ΣΥΡΙΖΑ: Νέες «φουρτούνες» στην Κουμουνδούρου λόγω Πολάκη – Στήριξη στην Αθηνά Λινού από την «φρουρά» Τσίπρα

    Ημερομηνία:

    Νέες αναταράξεις προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι συνεχείς επιθέσεις μέσω αναρτήσεων του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Παύλου Πολάκη προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, τα δάκρυα της οποίας επέδρασαν καταλυτικά ώστε να τεθεί ο κρητικός βουλευτής εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

    Η τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να κοπάσει, καθώς ο Παύλος Πολάκης έβαλε ξανά στο στόχαστρο την κ. Λινού, αυτή τη φορά αφήνοντας υπαινιγμούς για το πρόσωπό της, με φόντο δημοσιεύματα για το πρόγραμμα «Διατροφή» και την δράση της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής φτώχειας.

    Η Αθηνά Λινού σε μία μακροσκελή ανάρτησή της αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2012 και παρέχει καθημερινά δωρεάν γεύματα, ενώ απάντησε και στον Παύλο Πολάκη, χωρίς να τον κατονομάζει.

    «Εδώ και 10 μέρες, έχω επιλέξει να μην απαντήσω σε προσωπικές, συκοφαντικές επιθέσεις που αποσπούν την προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», έγραψε η βουλευτής, η οποία πάντα κρατά χαμηλούς τόνους και αποφεύγει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις.

    «Περιττεύει να αναφερθεί ότι σε κανένα χώρο εργασίας, δεν θα ήταν επιτρεπτές αυτές οι συμπεριφορές. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να απαιτεί υψηλότερο επίπεδο από τους εκπροσώπους του. Είναι κι αυτός ένας λόγος που πολλές γυναίκες, πολλοί επιστήμονες, και πολλοί ακόμη που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα στη χώρα μας, αποφεύγουν την πολιτική», ανέφερε η Αθηνά Λινού, ενώ έκανε έκκληση στους πάντες να αφήσουν τις «κοκορομαχίες και την εσωστρέφεια» και να δείξουν λίγο παραπάνω ευαισθησία.

    «Είδα πριν λίγο μια μη απάντηση!!!! Τα ερωτήματα δυστυχώς παραμένουν και απαιτούν συγκεκριμένη τοποθέτηση και όχι έπεα πτερόεντα», της απάντησε ο Παύλος Πολάκης σε νέα ανάρτησή του, επιμένοντας στις καταγγελίες του.

    Η κίνηση της «φρουράς» Τσίπρα

    Την ίδια ώρα, η λεγόμενη “φρουρά Τσίπρα” να φαίνεται πως παίρνει το μέρος της κ. Λινού απέναντι στις επιθέσεις του Παύλου Πολάκη.  Είναι χαρακτηριστικό ότι την ανάρτηση-απάντηση στον Παύλο Πολάκη αναδημοσίευσαν σχεδόν ταυτόχρονα, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

    Πρόκειται για τρία στελέχη που βρίσκονται στον “πυρήνα” της ομάδας Τσίπρα και μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτή η επιλογή και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους.

    Το ίδιο έκανε και ο απολυθείς οικονομικός διευθυντής της Κουμουνδούρου, Θύμιος Γεωργόπουλος, που κοινοποίησε το κείμενο της βουλευτού.

    Και η Κουμουνδούρου φαίνεται ότι δεν συμπλέει με τον Παύλο Πολάκη, καθώς διαμοίρασε την απάντηση της κ. Λινού στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή. Ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει στηρίξει ακόμα δημοσίως την βουλευτή του, μετά τις νέες επιθέσεις που δέχεται.

    Δεύτερος «πονοκέφαλος» για τον ΣΥΡΙΖΑ

    «Πονοκέφαλο» για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η υπόθεση Σπίρτζη η οποία παραμένει ανοιχτή. Σύμφωνα με το ΟPEN, ο Χρήστος Σπίρτζης είχε ενημερωθεί και του είχε ζητηθεί να δώσει σήμερα εξηγήσεις σε μία τριμελή επιτροπή που επιλήφθηκε της υπόθεσής του μετά την καταγγελία 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά». Ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως αυτή την περίοδο ασχολείται με την δικογραφία των υποκλοπών, συνεπώς δεν είναι διαθέσιμος για να απαντήσει.

    Την Τρίτη συνεδριάζει η Ολομέλεια της επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Σπίρτζη να έχει αποφασίσει να μην δώσει το παρών και να δηλώνει μέσω επιστολής του προς τα μέλη της Επιτροπής πως θα δώσει εξηγήσεις μετά τις διακοπές του Αυγούστου, αφήνοντας αιχμές για τακτικισμούς, όσον αφορά και στην καταγγελία των 70 μελών.

    «Δυστυχώς αυτή την περίοδο εκτός από την εργασία μου, ασχολούμαι με την δικογραφία της υπόθεσης των υποκλοπών, των οποίων, όπως γνωρίζετε, υπήρξα θύμα παρακολούθησης, ως απόδειξη της πάγιας στοχοποίησής μου από τη δεξιά. Το χρέος μας για αποτελεσματική και ταυτόχρονα σοβαρή αντιπολίτευση γίνεται με τεκμηριωμένες απόψεις, προτάσεις και σε βάθος γνώσεις και όχι με αναρτήσεις διδακτισμού «εκ του μακρόθεν».

    Επομένως θα σας απαντήσω σχετικά με την καταγγελία των 70 μελών, σε χρόνο που κρίνω ότι θα έχω διαθεσιμότητα μετά τις διακοπές του Αυγούστου, αφού πρώτα διαβάσω τις δεκάδες άρθρα και συνεντεύξεις, που την συνοδεύουν, για να σας απαντήσω με την απαιτούμενη αναλυτική τεκμηρίωση, που ελπίζω να επιθυμείτε.

    Αν οι πιέσεις ή το καθήκον σας και όχι ο κανονισμός ή το καταστατικό, σας επιβάλλει την λήψη απόφασης σας εντός του Αυγούστου, μπορείτε να πάρετε την ευθύνη της απόφασης σας και των συνεπειών της, χωρίς την δική μου απάντηση», αναφέρει κ. Σπίρτζης.

    Σημειώνεται ότι για να ελεγχθεί πειθαρχικά ο κ. Σπίρτζης – δηλαδή να υπάρξει είτε αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, είτε διαγραφή – θα πρέπει να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή καθώς είναι μέλος της.

    «Αν διαγράφω, για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω, την άποψή μου δημόσια. Θα είναι μεγάλη μου τιμή να με διαγράψουν» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερντογάν: Την Τετάρτη η αίτηση παρέμβασης της Άγκυρας στη δίκη κατά του Ισραήλ στη Χάγη

    Η Τουρκία θα υποβάλει επίσημα την Τετάρτη, 7 Αυγούστου,...

    Πάτρα: Συγχαρητήρια στην Ασφάλεια από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

    Η άμεση εξιχνίαση της ληστείας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ...

    Αίτημα παράτασης για το Κτηματολόγιο για Αιγιάλεια και Καλαβρυτα

    Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Μηχανικών Αιγιαλείας-Καλαβρύτων, ο οποίος ζητά...

    Παρεμβάσεις της παράταξης “Πάτρα Ενωμένη – Κώστας Σβόλης” στο Δημοτικό Συμβούλιο

    Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης  "Πάτρα Ενωμένη - Κώστας Σβόλης" αναφέρεται: Στη...