Παιδιά από την Ουκρανία βρίσκουν “καταφύγιο” σε κατασκηνώσεις στην Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Για τρίτη χρόνια, παιδιά από την Ουκρανία μοιράζονται ξέγνοιαστες στιγμές, μακριά από τον πόλεμο, σε κατασκηνώσεις στην Ελλάδα. Για ορισμένα απ’ αυτά, την Παρασκευή 9 Αυγούστου κλείνει ένας όμορφος κύκλος δύο εβδομάδων αξέχαστων διακοπών στην Ελλάδα, μακριά από τη σκιά του πολέμου, ενώ κάποια άλλα θα αναχωρήσουν λίγες ημέρες αργότερα. Τα παιδιά αυτά, από το Κίεβο και την τραγική πόλη Μπούτσα, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές γαλήνης και ειρήνης στης κατασκηνώσεις «Άγιος Ανδρέας» του Δήμου Αθηναίων και «Αλεξάνδρα» στην Κάριανη Καβάλας.

    Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη πολλών φορέων, είχε ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά αυτά, πολλά από τα οποία είναι ορφανά του πολέμου ή προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και αγάπης. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το Κίεβο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Στέφανος Μαχσμά, τα παιδιά πήραν «μια ανάσα ειρήνης και γαλήνης», κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού στην καθημερινότητά τους ζουν υπό τις συνθήκες πολέμου.

    Η διοργάνωση της θερινής αυτής «απόδρασης» από τη δύσκολη καθημερινότητα για τα παιδιά από την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε με τη συνεισφορά του Ελληνο-Ουκρανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, το οποίο φρόντισε για τα έξοδα διαμονής στην κατασκήνωση στην Καβάλα, καθώς και του Ιδρύματος Παντελή Μπούμπουρα, που εξασφάλισε τη μεταφορά των παιδιών από την Ουκρανία. Καθοριστικό ρόλο στη φιλοξενία των παιδιών διαδραμάτισαν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και ο Δήμος Αθηναίων.

    «Είμαι σίγουρος, ότι η επιστροφή αυτών των 96 παιδιών στη χώρα τους συνοδεύεται από την ελπίδα ότι οι στιγμές που έζησαν στην Ελλάδα θα τους δώσουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά τους. Η προσφορά της Ελλάδας ήταν μια πράξη ανθρωπιάς, που δείχνει πως ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, η αλληλεγγύη μπορεί να κάνει τη διαφορά», λέει ο κ. Μαχσμά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Κλείνει “ιστορικό” κατάστημα στο κέντρο της πόλης – ΦΩΤΟ

    Η γνωστή έμπορος Φρόσω Κατέχου, ,με καταστημα στην οδό...

    Ηττα για την Εθνική Πόλο Γυναικών και πλέον η 7η θέση

    Η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών ηττήθηκε από την...

    Θεσσαλονίκη – Καταδίκη για νεαρό παρκουρίστα – Τι ισχυρίστηκε

    Σε μια πρόσφατη απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης,...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Πέθανε ο 48χρονος που τον είχε δαγκώσει “μαύρη χήρα”

    Κατέληξε σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου,...