς γι’ αυτά οριστικοποιήθηκαν τότε οι κτηματολογικές εγγραφές και παίρνουν την προθεσμία «τελευταίας ευκαιρίας». Τα περισσότερα αφορούν ακίνητα που προέρχονται από κληρονομιές για τις οποίες δεν έχει συνταχθεί συμβόλαιο αποδοχής ιδιοκτησίας, χρησικτησίες και διεκδικούμενα ακίνητα στα οποία υπάρχουν πρόδηλα σφάλματα.

    Με τις διαδικασίες να επιταχύνονται, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει είτε να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα πιστοποίησης και να τα δηλώσουν μέσω της διαδικασίας πρόδηλου σφάλματος, είτε να κατέχουν -κι αυτό είναι βασική προϋπόθεση- όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως τους τίτλους ιδιοκτησίας.

    Τι θα συμβεί με τους «αμελείς»; Εδώ, ο κίνδυνος είναι διπλός. Ο μεγαλύτερος είναι τα ακίνητα να χαθούν για τους ιδιοκτήτες. Σε δεύτερο βαθμό υπάρχει ο κίνδυνος να μη χαθούν τα ακίνητα, αλλά οι ιδιοκτήτες που θα κάνουν εκπρόθεσμη δήλωση στο Κτηματολόγιο να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα. Επιπλέον, στην περίπτωση που δεν δηλωθούν εμπρόθεσμα τα ακίνητα, οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε καμία πράξη.

    Στις περιοχές με αδήλωτα ακίνητα συμπεριλαμβάνονται και δήμοι της Αττικής, όπως: Νέα Σμύρνη, Ρέντης, Νέο Ψυχικό, Βριλήσσια, Μελίσσια, Ελευσίνα, Γέρακας, Νέα Πέραμος, αλλά και Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Δράμας, Πάτμου και Εβρου. Επιπλέον, περιλαμβάνονται δήμοι από Εύβοια, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Λευκάδα, Μαγνησία, Ηλεία, Ημαθία, Ξάνθη, Πιερία, Πρέβεζα, Ζάκυνθος, Θεσπρωτία, Καβάλα, Καστοριά, Κεφαλληνία, Κιλκίς, Κοζάνη, Μεσσηνία, Ροδόπη, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Φλώρινα. Η προθεσμία της 30ής Νοεμβρίου αφορά και τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών που έληγαν στο τέλος του προηγούμενου έτους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κωνσταντίνος Αργυρός και Αλεξάνδρα Νίκα: Ερωτευμένοι στο Φισκάρδο – ΒΙΝΤΕΟ

    Πριν από περίπου 15 ημέρες, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αλεξάνδρα Νίκα παντρεύτηκαν...

    Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου ( 4) προβλέπει ή Γενική...

    Με έπιασε από το λαιμό και με χτύπησε, περιγράφει η 21χρονη για τον οδηγό ταξί

    Τα όσα έζησε όταν οδηγός ταξί της επιτέθηκε επειδή αρνήθηκε να πληρώσει έξτρα χρέωση,...

    Δόθηκε λύση στο θέμα της σύνδεσης των «Καραχαλέικων» με τον νέο αυτοκινητόδρομο

    Δόθηκε λύση στο θέμα που είχε δημιουργηθεί για τα...