Χανιά: Έντονη κινητικότητα στη βάση της Σούδας – Αμερικάνικα πλοία… πάνε κι έρχονται

    Ημερομηνία:

    Με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να ταλαντεύεται στο όριο και με τους φόβους μιας μεγάλης σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ να παραμένουν έντονοι, σημαντική κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην αμερικανική βάση της Σούδας, καθώς οι ΗΠΑ από τη μια δηλώνουν ότι επιθυμούν την αποκλιμάκωση, από την άλλη όμως ετοιμάζονται για σύγκρουση.

    Μετά την ανακοίνωση ότι θα στείλουν ενισχύσεις στις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή, τέσσερα φορτηγά πλοία υποστήριξης του αμερικανικού ναυτικού έδεσαν στη βάση της Σούδας και συγκεκριμένα τα USAV James  Loux, USAV Matamoros, USAV Monterrey και USAV Wilson Wharf.

    Τα πλοία αυτά έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν φορτία, οχήματα και πυρομαχικά και να ανεφοδιάζουν στρατιωτικές μονάδες.

    Το ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιραν δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν και οι Ιρανοί έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια ότι η στρατηγική τους επιβάλλει να αποφεύγουν την ευθεία αναμέτρηση και, ακόμα και όταν χτύπησαν αμερικανική βάση ως αντίποινα για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, αλλά και όταν χτύπησαν το Ισραήλ πριν από μήνες, έπιτα από βομβαρδισμό της πρεσβείας του Ιραν στη Δαμασκό, τα χτυπήματα ήταν συγκρατημένα.

    Αργότερα μάλιστα αποδείχθηκε ότι είχαν προειδοποιήσει για το τί θα κάνουν, ακριβώς για να αποφύγουν την περαιτέρω αύξηση της έντασης.

    Όμως, πρόκειται για πολύ λεπτές ισορροπίες κάθε φορά και κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι μια τέτοια ανταλλαγή χτυπημάτων δεν θα μετατραπεί σε πραγματικό πόλεμο.

    Έτσι, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή και ξεκάθαρα ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ, αλλά δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό και με ποια τελική στόχευση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διακοπή νερού την Παρασκευή στο κέντρο της Πάτρας

    Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 9 Αυγούστου από τις...

    Παγκόσμια Ημέρα Γάτας – Αξιοπερίεργες αλήθειες που ίσως δεν γνωρίζατε για τα αγαπημένα αιλουροειδή

    Ας πάρουμε λίγο χρόνο να αναλογιστούμε πόσα μας προσφέρουν...

    Δυτ. Ελλάδα: Πότιζε το χασίς… από το πηγάδι! (ΦΩΤΟ)

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι,  σε περιοχή του Πύργου, από...

    Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ρέθυμνο – Νέα μηνύματα από το 112, εκκενώνεται και έκτος οικισμός

    Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Ειδικότερα, λίγο...