Το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας θα γιορτάσει φέτος τα 30 του χρόνια

    Ημερομηνία:

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, με μεγάλο χορηγό τη Nova, θα γιορτάσει φέτος 30 χρόνια κινηματογραφικής μαγείας, λάμψης, ανακαλύψεων και αδιάλειπτης αγάπης για το σινεμά και τους ανθρώπους του. 

    Από τους δημιουργούς, ηθοποιούς, παραγωγούς και το σύνολο της επαγγελματικής κοινότητας, σε όλη τη Φεστιβαλική ομάδα που προσέφερε το μεράκι και το πάθος της όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι το αφοσιωμένο και συγκινητικά αναζωογούμενο κοινό νέων και σταθερών θεατών, οι Νύχτες Πρεμιέρας, η αγαπημένη αυτή σινεφίλ γιορτή κάθε φθινόπωρο στην Αθήνα, μεγαλώνουν και συνεχίζουν να απλώνουν τη μοναδική εμπειρία της μεγάλης οθόνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Με κοινό γνώμονα, για 30 συναπτά έτη, το αδιαπραγμάτευτο πάθος για σπουδαίο σινεμά.

    Λίγα στατιστικά 30 ετών, για τη νοσταλγία. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας που πραγματοποιείται, μετρά όλα αυτά τα χρόνια, πάνω από:

    -3.000 ταινίες,

    -25 αίθουσες (3 κλειστές πια ΑΤΤΙΚΟΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΙΝΤΕΑΛ),

    -100 Αφιερώματα,

    -700 διεθνείς καλεσμένους/-ες,

    -200 πάρτι,

    -70 παράλληλες εκδηλώσεις και

    πάνω από 1.000.000 θεατές.

    Αυτά, όμως, που δεν χωράνε σε στατιστικά και μετρήσεις είναι τα ατελείωτα γέλια και δάκρυα, οι αναρίθμητες συναντήσεις με σινεφίλ συζητήσεις, οι φιλίες και οι έρωτες και όλες οι αξέχαστες εμπειρίες που μας χάρισε το Φεστιβάλ μέσα κι έξω από την κινηματογραφική αίθουσα. Οι Νύχτες Πρεμιέρας μεγάλωσαν μαζί μας και τώρα έφτασαν στην ορόσημη ενηλικίωση που σηματοδοτούν 30 λαμπερά χρόνια. Ευχόμαστε, λοιπόν, για φέτος και για τα επόμενα 30, οι προβολείς των σινεμά μας να εκπέμπουν εκείνη τη φωτεινή δέσμη που συνδέει για πάντα τα φθινόπωρα της πόλης μας.

    Με μεγάλη χαρά ξεκινάμε τις ανακοινώσεις της επετειακής μας έκδοσης και σάς παρουσιάζουμε την αφίσα του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, από τον σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

    Για την επετειακή αυτή χρονιά, το πλαίσιο που ορίστηκε από την Πρόεδρο της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, Μαρία Μπόμπολα, είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.  Η ελευθερία σαν στόχο, η ελευθερία σαν ποιότητα. Την οποία καλούμαστε να τιμήσουμε και να προάγουμε μέσα από τις δράσεις και το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας. Με τις επιλογές μας και τις συνεργασίες μας. Με την αφίσα μας.

    H αφίσα με τα λόγια του δημιουργού της:

    «Η ελευθερία είναι μια πολυδιάστατη έννοια που μπορεί να ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους. Συχνά, η ελευθερία αναφέρεται στην ενέργεια, τη σκέψη και την έκφραση χωρίς καταπίεση ή περιορισμούς.

    Μέσα σε μια ασπρόμαυρη σύνθεση, δεκαπέντε λευκές δέσμες φωτός ξεκινούν σαν κλωστές από το έδαφος και διασχίζουν το σκοτάδι. Η πορεία τους δεν είναι η αναμενόμενη: Λυγίζουν, διπλώνουν, στροβιλίζονται και διατείνονται απέραντα. Μέσα από τον σπειροειδή σχηματισμό τους μοιάζουν να διαπερνούν κάθε πλαίσιο και να αμφισβητούν την προδιαγεγραμμένη τους κατεύθυνση.

    Αυτοί είναι οι προβολείς των Νυχτών Πρεμιέρας, οι οποίοι φωτίζουν κινηματογραφικά την Αθήνα για 30 χρόνια. Σε αυτή τη νοητή διαδρομή τους μέσα στον χρόνο οι πορείες συχνά αλλάζουν, αλλά ο στόχος παραμένει ίδιος: να δημιουργούν νέες προοπτικές, έχοντας ως κινητήρια δύναμη και έμπνευση την ελευθερία».

     Βασίλης Μέξης, αριστούχος με Bachelor στο Graphic Design, είναι ο σχεδιαστής πίσω από το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από το 2016 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, από το 2013 εργάζεται στον κλάδο της διαφήμισης ως Art Director, έχοντας στο βιογραφικό του συμμετοχές σε διακεκριμένες καμπάνιες, ενώ έχει αναλάβει την επιμέλεια εξωφύλλων βιβλίων και περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας. Η δουλειά του έχει φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, έχοντας αποσπάσει επαίνους και βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

    Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, ΟΠΕΡΑ Ι & ΙΙ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΛΛΑΣ.

    *Το πλήρες πρόγραμμα του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της διοργάνωσης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024.

    Το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας θα γιορτάσει φέτος τα 30 του χρόνια

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυξήθηκαν κατά 5% τα έσοδα της βιομηχανίας ψυχαγωγίας και των μέσων ενημέρωσης το 2023

    Έφτασε συνολικά τα 2,8 τρισ. δολάρια έσοδα ο κλάδος...

    Συνταγή για ζυμαρικά με κολοκυθάκια – Ένα γευστικό και υγιεινό γεύμα

    Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με κολοκυθάκια είναι μια γρήγορη, υγιεινή...

    Εurostat: Στα 36,9 έτη ο προσδόκιμος εργασιακός βίος στην ΕΕ – Η θέση της Ελλάδας

    Το 2023, η αναμενόμενη μέση διάρκεια του εργασιακού βίου για τους...

    Η OpenAI φέρνει τη μηχανή αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης SearchGPT και «στριμώχνει» την Google (tweet)

    Η OpenAI ανακοίνωσε την Πέμπτη τη δημιουργία μιας πρωτότυπης δικής της μηχανής...