Χαλκιδική: Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

    Ημερομηνία:

    Παραδόθηκε στις Αρχές, ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος το βράδυ της Δευτέρας (20/08), στο Πευκοχώρι, στην Χαλκιδική σύμφωνα με το thesstoday.gr.

    Ο 21χρονος συνελήφθη και μεταφέρεται σε Α.Τ. της Χαλκιδικής.

    «Το λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος δεν είχε πάρει γνωστοποίηση λειτουργίας»

    Την ίδια ώρα, πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η τραγωδία που σημειώθηκε στο λούνα παρκ, καθώς το συγκεκριμένο δεν είχε πάρει γνωστοποίηση λειτουργίας από τον δήμο, όπως ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

    «Πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, και όχι δημοτικό. Φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, και ο δήμος ήταν ήδη πριν το δυστύχημα και είναι στην διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων, αφού είχε ενημερωθεί από την αστυνομία. Ωστόσο, θα έπρεπε να υπήρχε άδεια για τα μηχανήματα, τα οποία υποτίθεται είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα, αλλά αυτό δεν το κάνει ο δήμος, το κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης».

    Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει μόνο ένας δημοτικός υπάλληλος που χειρίζεται τις υποθέσεις, και ήταν απασχολημένος με την κατασκήνωση όπου πνίγηκε σε πισίνα το 8χρονο κοριτσάκι, όπως εξηγεί η κα Χαλκιά.

    «Εκτοξεύθηκε με ορμή από το κάθισμα και χτύπησε στο κεφάλι»

    Στο enikos.gr μίλησε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας του φρικτού δυστυχήματος, ο οποίος ανέφερε πως ο 19χρονος βρισκόταν στο σημείο μαζί με την οικογένειά του, ενώ είχε ανέβει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που τραυματίστηκε, το οποίο ονομάζεται «Crazy Dance» και πρόκειται για αυτό με τις περιστρεφόμενες καρέκλες, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος είδε με τα ίδια του τα μάτια τα όσα τραγικά συνέβησαν, όπως και η μητέρα τους.

    «Ανέβηκαν στο ακατάλληλο, ασυντήρητο παιχνίδι, και κάποια στιγμή, άρχισε να διαλύεται και να ξεκολλάει το κάθισμα. Ο 19χρονος εκτοξεύθηκε από την θέση του με ορμή, πάνω στα κάγκελα και χτύπησε στο κεφάλι του. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση το κεφαλάκι του παιδιού, πάρα πολύ άσχημα… Το είχαν δέσει σφιχτά, μήπως και καταφέρουν κάτι. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί, αλλά δυστυχώς… Ό, τι και να πούμε είναι λίγο».

    Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού«οι υπάλληλοι του λούνα παρκ εξαφανίστηκαν».

    Χαλκιδική λούνα παρκ

    «Μας είπε ότι θα το πάει δυνατά»

    Στην ΕΡΤ μίλησε και ο αδελφός του 19χρονου, που ανέβηκε μαζί του στο φονικό παιχνίδι. «Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη».

    Ο νεαρός σοκαρισμένος συνεχίζει: «Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

    Σημειώνεται πως, διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    6 λαχανικά που απογειώνουν τα smoothies σας

    Τα smoothies τα έχουμε κυρίως συνδέσει με φρούτα, γάλα και γιαούρτι,...

    Τα πρώτα σημάδια στα παιδιά «της πανδημίας»: Μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες

    Η επίδραση της πανδημίας στα παιδιά που γεννήθηκαν γύρω...

    Σοβαρή απειλή οι λαγοκέφαλοι στις ελληνικές θάλασσες – Οι κίνδυνοι για την υγεία

    Ο τρόμος των λαγοκέφαλων επέστρεψε στις ελληνικές θάλασσες. Το ψάρι που μπορεί...

    Αλλαγές στις συναλλαγές: Τέλος τα μετρητά – Το πρόστιμο για τους παραβάτες

    Την ουσιαστική κατάργηση της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές όλων των πολιτών αποσκοπεί το υπουργείο...