Πώς διαμορφώνονται οι «συμμαχίες» των εταιρειών πληροφορικής και πληρωμών

    Ημερομηνία:

    Τη δυνατότητα για νέες συνεργασίες στον ευρύτερο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών έφερε η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των τερματικών αποδοχής συναλλαγών με κάρτες (POS). Και αυτό γιατί τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει να ανακοινώνονται συνεργασίες μεταξύ εταιρειών που κινούνται στο χώρο των πληρωμών με εκείνες από το χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού.

    Οι συνεργασίες αυτές ήταν αναμενόμενες δεδομένου οι εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού είναι ουσιαστικά που διαχειρίζονται τις ταμειακές μηχανές στις μικρομεσαίες, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στις οποίες η ταμειακή μηχανή διασυνδέεται απευθείας με το εμπορικολογιστικό πακέτο ή το ERP της κάθε επιχείρησης. Με την υποχρεωτική διασύνδεση με τα POS ήταν ουσιαστικά μονόδρομος καθώς πολλές επιχειρήσεις προτιμούν να έχουν μία λύση που να καλύπτει συνολικά τις ανάγκες τους όσον αφορά την κάλυψη των υποχρεώσεων τους.

    Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διεκπεραίωσης ψηφιακών συναλλαγών με κάρτες έχουν επιλέξει τον όμιλο επιχειρηματικού λογισμικού με τον οποίο θα συνεργαστούν. Συγκεκριμένα, με βάση τις υπάρχουσες ανακοινώσεις, η Euronet και η Worldline επέλεξαν τη Softone, ενώ με την Epsilon Net συνεργάζονται η NBG Pay και η Viva. Ουσιαστικά, η μόνη -από τις «μεγάλες»- εταιρεία πληρωμών που δεν έχει ακόμη κάνει τη δική της επιλογή είναι η Nexi αλλά εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Αντίστοιχα, για τις εταιρείες πληρωμών είναι ένας τρόπος αφενός να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέους πελάτες αλλά και για να αποφύγουν απώλειες πελατών. Σημειωτέον πως είναι πιο εύκολο για μία επιχείρηση να αλλάξει τον συνεργάτη της όσον αφορά τα POS και τα συστήματα πληρωμών της παρά το ERP της.

    Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πάντως ότι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο πιθανό είναι αυτές οι συνεργασίες να επεκταθούν και σε άλλους τομείς μίας επιχείρησης. Ο λόγος είναι ότι από τη μία πλευρά τα POS έχουν εξελιχθεί σε μία μικρού μεγέθους υπολογιστική συσκευή που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για άλλες εφαρμογές πέραν της διεκπεραίωσης συναλλαγών. Και από την άλλη, η δυνατότητα διεκπεραίωσης συναλλαγών μπορεί πλέον να ενσωματωθεί σε ένα smartphone ή ένα tablet μέσω των αποκαλουμένων SoftPOS εφαρμογών, οπότε και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο «σαμάνος» της εισβολής στο Καπιτώλιο ξαναπαίρνει το γούνινο καπέλο και το δόρυ του

    Ο «σαμάνος» Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, ένας από τους πρωτεργάτες της εισβολής...

    Τα πασίγνωστα -και πανάρχαια- Steyr που κυκλοφορούν ακόμα

    “Στο θέμα της κλιματικής αλλαγής έχουμε αναφερθεί αναλυτικά κάποιες...

    Ανταγωνισμός στα φάρμακα απώλειας βάρους – Απειλείται το δίπολο των κολοσσών

    Το δίπολο της αμερικανικής Eli Lilly και της δανέζικης...