Δροσερό γιαούρτι και ολόγλυκη πιπεριά Φλωρίνης αναμειγνύονται σε έναν μαγικό πολτό που θα γίνει μια υπέρχη πίτα ύστερα από ειδική “κουρα” μέσα στο φούρνο. Ελαφριά και γρήγορη συνταγή, που άνετα θα αντικαθιστούσε μια βαριά και παχυντική πίτσα!
Συστατικά
8 πιπεριές Φλωρίνης
250 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
150 γρ. άπαχη φέτα
3 γιαούρτια στραγγιστά 2%
20 ελιές χωρίς το κουκούτσι
1 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
4 κ.σ ελαιόλαδο
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Κόψε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές και σε μικρά κομμάτια τις ελιές
Βάλε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα τυριά, τις πιπεριές, τις ελιές, το δύόσμο, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι και ανακάτεψε καλά
Πρόσθεσε στο μείγμα σιγά σιγά το αλεύρι και συνέχισε να ανακατεύεις
Τέλος συμπλήρωσε το γάλα. Θα δεις πόσο χρειάζεται για να μην είναι πολύ σφιχτό το μείγμα σου
Γύρισε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και ψήσε στους 180oC για μία ώρα
Tip
Κολλάει και λασπώνει το κίτρινο τυρί που έτριψες για τη συνταγή; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις!