ΗΠΑ – Σερβία: Ο διαστημικός Στεφ Κάρι έσωσε τους Αμερικανούς με 36 πόντους

    Ημερομηνία:

    Ο μυθικός Στεφ Κάρι έβαλε 36 πόντους με 9/14 τρίποντα, για να οδηγήσει την Αμερική σε μία τεράστια ανατροπή 17 πόντων κόντρα στην θαυμάσια Σερβία και τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Απίστευτο ματς. Απίστευτο show. Απίστευτη ανατροπή. Η Team USA γύρισε από το -17 (25-42, 13’30”) και υπέταξε τη συγκινητική Σερβία με 95-91 για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Εκεί η Αμερική θα βρεί απέναντί της τη Γαλλία (10/8, 22:30) -η οποία λύγισε νωρίτερα τη Γερμανία- όπως ακριβώς είχε γίνει και στο Τόκιο.

    Μεγάλο, τεράστιος πρωταγωνιστής ο διαστημικός Στεφ Κάρι, που έκλεισε τον αγώνα με 36 πόντους, μετρώντας 9/14 τρίποντα, μαζί με 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Τον ακολούθησαν οι Τζοέλ Εμπίντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

    Από πλευράς Σερβίας, που έκανε ένα πραγματικά πολύ καλό ματς και άγγιξε την υπέρβαση, ξεχώρισε ο Νίκολα Γιόκιτς με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 11 ασίστ. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έβαλε 20 πόντους, με 3/10 τρίποντα όμως, ενώ εξαιρετικός ήταν σε άμυνα και επίθεση ο Αλέκσα Αβράμοβιτς, που προσέφερε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

    Ο αγώνας

    Το καυτό ξεκίνημα του Στεφ Κάρι με τα 5 εύστοχα τρίποντα σε 7 προσπάθειες σε κάτι περισσότερα από 8 αγωνιστικά λεπτά, δεν ήταν αρκετά για τις ΗΠΑ, που βρέθηκαν να χάνουν με 23-31 από τη Σερβία στο δεκάλεπτο.

    Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, που ήταν εξαιρετικά εύστοχη στο ξεκίνημα, πήρε από νωρίς ψυχολογία και ανέβασε τη διαφορά στους 17 πόντους (25-42) στο 13’30” μετά από τάπα του Νίκολα Γιόκιτς στον ΛεΜπρόν Τζέιμς στη μία πλευρά και γκολ-φάουλ στην άλλη.

    Η Team USA έκλεισε κάπως την ψαλίδα προς το τέλος του πρώτου μέρους και στις αρχές της τρίτης περιόδου (47-54, 21’30”). Βασίλιε Μίτσιτς και Μάρκο Γκούντουριτς μπήκαν επιθετικά στην εξίσωση και οι Σέρβοι βρέθηκαν στο +13 (63-76) στο 30′.

    Βρίσκοντας δύο καλάθια με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς – Στεφ Κάρι και δύο τρίποντα από τους Κέβιν Ντουράντ – Ντέβιν Μπούκερ, οι ΗΠΑ βρέθηκαν στο -5 λίγο πριν το 33′, αρχίζοντας να βάζουν πίεση στους αντιπάλους τους.

    ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζουράποβιτς, Ανάγια, Κοζλόβσκις

    ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-31, 43-54, 63-76, 95-91

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αιγιάλεια: Συναυλία με την Βιολέτα Ίκαρη στο Λιμάνι Διακοπτού

    Ο Δήμος Αιγιάλειας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την...

    Πάτρα: Τα παιδιά των δημοτικών κατασκηνώσεων στις πολιτιστικές διαδρομές του Αρχαιολογικού Μουσείου

    Τα παιδιά των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων, συμμετείχαν...

    Οι λιμενικοί της Δυτικής Ελλάδας καταγγέλουν την εμπρηστική επίθεση στο ΙΧ του Λιμενάρχη

    Οι λιμενικοί της Δυτικής Ελλάδας καταγγέλουν την εμπρηστική επίθεση στο ΙΧ...

    Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο κλείνει 20 χρόνια

    Όλα ξεκίνησαν στις 29 Μαρτίου του 1889 όταν ο...