Καλάβρυτα: Την Κυριακή η μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου

    Ημερομηνία:

    Σ’ ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων ο Δήμος Καλαβρύτων υποδέχεται την Κυριακή 11 Αυγούστου (9 μ.μ.) στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821 στην Αγία Λαύρα τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

    Μια συναυλία που αποτελεί αναντίρρητα το κορυφαίο γεγονός του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024» του Δήμου Καλαβρύτων. 

    Έχοντας στο πλευρό του δύο σπουδαίους και καταξιωμένους ερμηνευτές, τον Δημήτρη Μπάση και την Ηρώ Σαϊα και διευθύνοντας ό ίδιος πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα μας χαρίσει μια μοναδική «περιήγηση» στα μουσικά έργα του.

    Η συναυλία που έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων μεγάλων εκδηλώσεων στον ίδιο ιστορικό χώρο (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φαραντούρη και Μανώλης Μητσιάς) διοργανώνεται απ’ τον Δήμο Καλάβρυτων με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη της ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς έργου «Αιγέας».

    Ο Σταύρος Ξαρχάκος, από τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής, αξεδιάλυτα συνδεδεμένος με την έκφραση της συλλογικής μας περιπέτειας από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, επιστρατεύει τη δύναμη των τραγουδιών, τα οποία, όπως ο ίδιος λέει, «μας δείχνουν τον δρόμο, είναι σύμμαχοι στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή και διώχνουν τον φόβο».

    «Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Ηρώο είναι μια σημαντική στιγμή όχι μόνο για τον Δήμο Καλαβρύτων αλλά για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ο Ξαρχάκος είναι ένας ανήσυχος δημιουργός, ένας διανοητής της μουσικής, τα τραγούδια του οποίου όλοι έχουμε τραγουδήσει. Τραγούδια που έχουν συνδεθεί με συλλογικά οράματα, με ιδέες, με αξίες και αρχές, με την ίδια της Ιστορία της πατρίδας μας τις τελευταίες δεκαετίες», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος.

    Να σημειωθεί ότι φέτος, στις 10 Ιουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απένειμε στον Σταύρο Ξαρχάκο το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής ως ύψιστη αναγνώριση στο πλούσιο και πολυσχιδές έργο του.

    Κατά την προσφώνησή της, μάλιστα, η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι το έργο του Σταύρου Ξαρχάκου σφράγισε την ελληνική μουσική αντλώντας από το ανεξάντλητο κοίτασμα της παράδοσής μας, από το λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι, τους ύμνους της Εκκλησίας, τις οπερέτες και τις καντάδες, αλλά και από τη δυτική συμφωνική μουσική και την όπερα.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

    Ο Δήμος Καλαβρύτων εν όψει της επικείμενης συναυλίας του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με τον Δημήτρη Μπάση και την Ηρώ Σαΐα υπενθυμίζει ότι:
    • Η είσοδος στην συναυλία και η μεταφορά των θεατών είναι δωρεάν.
    • H πρόσβαση στον χώρο της συναυλίας θα γίνεται με λεωφορεία τα οποία θα παραλαμβάνουν τους θεατές από τον χώρο στάθμευσης κάτωθι του Μνημείου.
    • Οι θεατές κατά την επιβίβαση τους στα λεωφορεία θα παραλαμβάνουν αριθμημένες προσκλήσεις για την είσοδο τους στο χώρο της εκδήλωσης.
    • Οι προσκλήσεις θα διανέμονται επί τόπου και κατά σειρά προτεραιότητας.
    • Για την αποφυγή καθυστερήσεων αλλά και λόγω του πεπερασμένου αριθμού των προσκλήσεων οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευση τους στον χώρο της συναυλίας. Ώρα προσέλευσης 19.00.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 16 Αυγούστου

    Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής πληρωμές: Στις 14...

    Γιώργος Τσαλίκης: Ξέσπασε κατά του Στέφανου Τσιτσιπά – «Μας κάνεις και ντρεπόμαστε για λογαριασμό σου»

    Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά κατά...

    Καιρός: Πάνω από τον μέσο όρο η θερμοκρασία στην Ελλάδα το 2024 – 8 στις 10 μέρες ήταν πιο ζεστές

    Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στην Ελλάδα από την αρχή του έτους 2024 μέχρι και τις 31...

    Ο 40χρονος που βίαζε την 9χρονη κόρη του επί 5 χρόνια, την απειλούσε για να μην μιλήσει – Κατέγραφε με το κινητό τις στιγμές...

    Σοκ, οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της φρικιαστικής υπόθεσης...