ΕΡΜΙΝΑ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΥ: Ιδού οι 5 διεκδικήσεις και στόχοι των εμπόρων από Σεπτέμβριο…

    Ημερομηνία:

     του Αχιλλέα Ροδίτη  – από εφημερίδα Πολιτεία

    Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κα Ερμίνα Διονυσάτου μπήκε δυναμικά σε έναν χώρο με πλήθος προβλημάτων, σε μια εποχή ζοφερή και με τις απαιτήσεις των μελών του κλάδου να είναι επιτακτικές όσο ποτέ. Δύσκολη η αποστολή αλλά η ίδια δείχνει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της και με το παραπάνω. Σήμερα, στην «Πολιτεία», αφενός απαντά για τις αλλαγές και τις προκλήσεις επί προσωπικού, με την ιδιότητά της, αφετέρου, παρουσιάζει την ατζέντα διεκδικήσεων από Σεπτέμβρη. Κι έχει ξέχωρο ενδιαφέρον…

     

    Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    • Συμπληρώθηκε αρκετός καιρός που είστε στο «τιμόνι» του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών. Ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα για αυτή την ενασχόληση; Πόσο διαφορετικά απ’ ότι τα περιμένατε, ήταν τελικά τα πράγματα;

    Σε γενικές γραμμές, η εμπειρία μου ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών μέχρι και σήμερα είναι καλή, με πολλές αναπάντεχες προκλήσεις αλλά και ανεκτίμητες ανταμοιβές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το ΔΣ και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Σολωμό για τη συνεχή μας προσπάθεια και συνεργασία, ώστε να συνεχίσουμε να προωθούμε την ανάπτυξη και την ευημερία της επιχειρηματικής κοινότητάς μας.

    419044798_938260361637507_3398940523707592026_n

     

    • Αν σας ζητούσα να φτιάξετε μια λίστα με τις κυριότερες αλλαγές στη ζωή σας, ως άνθρωπος-συζυγος-μητέρα-επαγγελματίας, λόγω της νέας ιδιότητας, ποιες αλλαγές θα βάζατε στις 4-5 πρώτες θέσεις;

    Η νέα μου θέση απαιτεί περισσότερο χρόνο και αυξημένη ευθύνη. Η διαχείριση του χρόνου μου έχει γίνει πιο σύνθετη, προσπαθώντας να ισορροπήσω τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με την οικογενειακή ζωή και τις προσωπικές ανάγκες. Ως πρόεδρος, προτεραιότητά μου είναι η ευημερία του εμπορικού συλλόγου και των μελών του. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές πρέπει να βάζω σε προτεραιότητα  τα ζητήματα του Συλλόγου.

    Οι κοινωνικές και επαγγελματικές μου επαφές έχουν αυξηθεί σημαντικά. Η δικτύωση με άλλους επαγγελματίες και η συμμετοχή σε δημόσιες εκδηλώσεις και συναντήσεις είναι πλέον καθημερινότητα, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερη εξωστρέφεια και προετοιμασία.  Ο ρόλος μου ως μητέρα και σύζυγος εδώ και μια εικοσαετία που ασχολούμαι με το επιχειρήνέχει περάσει διάφορες φάσεις , προσπαθώ να είμαι παρούσα στην οικογένειά μου,και  παράλληλα προσπαθώ να εκπληρώνω τις απαιτήσεις των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, σίγουρα δεν είναι εύκολο. Η ισορροπία αυτή είναι διαρκής πρόκληση, αλλά και μάθημα προσαρμοστικότητας. 

    • Η ισότητα υπάρχει; Το ότι είστε γυναίκα διαφοροποιεί κάποια πράγματα στην αντιμετώπιση των άλλων προς το πρόσωπό σας (είτε αρνητικά, είτε και θετικά) ή όχι;

    Η ισότητα, ειδικά όσον αφορά το φύλο, είναι μια αρχή που πρέπει να διαφυλάξουμε και να προωθήσουμε. Στην προσωπική μου διαδρομή, είχα την ευκαιρία να συναντήσω ανθρώπους που με υποστήριξαν ανεξαρτήτως φύλου. Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι η κοινωνία μας ακόμα βρίσκεται σε μια διαδικασία εξέλιξης προς την πλήρη ισότητα.

     

      Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕΠΡΕΜΒΡΗ…

     

    φωτο για ΜΟΤΟ με ΛΕΖΑΝΤΑ... Τη μέρα που παρέλαβε απ' τον προκάτοχο Κ. Ζαφειρόπουλο
    Τη μέρα που παρέλαβε απ’ τον προκάτοχό της, Κ. Ζαφειρόπουλο

     

    • Πάμε τώρα στα μείζονα θέματα των επαγγελματιών. Πώς διαμορφώνεται η ατζέντα θεμάτων για το Φθινόπωρο; Ποια θέματα μπαίνουν πρώτα και ποια ακολουθούν;

    Καθώς πλησιάζουμε το Φθινόπωρο, είναι σημαντικό να διαμορφώσουμε την ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν τους επαγγελματίες της πόλης μας. Οι προτεραιότητες μας για αυτή την περίοδο βασίζονται στις ανάγκες των μελών μας και τις τρέχουσες προκλήσεις της αγοράς.

