Χαλκιδική: Στο μοιραίο λούνα παρκ ο πατέρας του 19χρονου – Το βιβλίο λειτουργίας και τα ερωτήματα «φωτιά» για την τραγωδία

    Ημερομηνία:

    Στο μοιραίο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης βρίσκεται αυτή την ώρα ο πατέρας του, Γιώργος Καμπαϊλής.

    Ο πατέρας του παιδιού λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/8) μπήκε στους χώρους του λούνα παρκ και έκανε αυτοψία στο μηχάνημα, «Crazy Dance», εκεί όπου ο γιος του άφησε απροσδόκητα την τελευταία του πνοή, την ώρα που διασκέδαζε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

    Χαλκιδική: Στο μοιραίο λούνα παρκ ο πατέρας του 19χρονου – Το βιβλίο λειτουργίας και τα ερωτήματα «φωτιά» για την τραγωδία

    Οι οδηγίες και οι προειδοποιήσεις της κατασκευάστριας εταιρείας για το παιχνίδι

    Η κατασκευάστρια εταιρία, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ότι, αν δεν συντηρηθεί σωστά το συγκεκριμένο μηχάνημα, μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνο για τη ζωή εκείνων που το χρησιμοποιούν.

    Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο έγγραφο, τον Απρίλιο του 2017 η κατασκευάστρια εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το crazy dance, όπου αναφέρει πως παρουσιάζονται ρωγμές στην κύρια δομή της μεταλλικής κατασκευής που συγκρατεί τα οχήματα.

    Επίσης, αναφέρει πως η αστοχία σε οποιοδήποτε από αυτά τα δομικά στοιχεία είναι επικίνδυνα για τους πολίτες ενώ επιπλέον, αναφέρει πως ο χρόνος λειτουργίας του μηχανήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 35.000 ώρες, δηλαδή περίπου 4 χρόνια.

    Επιπροσθέτως, αναφέρουν πως στα 15 χρόνια λειτουργίας του το μηχάνημα θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται, ενώ το μηχάνημα στο Πευκοχώρι, όπου έγινε το δυστύχημα είναι πολλών δεκαετιών.

    Χαλκιδική: Στο μοιραίο λούνα παρκ ο πατέρας του 19χρονου – Το βιβλίο λειτουργίας και τα ερωτήματα «φωτιά» για την τραγωδία

    Τέλος, αναφέρονται 16 σημεία για συντήρηση του οχήματος, και τονιζόταν ότι χρειάζεται ειδική προσοχή στον χώρο στήριξης του καθίσματος, ώστε να μην εκτοξευτούν τα παιδιά. Από αυτά τα 16 σημεία φαίνεται πως δεν είχε ελεγχθεί κανένα.

    Τα ερωτήματα που θέτει ο πατέρας

    Ο πατέρας του 19χρονου, μιλώντας στο MEGA, έθεσε δύο ερωτήματα σχετικά με το γεγονός ότι ο 21χρονος χειριστής του μηχανήματος αφέθηκε ελεύθερος αλλά και της ηλεκτροδότησής του λούνα παρκ.

    Συγκεκριμένα, όπως είπε, «πώς ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον 21 ετών με αυτό το ποινικό μητρώο, την στιγμή που ήδη διέπραξε το αδίκημα; Παράτησε το μηχάνημα και έφυγε. Πώς τον άφησε ελεύθερο; Άρα δε μιλάμε για δικαιοσύνη αυτήν την στιγμή. Αν εγώ δεν πληρώσω τον φόρο μου, θα έρθει να με πάρει από το Σύνταγμα που είναι το γραφείο μου η Αστυνομία σε ένα λεπτό. Όσον αφορά αυτά που αναφέρει η δήμαρχος, όσον αφορά το κομμάτι που είναι το πιο σημαντικό ότι υπεύθυνη είναι η Αστυνομία, αν ο δήμος κάνει τον στοιχειώδη έλεγχο ή δεν έχει προσωπικό ή κάνει μια αναφορά για το κλείσιμο οποιασδήποτε επιχείρησης, σε ένα λεπτό η Αστυνομία θα έχει πάει εκεί. Το να πετάμε το μπαλάκι δε μου λέει τίποτε. Θα εφαρμόσω εγώ τη δική μου δικαιοσύνη με ό,τι μου έχει μάθει η αγορά 30 χρόνια και τον τρόπο που λειτουργούμε σαν πραγματικοί Έλληνες»

    «Από πού ηλεκτροδοτούνταν το λούνα παρκ;»

    «Φυσικά, στο συγκεκριμένο λούνα παρκ πηγαίνουν παιδιά από άλλες χώρες, έχει χιλιάδες κόσμο. Γιατί να ενδιαφερθούν; Το μεροκάματο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και ένα άλλο ερώτημα. Από πού ηλεκτροδοτούνταν κυρία δήμαρχε το συγκεκριμένο λούνα παρκ; Δεν έχει απαντήσει κανείς σε αυτό. Μήπως με κάποια έγκριση του δήμου; Θέλετε να μου πείτε ο χώρος ο οποίος φαινόταν ως μισθωμένος αν ανήκει σε κάποιο πρόσωπο υποψήφιο το προσεχές παρελθόν, πριν από λίγο καιρό; Αν είναι κάποιο πρόσωπο το οποίο κατέβηκε στις εκλογές; Θέλετε να μας πείτε; Εγώ θα περιμένω κάποιες ημέρες με τα κριτήρια τα δικά μου. Θέλετε να μου πείτε λοιπόν, εφόσον δεν είχατε δικαίωμα να κλείσετε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, από πού ηλεκτροδοτούνταν; Αν θα μου το πείτε αυτό, δυστυχώς θα πρέπει η Αστυνομία να μην ψάχνει αλλού, θα πρέπει να ψάχνει κάποιον άλλον και πιθανόν τον υπεύθυνο και τον άρχοντα της συγκεκριμένης περιοχής όπου κατεβήκατε στις εκλογές, σας ψήφισε ο κόσμος, αναδειχθήκατε με το κυβερνητικό κόμμα αν δεν κάνω λάθος και δημιουργούνται κάποια ερωτήματα. Όταν θα απαντήσετε σε βασικά θέματα, τότε θα λυτρωθεί και η ψυχή του παιδιού μου».

    Χαλκιδική λούνα παρκ

    Στο μικροσκόπιο των ερευνών το βιβλίο λειτουργίας του λούνα παρκ

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές εξετάζουν και το βιβλίο λειτουργίας του λούνα παρκ στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να περιέχονται και τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης του προσωπικού που χειρίζονται τα παιχνίδια.

    Ένας νεαρός, που εργαζόταν στα δύο λούνα παρκ που διαθέτει ο επιχειρηματίας, είχε δηλώσει στην κάμερα του ίδιου μέσου ότι δεν γνώριζε τι σημαίνει εκπαίδευση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πολάκης: Θέτει θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ – Η απάντηση Κασσελάκη

    «Η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις...

    Συντάξεις: Πώς θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας μετά το 2027

    Το δημογραφικό και η γήρανση του πληθυσμού φέρνουν σταδιακά στο προσκήνιο αλλαγές στα όρια...

    Πώς η δουλειά «σαμποτάρει» τον ύπνο μας

    Ένας στους 3 ανθρώπους θα εμφανίσει διαταραχές ύπνου κάποια στιγμή στη...

    Η ημερομηνία που γεννήθηκες έχει χρώμα, ποιο ειναι και τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σου

    Η ημερομηνία γέννησης αντιστοιχεί σε ένα χρώμα, το οποίο...