ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΩΚΟΣ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα

    Ημερομηνία:

    Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος. Η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη «περνά» μέσα και από το λιμάνι της Πάτρας, τα λιμάνια και τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Αχαΐας, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ανδρέα Τσώκου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Σχετικά, ο Ανδρέας Τσώκος, πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρει: «Στο πλαίσιο των επαφών μου για τους πολίτες, το παρόν και το μέλλον της Αχαΐας, συνάντησα τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία.

    proliptikes

    Στρατηγικός στόχος για το Λιμάνι της Πάτρας, όπως έχουμε τονίσει και σε συνάντηση με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, η εξωστρέφεια και η επέκταση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού, με συντονισμένα βήματα προς μια νέα εποχή για το λιμάνι.

    Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας εργάζονται σε τρεις άξονες για την ανάπτυξη των λιμανιών. Ο πρώτος άξονας αφορά στην Ελλάδα ως “γέφυρα” μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ο δεύτερος άξονας αφορά στην προώθηση της “Γαλάζιας Οικονομίας” και της βιώσιμης πράσινης ναυτιλίας και ο τρίτος άξονας αφορά στην καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των χρηματοδοτήσεων στους τομείς της πράσινης ναυτιλίας και των πράσινων υποδομών των ελληνικών λιμένων.

    Σε αυτές τις κατευθύνσεις, προσδοκούμε να προχωρήσουν τα ζητήματα που αφορούν και το λιμάνι της Πάτρας, ώστε να προχωρήσουμε με θετικές εξελίξεις για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Η ανάπτυξη πρέπει να έρθει και από τα λιμάνια της Αχαΐας και σε αυτό οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι, για να θέσουμε στέρεα θεμέλια για το μέλλον της περιοχής μας».

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ: “Πρέπει να βρούμε έναν νέο Καράβολα για την Πάτρα”

    Ο πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών,...

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Όχι στην εκτροπή του Αχελώου, τα θαλάσσια αιολικά στον Πατραϊκό κόλπο και στην υποβάθμιση της Τριχωνίδας»

    του Αχιλλέα Ροδίτη Πρόσφατα, οι «Πράσινοι-Οικολογία» επισκέφθηκαν την Δυτική Ελλάδα...

    ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΟΧΟΥΣ – Δ. ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ: «Το ταξίδι δεν είναι έξοδο, είναι επένδυση στη ζωή»!

    του Αχιλλέα Ροδίτη Ο Αιγιώτης αρτοποιός Δημήτρης Μπομποτσιάρης είναι λάτρης...

    Το μπλόκο στην υποψηφιότητα Λεπέν απειλεί την εύθραυστη γαλλική πολιτική σκηνή

    Η απαγόρευση της συμμετοχής της Μαρίν Λεπέν στις εκλογές ενέχει τον...