ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ: Στο εδώλιο για δεύτερη φορά ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

    Ημερομηνία:

    Τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό του ιερέα Αναστασίου Γκοτσόπουλου ο οποίος είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση επειδή λειτούργησε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τις ημέρες της πανδημίας και ενώ είχε αποφασιστεί οι εκκλησίες να παραμένουν κλειστές λόγω του κινδύνου από τον κορονοϊό. Ο π. Αναστάσιος στην πρωτόδικη υπόθεση είχε υπεραμυνθεί των θέσεών του δηλώνοντας πως δεν θα μπορούσε να μην τελέσει την Θεία Λειτουργία αφού αυτό αποτελεί ιερό του καθήκον και «εντολή» του Θεού. Στο πλευρό του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου αναμένεται και πάλι να βρίσκονται οι γνωστοί φανατικοί των Πατρών που ακόμη και πρόσφατα δεν διστάζουν να κάνουν επιθέσεις μέχρι και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο. Επιθέσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν με αφορμή την καταδίκη του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου, κάτι που δεν «χωνεύουν» οι φανατικοί! «Ζήσαμε στιγμές τραγικές στην Πάτρα, όπου είδαμε έναν ιερέα μονάχο του να υπερασπίζεται το λειτούργημά του να τελεί την Θεία Λειτουργία. Εκείνη την ημέρα ο Μητροπολίτης Πατρών απουσίαζε από το δικαστήριο! Αντί, ως στοργικός πατέρας, να προστατεύσει τον ιερέα του, τον παρέδωσε ως αρνί για θυσία στα όργανα του Καίσαρα να τον κάνουν ό,τι θελήσουν. Στο πρόσωπο όμως του π. Αναστασίου Γκοτσοπούλου δεν δικάστηκε απλώς ένας ιερέας, δικάστηκε η Θεία Λειτουργία.

    Και πριν την αντισυνταγματική απόφαση του δικαστηρίου να καταργήσει το Άρθρο 3 του Συντάγματος με φασιστικά Προεδρικά Διατάγματα και ΚΥΑ, υπήρξε μία μεγαλύτερη πτώση, εκείνη του Επισκόπου, ο οποίος παραχώρησε στον Καίσαρα με τον πιο επίσημο τρόπο το δικαίωμα να παύει την Θεία Λειτουργία όποτε εκείνος το κρίνει. Ειλικρινά. Ποίος ο λόγος τότε της ύπαρξής του; Δεν είμαστε εμείς οι «περίεργοι», οι «ακραίοι», οι «φονταμενταλιστές» που ξαφνικά τρελαθήκαμε. Εκείνοι έπαψαν να υπακούν στην Κεφαλή της Εκκλησίας» σημειώνουν.

     

    Να θυμίσουμε ότι εκείνη την ημέρα είχε προβληθεί και ρεπορτάζ σε αθηναϊκούς σταθμούς για το γεγονός ότι ενώ η Μητρόπολη Πατρών είχε σεβαστεί την απόφαση της Πολιτείας και της Ιεραρχίας, και ακόμη και οι πύλες του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας είχαν μείνει κλειστές εκείνο το πρωινό (ανήμερα 25ης Μαρτίου), ο π. Αναστάσιος λειτουργούσε κανονικά στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου παρουσία 25 περίπου πιστών. Κάποιοι εκ των οποίων έφθασαν στο σημείο να… διακόψουν την Θεία Λειτουργία για να επιτεθούν φραστικά σε δημοσιογράφους. Μεταξύ αυτών και μία δικηγόρος Πατρών. Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια της Πάτρας (μετά την καταδίκη του), ο π. Αναστάσιος δήλωσε πως η απόφαση αυτή δεν τροποποιεί στο ελάχιστο την στάση του. «Ως ορθόδοξος κληρικός και ως Έλληνας πολίτης ήμουν υποχρεωμένος να λειτουργήσω και θα συνεχίσω να λειτουργώ» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η παραβίαση, η περιφρόνηση της συνταγματικής τάξης όπως παρουσιάστηκε στο ελληνικό δικαστήριο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση αυτή θα πέσει στα ανώτερα ελληνικά δικαστήρια ακόμα και στο ευρωπαϊκό».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κλειδώνουν οι αλλαγές στο επίδομα εργασίας – Ποιοι χάνουν την αύξηση

    Τα έτη εργασίας, τα ένσημα και οι εισφορές, είναι...

    Αριστοκράτισσα νύφη ξεσάλωσε εντελώς -Έμεινε με τα εσώρουχα και έφαγε την τούρτα με τα χέρια

    Η κόρη του Τρίτου Βαρονέτου Σερ Γουίλιαμ Ντάγκντεϊλ ντύθηκε...

    Οι παθογένειες της ελληνικής αγοράς εργασίας

    Η πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας και του μειωμένου...

    Οι αλλεργίες υπεύθυνες για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως

    Για τον θάνατο 180.000 ατόμων κάθε χρόνο, παγκοσμίως, ευθύνονται...