ΠΑΤΡΑ: Με λουκέτο «απειλείται» η Παιδοψυχιατρική

    Ημερομηνία:

    Επανειλημμένως έχει γίνει λόγος για τα πολλαπλά προβλήματα της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου με κύριες συνιστώσες το έλλειμμα θέσεων και την πολλάκις εκπεφρασμένη θέση του ιατρικού προσωπικού της να υπαχθεί η λειτουργία της Κλινικής εντός Νοσοκομειακής Μονάδας για την πληρέστερη ασφάλεια σε περίπτωση αιφνίδιων παθολογικών περιστατικών των μικρών ασθενών της.

    Στην παρούσα φάση, φαίνεται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Γ» από το προσωπικό της Κλινικής, ότι όχι μόνον εντείνονται τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά εγκυμονεί πλέον ο υπαρκτός κίνδυνος να αδειάσει παντελώς η Κλινική από παιδοψυχίατρους και ψυχολόγους με αποτέλεσμα να παραμείνει άδειο κέλυφος και να μπει ουσιαστικά «λουκέτο».

    Ειδικότερα, εκ των τεσσάρων παιδοψυχίατρων με τις οποίους στελεχωνόταν το ιατρικό δυναμικό της Παιδοψυχιατρικής η μία μετατέθηκε με απόφαση της 6ης ΥΠΕ επανερχόμενη στην Οργανική της θέση στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, η δεύτερη με δικαστική απόφαση επανήλθε στην οργανική της θέση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, η τρίτη βρίσκεται στη διαδικασία μετακίνησής της στην οργανική της θέση στο ΠΓΝΠ και απομένει μία οργανική θέση ενός και μόνον παιδοψυχίατρου στην εν λόγω Κλινική. Εν παραλλήλω οι δύο επικουρικές ψυχολόγοι που στηρίζουν ουσιαστικά το έργο της Κλινικής θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν καθότι οι συμβάσεις τους λήγουν τον ∆εκέμβριο.

    Τι μέλλει γενέσθαι; Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα ακριβή στοιχεία και από τοποθετήσεις στην «Γ» κύκλων του προσωπικού, αν δεν προκηρυχθούν άμεσα οργανικές θέσεις παιδοψυχίατρων και ψυχολόγων η Κλινική παύει να είναι επαρκής και λειτουργική, οπότε δεν θα μπορεί να υπηρετεί τους λόγους και την σκοπιμότητα ύπαρξής της και θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.

    Σύμφωνα με κατ’ επανάληψιν δηλώσεις των επιστημονικών υπευθύνων της Κλι-
    νικής και μελών του προσωπικού, ότι νοσηλεύονταν παιδιά όχι μόνον από την Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας αλλά και από άλλες Περιφέρειες (π.χ. μέχρι και από Θεσσαλονίκη) οι συγκεκριμένες προ σφερόμενες υπηρεσίες που αποτελούσαν σημαντικό ενεργό κομμάτι του ευαίσθητου τομέα της ψυχικής υγείας των ανηλίκων, θα πάψει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες αφήνοντας προφανώς δυσαναπλήρωτο κενό. Στο πλαίσιο αυτό οι εναπομείνασες λύσεις σύμφωνα με κύκλους του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής, είναι ή η άμεση προκήρυξη οργανικών θέσεων με ελκυστικά κίνητρα ή η υποβάθμιση της Παιδοψυχιατρικής σε Παιδοψυχιατρικό Τμήμα χωρίς δυνατότητα καμιάς εκ των έως σήμερα παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Martina Cammara μας δείχνει το τέλειο κορμί της με μπικίνι σε παραλία της Καλαβρίας

    Η Martina Cammara μας δείχνει το τέλειο κορμί της...

    Βρέθηκαν δεκάδες τάφοι, άθικτοι και γεμάτοι με χρυσούς θησαυρούς 2.500 ετών – Το σπάνιο αρχιτεκτονικό εύρημα

    Δεν πίστευαν τα μάτια τους οι ερευνητές όταν  συνειδητοποίησαν...

    Συνταγή για απολαυστική σαλάτα κινόα με φέτα, ελιές και ντομάτες – Θυμίζει… χωριάτικη

    Αυτή η σαλάτα κινόα, εμπνευσμένη από την ελληνική σαλάτα, είναι πλούσια...