ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μέσα σε λίγους μήνες 5 βρέφη νεκρά!

    Ημερομηνία:

    Τι συμβαίνει με τα νεκρά βρέφη στην Αχαϊα, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί; Και αν συμπεριλάβουμε στα στατιστικά στοιχεία και τα μωρά που πέθαναν στην Ηλεία, τότε ο αριθμός αυξάνεται δραματικά. Ηδη όπως έγραψε η «Πολιτεία» στα τέλη Ιουλίου, ο πατέρας του εμβρύου (8 μηνών) που πέθανε μαζί με τη μητέρα του στο Νοσοκομείο Ρίου ετοιμάζεται για μηνύσεις. Και την ίδια ώρα  που η κοινωνία της Πάτρας παραμένει συγκλονισμένη από τον θάνατο της εγκύου και του βρέφους της, στο νοσοκομείο του Ρίου, ένα νέο αντίστοιχο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, μία άλλη εγκυμονούσα γυναίκα, παρουσίασε την ίδια γυναικολογική επιπλοκή, και είναι σχεδόν στην ίδια ηλικία με την άτυχη έγκυο που έχασε την ζωή της, ενώ όλα συνέβησαν στην ίδια κλινική, το ίδιο χρονικό διάστημα. Η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ   ενώ βρισκόταν στον 9ο μήνα εγκυμοσύνης. Τελικά, έχασε το βρέφος ωστόσο η ίδια κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Δεύτερο νεκρό έμβρυο σε λίγες μέρες. Προ ημερών στην Αμαλιάδα συνέβη μία αδιανόητη τραγωδία με τον θάνατο ενός βρέφους μόλις 15 μηνών.  Το βρέφος μεταφέρθηκε την περασμένη  Δευτέρας, από τη μητέρα του στο νοσοκομείο της πόλης με την ίδια να ενημερώνει σε κατάσταση σοκ τους γιατρούς πως το παιδί της… «δεν αναπνέει». Για περισσότερη από μιάμιση ώρα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν το μικρό αγοράκι στη ζωή, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΑ ΣΑΓΕΙΚΑ

     

    Τραγδία είχε σημειωθεί  στην Αχαϊα στις 28 Ιουνίου με ένα βρέφος μόλις 4 μηνών να αφήνει την τελευταία του πνοή.Το βρέφος διακομίσθηκε νεκρό στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας από τα Σαγέικα. Τα αίτια θανάτου κρίθηκαν ως παθολογικά.

    ΝΕΚΡΟ… ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ

    Στις 11 Ιουλίου, άλλη μία τραγωδία! Θάνατος ενός βρέφους μόλις ενός μηνός, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Το αγοράκι, από την Δυτική Αχαΐα, διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, κρίσιμη κατάσταση. Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού το βρέφος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Το ιατρικό προσωπικό έδωσε μάχη για να το κρατήσει στη ζωή όλο το βράδυ, αλλά το βρέφος δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή! Τα αίτια του θανάτου του ήταν  παθολογικά!

     

    ΝΕΚΡΟ 2,5 ΜΗΝΩΝ

    Στις 11 Μαρτίου 2024 η Πάτρα είχε συγκλονιστεί από τον θάνατο 2,5 μηνών βρέφους γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών.

    Οι γονείς βρήκαν το μωράκι τους στην κούνια του χωρίς αισθήσεις και σφυγμό. Μες στον πανικό τους, το πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο. Οι γιατροί στα εξωτερικά, βλέποντας πως το βρέφος δεν είχε καθόλου σφίξη, του έκαναν ανάνηψη και για λίγα λεπτά το επανέφεραν. Το μετέφεραν μετά από λίγη ώρα στην παιδιατρική κλινική, αλλά το μωράκι δεν άντεξε. Οι ώρες που έμεινε χωρίς σφίξη και οξυγόνωση αποδείχθηκαν μοιραίες. Εφυγε από κοιλιακή μαρμαρυγή! Οι γιατροί, και στο ΤΕΠ και στην Παίδων, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν ζωντανό το μωρό, αλλά δεν κατέστη δυνατό…

    ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟΥ 2023

    Το 2023 ένα βρέφος δύο μηνών μωρό κατέληξε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία»   όπου και νοσηλευόταν. Αρχικά το βρέφος μετά από εκδήλωση σπασμών διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, παραμένοντας για τριήμερη νοσηλεία και ακολούθως διεκομίσθη στην Αθήνα. Εκείνο που προβλημάτισε είναι το γεγονός πως το κοριτσάκι πέθανε, ενώ βάσει της κλινικής του κατάστασης και δεδομένων των ιατρικών εξετάσεων που υπεβλήθη στο «Αγία Σοφία», δεν διεγνώσθη κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για την οικογένεια από την Κάτω Αχαΐα ήταν το δεύτερο «χτύπημα» της μοίρας μέσα σε λίγους μήνες, καθώς η μητέρα του παιδιού γνωστοποίησε στους γιατρούς πως το καλοκαίρι του 2022 είχε χάσει ένα ακόμα μωρό, επίσης κορίτσι, μόλις 20 ημερών.

    Στο μεταξύ, ένα επιπλέον στοιχείο στην τραγική ιστορία της οικογένειας είναι ένας ακόμα θάνατος παιδιού το 2014. Η γιαγιά -μητέρα της γυναίκας των δύο βρεφών- έχασε το 2014 ένα κοριτσάκι ηλικίας 1,5 ετών. Και σε αυτή την περίπτωση το παιδί, έπειτα από εκδήλωση σπασμών είχε μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία» και αφού έλαβε εξιτήριο βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου ζούσε η οικογένεια.

     

    Ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος με τη νεκροψία να διενεργείται από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου.

    Οι τρεις θάνατοι παιδιών, μέλη της ίδιας οικογένειας, με κοινή συνισταμένη πως είναι κορίτσια που «έφυγαν» σε μικρή ηλικία, αποτέλεσε  αντικείμενο ιατρικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαζεύοντας άγρια χόρτα: Πλήρης οδηγός για να τα αναγνωρίσετε

    Η χλωρίδα της Ελλάδας είναι η πιο πλούσια της...

    «Καρχαρίας» και «Διαβολόψαρο»: Τα δύο υποβρύχια drones που αλλάζουν τα πάντα στη μάχη κάτω από τη θάλασσα – Δείτε βίντεο

    Από τα πανάκριβα drone παρατήρησης και ελέγχου, μέχρι τα drone αυτοκτονίας...

    Η ύπουλη αυτοάνοση νόσος που αργεί να διαγνωστεί – Κάντε το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή της

    «ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η...

    Μια ελληνική πίτσα στις 50 καλύτερες της Ευρώπης

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο γνωστός pizzaiolo του Odori Νίκος...