Πανώλη: Πάνω από 130.000 ζώα έχουν ελεγχθεί στη Δυτική Ελλάδα – Θανατώθηκαν 1.280 στις 5 εκτροφές με κρούσματα

    Ημερομηνία:

    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δράσεις του επιχειρησιακού σχεδίου των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κλινική επιτήρηση του ζωικού πληθυσμού των αιγοπροβάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια των μέτρων για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών. 

    Φλίγκος

    Σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια αναφέρει ότι στο πεδίο επιχειρούν καθημερινά 40 κλιμάκια με κτηνιάτρους και γεωτεχνικούς.

    Μέχρι την Παρασκευή 9/8/2024 είχαν ελεγχθεί 484 εκμεταλλεύσεις στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης της Αιτωλ/νίας και 239 στις ζώνες της Ηλείας με πάνω από 130.000 ζώα.

    ICECAP

    Ταυτόχρονα, έχει ολοκληρωθεί η θανάτωση και υγειονομική ταφή στις πέντε εκτροφές με κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Συνολικά έχουν θανατωθεί 1280 πρόβατα. Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί πάνω από 150 δείγματα που απεστάλησαν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς.

    Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σπανούλης για ημιτελικό με Ολυμπιακό: «Ακόμα και αν παίξω με τον αδερφό μου θέλω να τον σκοτώσω, όμως τον αγαπώ μέχρι θανάτου»

    Η Μονακό ετοιμάζεται για το μεγάλο final four της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι, εκεί όπου...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 20, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22-5-2025

    ΚΗΔΕΙΑ  TΟΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ  ΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ   ΦΩΤ.  ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟ ΕΤΩΝ   78 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ  20...

    Χιλιάδες παιδιά ζουν στη φτώχεια – Σοκαριστικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ

    Το 2,5% του πληθυσμού που διαβιεί σε νοικοκυριά με ένα τουλάχιστον παιδί ηλικίας...

    ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νικόλας Σερέτης προβλέπει τον καιρό μέχρι την επόμενη Δευτέρα! Θα ‘ναι αφόρητη η κατάσταση το Σάββατο

    Ο φετινός Μάιος χαρακτηρίζεται από διαρκή εναλλαγή στις καιρικές...