Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την παραλίγο σύγκρουση θαλαμηγού και τουριστικού στην Ιθάκη: «Προφανώς ήταν μεθυσμένοι»

    Ημερομηνία:

    Τον εφιάλτη έζησαν σχεδόν 500 επιβάτες τουριστικού πλοίου στο Ιόνιο, όταν λεπτό προς λεπτό παρατηρούσαν ένα άλλο σκάφος με μεγάλη ταχύτητα να κατευθύνεται προς τα πάνω τους.

    «Παρόλο που είχαμε προτεραιότητα, το γιοτ δεν άλλαξε πορεία», αναφέρει ένας από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό πλοίο, ο οποίος μίλησε στον «ΑΝΤ1», ενώ άλλος τονίζει: «Από τη θαλαμηγό μας χαιρετούσαν και μας φώναζαν κάτι κοπέλες. Προφανώς μεθυσμένες, καθώς δεν είχαν επηρεαστεί από το συμβάν».

    Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη μεταξύ Ιθάκης και Κεφαλονιάς. Παρότι το τουριστικό είχε προτεραιότητα, φεύγοντας από το Φισκάρδο με προορισμό την Ιθάκη, η θαλαμηγός δεν άλλαξε την πορεία της, με αποτέλεσμα στη γέφυρα του ελληνικού τουριστικού να σημάνει συναγερμός.

    «Ερχόταν από αριστερά ένα άλλο πλοίο επιβατηγό και αναγκάστηκε «να κάνει κράτει» τις μηχανές και ανάποδα, για να μη συγκρουστεί ενώ είχε προτεραιότητα. Δεν περιμέναμε ότι η συνάδελφος από το άλλο πλοίο δεν θα τηρήσει τους κανονισμούς. Όταν το αντιληφθήκαμε, αντιδράσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε, γι’ αυτό γλιτώσαμε το ατύχημα», δηλώνει ο Παναγιώτης Κοντογιώργης, εκ μέρους της πλοιοκτήτριας ελληνικής εταιρείας.

    Οι επιβάτες ούρλιαζαν και ζητούσαν να επιστρέψει το πλοίο. Ο καπετάνιος του τουριστικού ενημέρωσε το λιμενικό και λίγη ώρα μετά το ξένο σκάφος ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι του Αργοστολίου.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης, σημειώνει: «Το φταίξιμο καθαρά είναι της θαλαμηγού. Έπρεπε να γυρίσει δεξιά να φυλάξει το ημερόπλοιο να περάσει».
    Την υπόθεση έχει αναλάβει ο λιμενικός σταθμός Φισκάρδου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ της Κυριακής

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου  λειτουργούν...

    Εορταστικές εκδηλώσεις στο Βραχνί Καλαβρύτων

    Με χαρά σας προσκαλούμε στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα...

    Φορολογία: Για πρώτη φορά πάνω από 100 δισ. τα δηλωθέντα εισοδήματα

    Σε χρονιά πολλαπλών ρεκόρ για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό εξελίσσεται...

    Πέντε ζωές για να φτάσει ο εργαζόμενος στον μισθό του CEO – Ανοίγει η ψαλίδα

    Πέντε ζωές χρειάζεται ένας εργαζόμενος στις ΗΠΑ για να...