ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΩΚΟΣ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα

    Ημερομηνία:

    Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος. Η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη «περνά» μέσα και από το λιμάνι της Πάτρας, τα λιμάνια και τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Αχαΐας, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ανδρέα Τσώκου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Σχετικά, ο Ανδρέας Τσώκος, πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρει: «Στο πλαίσιο των επαφών μου για τους πολίτες, το παρόν και το μέλλον της Αχαΐας, συνάντησα τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία.

    Στρατηγικός στόχος για το Λιμάνι της Πάτρας, όπως έχουμε τονίσει και σε συνάντηση με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, η εξωστρέφεια και η επέκταση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού, με συντονισμένα βήματα προς μια νέα εποχή για το λιμάνι.

    Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας εργάζονται σε τρεις άξονες για την ανάπτυξη των λιμανιών. Ο πρώτος άξονας αφορά στην Ελλάδα ως “γέφυρα” μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ο δεύτερος άξονας αφορά στην προώθηση της “Γαλάζιας Οικονομίας” και της βιώσιμης πράσινης ναυτιλίας και ο τρίτος άξονας αφορά στην καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των χρηματοδοτήσεων στους τομείς της πράσινης ναυτιλίας και των πράσινων υποδομών των ελληνικών λιμένων.

    Σε αυτές τις κατευθύνσεις, προσδοκούμε να προχωρήσουν τα ζητήματα που αφορούν και το λιμάνι της Πάτρας, ώστε να προχωρήσουμε με θετικές εξελίξεις για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Η ανάπτυξη πρέπει να έρθει και από τα λιμάνια της Αχαΐας και σε αυτό οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι, για να θέσουμε στέρεα θεμέλια για το μέλλον της περιοχής μας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται μέχρι την Παρασκευή

    Μέχρι την Παρασκευή 9 Αυγούστου, θα καταβληθούν 7 3.633.471 ευρώ σε 86.933 δικαιούχους,...

    Τρίκαλα: Έφτιαξαν δρόμο μέσα στον Πηνειό – Δείτε φωτογραφίες

    O Πηνειός στέρεψε από νερό και οι κάτοικοι των...

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Ταξίδι για πάρτι στη Γαλλική Ριβιέρα – Λίγο μετά τη γέννηση του 2ου γιου της

    Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου βρίσκεται στις Κάννες κάνοντας ένα ταξίδι «αστραπή» σχεδόν...

    Αβραάμ Ζεληλίδης για λειψυδρία: Τα τρία βήματα για να μην πούμε το νερό… νεράκι

    Μέτρα για να ενισχυθούν οι περιοχές που είναι αντιμέτωπες με...