Σιτάρι: Προς τη χειρότερη σοδειά από το 1983 η Γαλλία (γράφημα)

    Ημερομηνία:

    Η Γαλλία προβλέπεται να έχει τη χειρότερη συγκομιδή μαλακού σιταριού εδώ και πάνω από 40 χρόνια, λόγω των υπερβολικών βροχοπτώσεων στην κορυφαία παραγωγό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η παραγωγή μπορεί να μειωθεί σε 25,2 εκατομμύρια τόνους σιταριού την περίοδο 2024-25, μειωμένη κατά 27% σε σχέση με τον μέσο όρο της πενταετίας, σύμφωνα με την Argus. Οι συνεχείς βροχές μαζί με την έλλειψη ηλιοφάνειας και τις χαμηλές θερμοκρασίες που ευνοούν τις ασθένειες έχουν επηρεάσει τις αποδόσεις και την ποιότητα των καλλιεργειών στην πλειονότητα των καλλιεργητικών περιοχών.

    Οι ακραίες καιρικές συνθήκες σε όλη την Ευρώπη έπληξαν τα σιτηρά αυτή τη σεζόν, με υπερβολικές βροχές στη βορειοδυτική Ευρώπη και ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες που έπληξαν τις καλλιέργειες καλαμποκιού στην ανατολική ΕυρώπηΟι Γάλλοι αγρότες κάλεσαν την κυβέρνηση να τους παράσχει οικονομική βοήθεια την περασμένη εβδομάδα λόγω της καταστροφικής συγκομιδής.

    Σιτάρι: Προς τη χειρότερη σοδειά από το 1983 η Γαλλία (γράφημα)

    «Πρέπει να πάμε πίσω στο 1983 και στους 24,5 εκατομμύρια τόνους για να βρούμε μια τόσο χαμηλή συγκομιδή στη Γαλλία», δήλωσε ο Gautier Le Molgat, διευθυντής της Argus Media France. «Ολόκληρη η γαλλική βιομηχανία δημητριακών πρέπει να υποστεί τις συνέπειες αυτής της ιστορικής πτώσης της παραγωγής», πρόσθεσε.

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg,  παρά τις δυσμενείς προοπτικές στη Γαλλία και τη μικρότερη συγκομιδή στη Ρωσία, η τιμή διαπραγμάτευσης του σιταριού στο Σικάγο εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, καθώς οι αμερικανικές καλλιέργειες διατηρούν την αγορά καλά εφοδιασμένη. Το σιτάρι που διακινείται στο Παρίσι έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους τον Μάιο, καθώς ο παγετός και οι βροχές μείωσαν την προσφορά, αλλά οι τιμές μειώνονται σταθερά από τότε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φωτιά στον Φενεό Κορινθίας: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – Κάηκαν πάνω από 11.000 στρέμματα

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Φενεό Κορινθίας με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να...

    Η Ελλάδα απέναντι στην πρόκληση της Λιβυκής Ρηματικής Διακοίνωσης: Ώρα για Στρατηγική Αντεπίθεση

    Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος konmpalo@gmail.com Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος Πρώην Γενικός Διευθυντής...

    Ύπνος: Γιατρός αποκαλύπτει την καλύτερη ώρα για ντους το βράδυ ώστε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πιο γρήγορα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5/

    Χριστίνα Κανελλοπούλου: Ανέβασε το θερμόμετρο στα ύψη με τα… αποκαλυπτικά της εσώρουχα

    Η Χριστίνα Κανελλοπούλου δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο στο νησί των Ανέμων,...