Τραμπ: Πώς έχασε $900 εκατ. – Τα στοιχήματα για τη μετοχή της Trump Media

    Ημερομηνία:

    Πλήγμα στη μετοχή του ομίλου Trump Media & Technology, και κατ’ επέκταση της πλατφόρμας Truth Social, προκάλεσε η ένταξη της Κάμαλα Χάρις στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ. Από τις 21 Ιουλίου, όταν η Χάρις έλαβε τη στήριξη του Τζο Μπάιντεν για υποψηφιότητα στις εκλογές, η μετοχή της πλατφόρμας έχει χάσει περίπου 23%, συρρικνώνοντας κατ’ επέκταση και την αξία του μετοχικού μεριδίου του ιδιοκτήτη της, Ντόναλντ Τραμπ, κατά 900 εκατ. δολάρια.

    Όπως μεταδίδει το CNN, η αξία του μεριδίου πλειοψηφίας που κατέχει ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ξεπερνούσε τα 4 δισ. δολάρια μέχρι τις 19 Ιουλίου, προτού δηλαδή αποσυρθεί ο Τζο Μπάιντεν από τις προεδρικές εκλογές. Τώρα, αποτιμάται περίπου στα 3,1 δισ. δολάρια.

    Οι ρευστοποιήσεις αυτές, που επιτάθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες εν μέσω γενικευμένης απαισιοδοξίας στα χρηματιστήρια για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, καταδεικνύουν ότι η αναμέτρηση μεταξύ Τραμπ και Χάρις αναμένεται να είναι οριακή.

    Η μετοχή της Trump Media έχει μετατραπεί εξάλλου σε όχημα, μέσω του οποίου οι επενδυτές ποντάρουν για τις πιθανότητες επιστροφής του Trump στην προεδρία. Στην περίπτωση αυτή, άλλωστε, το Truth Social ενδέχεται να γίνει η προτιμώμενη πλατφόρμα επικοινωνίας από τον Λευκό Οίκο.
    Με το ίδιο σκεπτικό, η μετοχή της Trump Media είχε εκτιναχθεί προσωρινά τον Ιούνιο, μετά την κακή επίδοση του Τζο Μπάιντεν στο προεδρικό ντιμπέιτ. Επίσης, ανέβηκε ξανά τον περασμένο μήνα μετά την απόπειρα δολοφονία του Τραμπ στην Πενσυλβάνια.

    Τον Ιούνιο, το Truth Social είχε 38% λιγότερους μοναδικούς χρήστες σε ετήσια βάση. Ήταν ο τρίτος συναπτός μήνας πτώσης.

    Η μετοχή της Trump Media πάντως, η οποία μπήκε στο Χρηματιστήριο στα τέλη του Μαρτίου, καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις, με ορισμένους ειδικούς να λένε ότι κινείται σαν meme stock, αντιδρώντας ανάλογα με τη διάθεση την εκάστοτε περίοδο και όχι βάσει των βασικών μεγεθών.

    Ο Τραμπ είναι κεντρική φιγούρα στην εταιρεία, κατέχοντας 114,75 εκατ. μετοχές, με ρόλο προέδρου και όντας ο πιο διάσημος χρήστης στο Truth Social. Η περιουσία του εκτιμάται στα 5,9 δισ. δολάρια. Ακόμα και μετά το πρόσφατο sell off πάντως, η Trump Media έχει αξία 5,1 δισ. δολαρίων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: O πρύτανης στον υφυπουργό

    Τον Αχαιό Υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα επισκέφθηκε την περασμένη...

    Η Λανς στον δρόμο του στα πλέι οφ του Conference League

    Μπορεί η κληρωτίδα του Europa League να του «χαμογέλασε»,...

    Τραγωδία στην Αμαλιάδα: «Γιατί έφυγες Άγγελέ μου;» – Η σπαρακτική ανάρτηση γιατρού για το 15 μηνών βρέφος

    Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8) καθώς ένα βρέφος...

    Ελ. Βενιζέλος: Άνοδος 14,6% στην επιβατική κίνηση στο 7μηνο (πίνακες)

    Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2024...