        1. Η διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των επιχειρήσεων είναι κρίσιμη. Θα εστιάσουμε στη:
        • Διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για ευνοϊκότερους όρους δανειοδότησης και χρεώσεις κρατήσεων POS.
        • Παροχή ενημέρωσης σχετικά με διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα ενίσχυσης. 
        1. Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Καινοτομία

    Η προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες είναι απαραίτητη για την επιβίωση και ανάπτυξη. Θα επικεντρωθούμε σε:

        • Ενημέρωση για την διοργάνωση σεμιναρίων για την εκπαίδευση των μελών μας στις νέες τεχνολογίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο.
        • Ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και πλατφορμών που θα διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.
        • Προώθηση της καινοτομίας μέσω συνεργασιών με τεχνολογικούς φορείς και πανεπιστήμια 
        1. Φορολογικά και Νομικά Ζητήματα

    Η κατανόηση και η συμμόρφωση με την φορολογική και νομική νομοθεσία είναι απαραίτητες για την αποφυγή προβλημάτων. Θα εστιάσουμε σε:

        • Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις τελευταίες εξελίξεις στη νομοθεσία.
        • Συνεργασία με νομικούς και φοροτεχνικούς για την υποστήριξη των μελών μας 
        1. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

    Η εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων είναι ζωτικής σημασίας για την επιχειρηματική επιτυχία. Θα δώσουμε έμφαση στην ενημέρωση για προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης για τους εργαζόμενους των μελών μας.

        1. Προώθηση της Τοπικής Αγοράς

    Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους. Θα εργαστούμε για:

        • Διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που θα προσελκύσουν το κοινό στην τοπική αγορά όπως μια έκθεση που προσπαθούμε να διοργανώσουμε σε συνεργασία με φορείς της πόλης και η οποία να καθιερωθεί κάθε χρόνο.
        • Καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
        • Συνεργασίες με τοπικούς φορείς για την προώθηση της τοπικής παραγωγής και κατανάλωσης.

    Αυτή η ατζέντα αποτελεί τον οδηγό μας για το Φθινόπωρο και τις προτεραιότητες που θέτουμε για τη στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας. Είμαι βέβαιη ότι με συλλογική προσπάθεια και συνεργασία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να οδηγήσουμε την τοπική μας αγορά σε ένα πιο φωτεινό μέλλον.

     

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΤΕΛΙΚΑ) ΛΟΥΚΕΤΑ;

     

    • Ακούμε συχνά για λουκέτα που ήρθαν ή που έρχονται. Τελικά, υπάρχουν λουκέτα;

    Ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την επιχειρηματική μας κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα είναι τα πολυσυζητημένα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, στηριζόμενη στα τελευταία στοιχεία και τις εμπειρίες μας.

    Υπάρχουν λουκέτα; Η αλήθεια είναι ότι ναι, υπάρχουν επιχειρήσεις που αναγκάζονται να κλείσουν. Οι λόγοι είναι πολλοί και ποικίλουν ανάλογα με τις συνθήκες. Η οικονομική κρίση, η δυσκολία πρόσβασης στην χρηματοδότηση, οι αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι συνεχείς προκλήσεις από  την περίοδο των μνημονίων αλλά και  της πανδημίας του COVID-19.

    Επίσης, η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, η γραφειοκρατία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο νέος τρόπος φορολόγησης. Και τέλος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί έμποροι με δάνεια και ιδίως με την εταιρεία εκκαθάρισης PQH (Αχαϊκή Τράπεζα) και από τις εταιρείες διαχείρισης [funds], που έχουν επηρεάσει σημαντικά τον επιχειρηματικό κλάδο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θρήνος για τους τρεις νεκρούς στο τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά

    Αγωνία για την 22χρονη που χαροπαλεύει Το τροχαίο δυστύχημα στα...

    Ειδικοί αποκαλύπτουν ότι πλένουμε με λάθος τρόπο τα τζιν – Αυτή είναι η λύση για να αποφύγουμε την φθορά

    Τα τζιν αποτελούν βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Υπάρχει εδώ και...

    Τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι η παιδική σας ηλικία ήταν προβληματική

    Είστε άνθρωπος που παλεύει με ενοχλητικές αμφιβολίες, απρόβλεπτα συναισθηματικά...

    Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών αυξάνεται σε παιδιά και έφηβους – Ποιες χώρες προηγούνται

    Τα παιδιά και οι έφηβοι κατανάλωναν σχεδόν 23% περισσότερα ζαχαρούχα ποτά...