Τεμπόγκο: Έγραψε την ημερομηνία γέννησης της αδικοχαμένης μητέρας του στα παπούτσια που τον έστεψαν χρυσό Ολυμπιονίκη

    Ημερομηνία:

    Σε μια συγκλονιστική κίνηση προχώρησε ο Λετσίλε Τεμπόγκο, ο αθλητής από την Μποτσουάνα που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα, με επίδοση 19.46, που είναι και η πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών.

    Μόλις πέρασε πρώτος, αφήνοντας πίσω τους Λάιλς, Μπεντνάρεκ, Νάιτον, ο 21χρονος Ολυμπιονίκης έβγαλε τα παπούτσια με τα οποία νίκησε, που έγραφαν «23-12-1980». Πρόκειται για την ημερομηνία γέννησης της μητέρας του, που πέθανε στις 19 Μαΐου 2024, αφήνοντας συντετριμμένο τον αθλητή, που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να την τιμήσει και να της αφιερώσει το χρυσό μετάλλιο.
    Η μητέρα του απεβίωσε μετά από σύντομη περίοδο ασθένειας. Όμως ο σπρίντερ δεν ήταν μαζί της. Εκείνη την ημέρα διαγωνιζόταν στο Los Angeles Grand Prix. Μόλις πέρασε τη γραμμή τερματισμού των 100 μέτρων, έμαθε την είδηση. Παρά τη συντριβή του, βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει την προπόνησή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάφερε να γίνει ο πρώτος αθλητής από την Αφρική που πήρε χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα και ο μόλις δεύτερος που κατακτά μετάλλιο σε αυτήν την κατηγορία.

    Βίντεο που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φοιτητές του Πανεπιστημίου της Μποτσουάνα να χορεύουν και να τραγουδούν μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ άνθρωποι σε όλη τη νότια αφρικανική χώρα δημοσίευσαν την υπερηφάνεια τους στο X και στο Facebook.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Χένρι Καβίλ τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει το remake του «Highlander» – Αναβάλλονται τα γυρίσματα για το 2026

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση απογοήτευσε τους θαυμαστές του Χένρι Καβίλ,...

    Ολυμπιακός: Με Ταρεμί και Ποντένσε η αποστολή για Πανσερραϊκό

    Ο Μεχντί Ταρεμί και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για...

    Η κυβέρνηση Τραμπ κατέστρεψε αντισυλληπτικά αξίας 10 εκατ. δολαρίων

    Ένα τεράστιο αριθμό αντισυλληπτικών αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο...

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Στην Νέα Υόρκη λίγο πριν την πρεμιέρα του GNTM – Η φωτογραφία με τη νέα της μάνατζερ

    Μετά από έναν μαγικό Αύγουστο, όπου απόλαυσε καλοκαιρινές διακοπές...