Χεζμπολάχ ή Ιράν: Ποιος μπορεί να χτυπήσει πρώτος το Ισραήλ

    Ημερομηνία:

    Χεζμπολάχ ή Ιράν, ποια από τις δύο μπορούν να χτυπήσουν το Ισραήλ. Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως η Χεζμπολάχ είναι περισσότερο προετοιμασμένη για να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση τις επόμενες ημέρες.

    Συγκεκριμένα, το CNN, επικαλούμενο δύο πηγές ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ φαίνεται ολοένα και πιο έτοιμη να ενεργήσει εναντίον του Ισραήλ «ανεξάρτητα» από μια αναμενόμενη απάντηση του Ιράν στις πρόσφατες δολοφονίες του Σουκρ και του Χανίγια.

    Τι αναφέρουν οι πηγές

    Μία από τις πηγές ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ κινείται πιο γρήγορα από το Ιράν στην προετοιμασία μιας επίθεσης, την οποία φαίνεται ότι θα εξαπολύσει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, πολλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ιράν φαίνεται να συνεχίζει να εκτελεί τα σχέδιά του για αντίποινα.

    Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι η Τεχεράνη έχει ήδη κάνει ορισμένες -αλλά όχι όλες- από τις αναμενόμενες προετοιμασίες για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον Ισραήλ.

    Η δεύτερη πηγή είπε ότι σε αντίθεση με το Ιράν, η Χεζμπολάχ μπορεί πιθανότατα να ξεκινήσει μια επίθεση. Η πηγή πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές πώς ή εάν το Ιράν και η Χεζμπολάχ συνεργάζονται για να πραγματοποιήσουν πιθανή επίθεση και ότι ορισμένοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι μπορεί να μην συμφωνούν σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν.

    Οι κόκκινες γραμμές του Ισραήλ

    Εν τω μεταξύ, το Channel 12 ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει διαμηνύσει, τόσο στη Χεζμπολάχ, όσο και στο Ιράν ότι οποιαδήποτε βλάβη σε αμάχους στο Ισραήλ θα είναι κόκκινη γραμμή, η οποία θα οδηγήσει σε ασύμμετρη απάντηση.

    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το Ισραήλ είναι έτοιμο για πιθανές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές ή στόχους στο εξωτερικό, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να φανερώνουν σχέδια εναντίον συγκεκριμένων στόχων.

    Η εισήγηση του Πεζεσκιάν

    Το ίδιο μέσο ανέφερε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας Γκαλάντ συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα την έκδοση προειδοποίησης τους Ισραηλινούς πολίτες. Ωστόσο, απόφαση δεν ελήφθη, λόγω ανησυχιών μήπως η πληροφορία διαρρεύσει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν φέρεται να παρακάλεσε τον αγιατολάχ Χαμενεΐ να αποφύγει μια άμεση επίθεση στο Ισραήλ, προειδοποιώντας για τις συνέπειες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Πέθανε ο 48χρονος που τον είχε δαγκώσει “μαύρη χήρα”

    Κατέληξε σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου,...

    ΠΑΤΡΑ: ΑΠΣΤΕΥΤΟ: Το ‘σκασε από το Νοσοκομείο Ρίου και βρέθηκε νεκρός

    Απίστευτο περιστατικό με άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε περιοχή...

    Τρόμος: Καρχαρίες στις ελληνικές παραλίες – Πρωτιά της Ελλάδας σε επιθέσεις στην Ευρώπη

    Από τη μαρίνα της Γλυφάδας, μέχρι το λιμάνι του...